Sunday, January 31, 2010

bila xx + xy (V)…

Dalam episode lepas of bila xx + xy (IV), Ariena dan Irfan saling berbalas SMS. Irfan yang ke SEVEN E untuk membeli topup dan kemudian texting Ariena sangat di cemburui oleh Qistina. Irfan dan ariena seolah-olah berada di dunia mereka sendiri. Malam itu, mereka tido dengan nyenyak di temani mimpi2 indah. adakah malam indah itu akan kekal menemani mereka..Harus berapa banyak konflik sehingga mereka mampu bersama mengecapi bahagia?? marilah kita ikuti kisah selanjutnye dalam siri bila xx + xy.. (>.<)y..

Keesokan paginye, di bilik Ariena….

Sarah: Rin, malam tadi pasai pa hang tersengih2 sorang2 tengah tido?? takot cek hang tau bila tibe2 hang ketawa bisik2. (mencuit ariena yang sedang menyikat rambut)

Ariena: hah??Ketawa pe? (muke pelik + terkezut)

Sarah: hang ni mengigau semalam siap senyum2 dalam tido. awat hang di ulik rasa gembira ka? sape la yg duk msg hang malam tadi smpai tak leyh tido di buatnya. (usik sarah)

Ariena: ishk yeke? (malu, muke merah2, smbil pegang pipi)

Sofiya: alah sarah, orang tgh mabuk cinta. sape lagi kalau tak yusri.kan depa nak pi dinner same2 esok. Tu die duk mimpikan yus la tu..haha..(gelak sofiya yang bru dtg smbil mengelap rambutnya yang basah)

Ariena: Hiysh..kesitu pulak..pndai2 je ko ni la.mana ade..aku mimpikan amitab bachan tau.hahha (hurmm…irfannn….)

****************

Pagi itu di warung mak yam corner, Irfan sedang makan dengan rakan2 nya tatkala ariena melangkah masuk ke warung bersama sofiya dan sarah. Tiada siapa yang perasan bahawa mereka, ariena dan irfan saling membalas senyuman yang hanya mereka tahu sejauh mana makna si sebalik senyuman mereka… tiba2….

Qistina: Hye qis here.. Morning Irfan.. morning uolss…muah..muah,,muah..sayang korang.

Ammar: Good morning Qis. Lawanye Qis hari ni. (smbil menguis kaki irfan)

Qistina: Ohh my goosshh! thanks ammar.iiiirfannnnn…what do you think? U ske?

Irfan: hmm..=) (senyum tapi mata tak habis2 ke arah ariena, hope ariena tak slh phm)

****************

Sofiya: ihsk.gedik semacam je minah tu.

Ariena: haha..biarlah die..boys pon ske lyn jenis camtu. die kan cantek. mybe die mmg macam tu.

TENET .TENET.TENET..

ZAHIRUL IRFAN

erm..minom je ke? cantik baju hari ni.

Alyssa =) (senyuman manis @ariena)

haah.minom je.dah mkn roti skit kt umah td. erm..haha..baju mak beli fan. wah2 masuk2 dah dpt gf cantik ye.bertuah btol.

ZAHIRUL IRFAN

hmm..lyssa..fan..erm.. xpela..lyssa pon ape kurangnye. ade BF sehebat Yusri kan..

tibe2… 

Yusri: Morning ..hye rin ..hye SOFTLAN! hahha,sarah..ni  nak gtau..kelas pukul 9-10 batal hari ni. yus ingat nak ajak rin pegi lab, tgk result. camne?

Ariena: hye..eh..ok2..kejap2..beh kan air jap (x perasan nk balas msg irfan)

conflict

*****************

malam itu…

TENET..TENET..TENET..

ZAHIRUL iRFAN

ade orang tu, x reply pon msg kite =(

Alyssa =)

eh2 Sowi2..sowi k awak..rin  lyssa, lupe sgt2..sbb kelam kabut tadi..sory ye. erm btw Yusri bukan boifren saye la. die kawan sekelas je.

ZAHIRUL iRFAN

erm..xpela..tak kesah pon..ni msg just nk tanye sal notes.haha

Alyssa =)

oh.ok.bile nak?

ZAHIRUL iRFAN

erm malam esok boleh? boleh gi makan.tu pon if takde sape marah la rin kuar .

Alyssa =)

malam esok tak leyh la Irfan. ade dinner.

ZAHIRUL iRFAN

erm.ikot la.boleh je.ok la saye nk tido dah. Rin jgn tido lewat2 pulak. thanks

Alyssa =)

erm..ok nite2

>>>malam tu, both pon tak tido nyenyak..macam2 bermain dlm fikiran mereka..mereka sebenarnye merasa satu rase jeles dan cemburu, mereka ingin rapat, ingin seperti orang2 lain, namu batas umur, batch dan macam2 lagi menyekat mereka dari bergaul mesra. Yusri dan Qistina juga merupkan tembok besar bagi mereka.Konflik semakin menebal, adakah sayang yang ada di hati mereka mampu memecahkan semua tembok2 itu? sama2 kita nantikan episode seterusnya~

p/s:

tsk..korang agak2..korang nk smpai bape episode cite ni?? if ade pape nk komen n pendapat..sila la bgtau.

 

..continue..

Saturday, January 30, 2010

mario si pemilik pangkin! saye dah jawab tag kamooo~

Ni actually second time saye di tag. Sebelum ni di tag oleh kawan sendiri..time tu blog ni xdee nuffnang2 ni lagi, or geng blogger pekejadah sme nye..time tu blog just sbagai tempat lepas bosan, geram, happy dan segala bagai lagi la..hmm sat..kali ni cam la blog rexienerra nix de sal2 mende tu, mybe sbb tambah satu siri cite bila XX + XY kot..hahaha…ok2.. kali ni nak cite skit sal orang yang tag saye..hahaha..Si MARIO..ki3x..alah tuan pangkin4rest tu..ki3x..die actually di tag oleh husna. Mario kate die buat tag tu sbb husna ni bdk yg baik...Husna ni baru form two..eh2 jap nak cite sal Mario ke husna ni..ki3x...saye ni suke gi blog Mario sbb kannnnn blog die lawak2 die kadang2 sempoi je..ki3x..atleast lepas penat dengan kelas, bace mende lawak, boleh terus tersenyum n cerie wat keje len lepas tu..ki3x..so entah cane smlm, die tanye saye..if die tag saye buat ke? Saye kate boleh je..die tag saye sbb saye kate perangai die cute, bile sanggup wat tag yang husna bagi..kalo tgk kadang2 blog si Mario ni cam gaye cam someone yang tak care sgt, tgk2 baiknye buat tag yang seorang budak form 2 bg dekat die..x percaye pon ade si Mario ni sanggup wat..ki3x..soo sbb Mario dahhh tag..jadi hari ni..saye nak jawab tag ni..time kaseh Mario, husna..n org2 yang tag2 sblm tu hingga sampai la ke saye pade hari ini =)


1. 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded.

tagged__
2. Make sure u take the pic n said it is from iznie.

Herm, dari Mario la kot..ki3x..tapi si iznie ni sye tahu je sape..hehehe..thankx tag sayew~

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself.

  • I hate hypocrites and liar.

Saye tak suke hypocrite,.hoh lagi hate penipu..nak2 if  yang tipu, n hipokrit tu dikalangan kawan2 saye..x syuke r..menci wei..saye lagi rela org cakap terus terang dari tipu saye..takyah bagi alasan jage hati..sbb if nak jage hati saye..jgn la tipu saye..tuuu je..mybe org lain boleh tolerate bile tipu nak jage hati..tapi saye tak boleh! Sbb mesti kantoi org tu tipu saye,(sbb saye ade kuase psychic) hahahha n lagi nak marah if dpt tau dari individu lain. Bile konon tipu nak jage hati, saye yang tak tau ni akan mule rase selesa, cube bayang r..if tibe2 tgh2 selesa..kamu dpt tau mende kamu selesa tu, tak patut kamu selesa..kamu tak rase, harapan diragut ke?? Hahhaha bagi saye lah kan tapinye hehe, tapi org len mybe tak kesah..pe pon ni facts ttg saye..bukan org len. Orang len itu diri die la..ki3x ;p

Contoh situasi nak bagi clear:

Ahmad: awak nampak cantik hari ni =) ( herm bese je)

Suzana: time kasih (isyik2)

………………………………………………………...

Ahmad: aku rase tak sesuai r baju die

Ali: hurm..eh tadi ko ckp cantek

Ahmad: takkan nak ckp tak cantek

Suzana terdengar perbualan mereka dan mule rase sdh.

If saye r kan..bek ko senyap je ahmad, tak yah puji tak yah kondem. Sng.lalalla~

  • I accept friendships with open arms.

Hehhe..tak caye ek.?? Ade orang kate saye ni nmpak sombong pastu cam dah dikelilingi kawan2 yang hebat(hebatnye kawan2 saye smpai org tak berani dekat ngn saye hahahha)..mesti saye tak mau kawan ngn org len da..tapi hakikatnya..saye sgt sng nak berkawan..hahahaha..asal kamu tego n takde niat jahat kat saye, sure saye mmg leyh gile2 ngn korang in short time..saye buzy2, saye senyap, tapi tak lupe kawan..ade mase..korang akan tgk tibe2 out of the blue..saye rancak kt FB, YM or tgn asek tekan henset men msg or bergayut phone ngn korang.. hehe ..bagi saye kawan biar berbillion2..kawan smpai mati, kawan lagi penting dari cinta..sbb sayang antara kawan akan kekal lame. Tapi ni untuk yang nak kawan ngn saye je la..if taknk..saye pon x kesah..n takde la nk kaco hidup korang..ikot korang la kan..ki3x…xkn terhegeh2 lak nk gi kt korang..ki3x.. nt if sme nak kawan ngan saye pelik gak kan..saye bukan artis..artis pon ade org tak suke kan..cam Fasha SAndha ..ade orang siap wat page hate fasha sandha..mintak2 takde sape wat gtu kt saye..ishk simpang malaikat 44...so? kesimpulannye disini? hahaha.. sme orang ade lebih ade kurang..n ade elok tak elok nye tersendiri ..peace (>.<)y

  • I love to eat.

saye sgt suke makan, sme mende pon saye nak makan..kecuali kepale babi and adek beradek n part2 binatang ni serta mende2 yang haram..(saje ckp kepale babi..sbb duk kecoh sal mende tu skrg kan) hahahaha..saye suke kek coklat! Saye suke nasi ayam! Saye suke asam pedas! Saye suke ikan patin masak tempoyak! Saye suke ayam goring! Saye suke belacan! Saye suke kacang botol! Saye suke steak! Saye suke lambchop! Saye suke salmon! Saye suke eskem! Saye suke egg mayo! Heh! Sudahla el! Ki3x..banyak toi.! Banyak lagi ni!..nak tau tak?? Eh2.ok2 saye stop..melampau sungguh kamu ni elyana yazmin..ki3x..kan dah kate saye suke makan..ki3x..dr kampung2 style bawak la ke western style..sme bedal..hahaha..soo saye ni ..sgt fleksibel..campak saye kt oversea atau India still saye mampu hidup..ki3x.

  • I love Korean drama’s, hospital-investigation-related series

Ni satu fakta yang pasti, even study week and minggu exam saye still duk layan cite ni..hahahha tapi now blogging mule nek takhta lak kt hati saye..dah lame tak tgk cite how I met you mother..sumpah lawak cite tu..saye syukeee barney stinson! Ki3x.. greys anatomy dah beh 5 season kot saye layan, macam2 la lagi..malas na senarai..sbb banyak sgt..eh makan tadi snggup lak senarai..haha sbb makan tu lagi penting! Ki3x..tgk cite takde makanan tak masyokkk woo..ki3x..patut la pipi cam apam! Hahaha..feriz kate saye picakchu! Cis~

  • I can laugh out loud regarding jokes but Im not good at making one.

Kalau nak tau, saye suke je gelak..tapi x silap tahun lepas, tak banyak saye gelak..tak caye tanye kawan2 saye..hahaha tapi tahun ni gelak n senyum penoh ceria slow2 datang balik..hehehhe..seyes saye mmg ske gelak..dalam YM pon. Asek hehe,,ki3x,,haha..huhu..hihihi..lalalla..isyik2..ki3x..smpai ade yang perasan n tanye apesal ko asek gelak el?? Ki3x..tgk saye gelak lagi..hahaha..tapi kannnn! If saye wat lawak. Ade orang gelak..tpi diorng gelak sbb joke saye tak menjadi..KIJAM! hahahahha..tapi pastu saye pon same2 gelak..hahahha..sbb saye tau saye slow. kadang2 pon saye gelak lambat if orang wat lawak..saye blur..hahahahahha

  • Im currently falling in love with 4 guys I guess

 

Picture2

Oh!Oh!Oh! hehehhe isyhik2..rase gedik menguasai diri! Saye syuke! Tae kyung oppa dlm cite your beautiful ! hehehhe..Saye syuke jugew nanba senpai(hanakimi) yang juga di kalangan dak2 boys dikenali sebagai kabuto dalam mask rider..ki3x! Hahahha..hensem bukan! Oh2..lagi due..hahaha sayew suke itu feveret all time la.. dari dulu sampet sekarang la! Ki3x..prince william and Lee Dong Wook! Hahha..tgk sbb tu name sebenar diorang saye tau..yang due orang mule2 tadi saye pon tak tau name diorang..sbb maseh baru bertakhta di hati saye ini..wek..wek..hahahha~

  • I like to ‘berangan’ and ‘plan’ my future

Ni salah satu fakta, ihsk..malu gak saye nk cakap..tapi biar la..dah mmg itu la fakta mengenai diri saye..hahaha saye suke berangan! Ki3x..tapi now dah xde mase nk berangan sangat..sbb belom sempat berangan dah kroh kroh kroh..tido..eh2.saye tak berdengkur OK! Ki3x..saje nak wat special effect je kt blog ni..hahahha..errr.. yang pelik kan..dulu mase first love saye, sbb tak dpt saye berangan cam2 la..hahaha..

Bile tgk lee dong wook, saye berangan gi korea membawa diri sbb sdh first love tak dpt.., pastu jadi orang gaji, pastu kenal LDW ni.pastu..saye kawen ngn die..isyik2..bahagie..tapi pelik patut berangan happy ever after..tapi saye berangan laen pulak.. dah hepy2, tibe2 LDW mati.,.pastu..saye kenal lak prince William, pastu prince William mati pas saye kawen ngn die,,pastu, saye jupe balik first love, pastu saye kawen ngn die,.tapi saye ade due orang anak laki bapk len2.,kire tanda kasih sayang kami hua hua hua..baru lah hepy, n first love saye tu sorang je tak mati2..hahahhaa..mengong! ki3x..ishk2..bile pk balik, cam ape je, sme kawen ngn saye end up mati.! Kijam saye ni..hahahhaha..tapi ok ape..atleast LDW ngn PW ade penyambung keturunan..hahha..x kijam mane la pemikiran saye..oh ye! Saye bukan gatai nak anak ok! Saye just mmg suke budak2 (extreme syuke budak) hahaha..n perkahwinan itu satu yang suci bagi saye..so jgn ngade2 ckp saye gatai k! hahha saye bukan cam stok2 qistina dalam cite bila xx + xy..ki3x..

  • I reflect my life using music.

Ni satu lagi fakta diri saye yang kerdil ini..ki3x..saye suke dgr lagu, even tgh lecture pon dgr lagu,,smayang tak dgr lagu k! hahaha..tapi biasenye, saye dgr lagu memahami lirik..tak dgr pelik2 ni..cth cam dangdut! Hoh I HATE dangdut..ki3x.. OMG..,mmg xleyh bla la ngn dangdut..huh.ki3x..ok2..if yg mmg bace blog saye dri awal saye wat blog, mmg tau la, bpe lirik lagu ade dlm blog saye..hahhaa..seyesly cam yuna punye lagu la,

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

ahahaha tgk lagu2 tu dibuat entah bile2 time ntah, tapi bile kita rase ade kaetan ngn kite terasa diperli oleh lagu je, tak pon lagu describe betapa gumbira hati kita..hahha cam lagu taylor swift ‘our song’..hehhe manarek lirik2 ni..pahami lah maksud, jgn just dgr je..ki3x..best tau..hahaha~

  • I cant concentrate in lectures, I love music

Ok! Point ni cam ulang balik je.hahahha..tapi seyesly..i love music..i love listening to music, bile tido, bile bangun pagi, bile makan, bila wat keje..cam2 la..hahha.. tapi pelik, minat dgr lagu..MP3 pon tkde..hahaha..ade dah dulu, tpi rosak, cam nak gile time tu.ye r..enset tak canggih agy time tu, tibe2 ayah offer beli henfon..hehe..so dapat la SONY ERICSSON K810i hahaha..well.saye tau ramai yang lagi power hensetnye dari saye..tapi saye tak kesah..biar lah..saye puas hati dah dpt dgr lagu ngn phone saye..hahhaha..so dlm kelas saye masih mampu dgr lagu, walaupon lecturer sdg pung pang pung pang ajar kt depan..hahaha. ;p

  • I don’t easily fall in love, but once I fall, im DEAD.

Ni fakta yang saye sendiri kadang2 hope fakta ni bukan lah fakta n sekadar mimpi.. kenape saye tak cam orang laen, mudah n easy going tuk terima sape2 saje untuk disayangi..kenape saya susah sangat nk sayang org..tapi bile saye sayang..saye end up dengan bersedih sbb orang saye suke mesti x suke saye cam saye suke die....hahaha..KENAPAKAH??? biasalah ape kita nak tak dpt, pe kita taknk n x harap mesti ade jee.. ki3x..caye atau tidak, saye tak pernah lah kapel ngn orang yang btol2 saye suke..agaknye tuhan nk suruh kawen tros kot! Or sbb tuhan tahu saye ni if sayang mesti Drop DEAD la punye sayang..haha jadi tuhan tak bagi saye kapel ngn orang saye sayang..sbb mungkin itu bukan satu mende yang saya boleh tanggung..hehehe..saye tak nafi la pernah berkecimpung dalam bidang per’couple’ an ni..tapi dengan kawan baek sendiri..xpon ngn orang yang saya rapat sbb banyak tolong die..sayang itu sayang..tapi sayang kawan special..bukan sayang cam saya rase tuk orang yang saye tak dapat tu. =( eh2..kenape terase sedih pula yeh..haha ..ok takmo story lebeyh2..kang saye nanges nanti..wuuuuuu (T___T)..nanti xde sape nak pujuk.ishk.ihsk.ishk..ki3x


4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you) and tell their names in your blog.

P/S

hahahha.. tsk tsk tsk..ki3x. pjg lak aku rase entry ni..hahaha..demam aku on off hari ni..haih..mahu sihat btoi2 la~

..continue..

Friday, January 29, 2010

Bila xx + xy (IV)…

Episode yang lepas, Irfan dan Ariena sudah mula bertegur sapa, namun akibat ego dalam diri masing-masing timbul banyak salah faham, dimana mereka sendiri masih tidak sedar, bahawa mereka sama-sama mempunyai perasaan terhadap satu sama lain. Yusri, seorang pelajar tahun tiga, jurusan Sains Perubatan di UKMB juga tidak melepaskan peluang untuk memiliki Ariena. Irfan memendam rasa dan mula merasa cemburu terhadap yusri yang mampu mendekati Ariena. Ariena pula semakin tidak pasti adakah perasaan yang die punya untuk Irfan wajar diteruskan kerna dia merasa dirinya tidak layak bersama Irfan. Pelawaan Yusri untuk membawa Ariena ke dinner tahunan fakulti telah di terima oleh Ariena . Namun adakah Ariena bersetuju kerana geram akan Irfan? atau die mula memberi Yusri peluang yang telah setahun lebih cuba memenangi hatinya. Mari kita ikuti kisah mereka…

Padang bola…

Fizi: FAN!!! (menyepak bola kearah Irfan)

………..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Satu Padang: GOAL!!!!!!!

PRIT..PRITTTT..PRITTTTTTTTTT (wisel coach)

Ammar:  Cantek bro!

Irfan: haha, Fizi r bagus timing baek punya! haha

Fizi: Bagus la ko! chow lu.awek aku tunggu da. Esok kita bikin gegar lagi !

Ammar & Irfan : hahha no hal bro!

Ammar dan Irfan melangkah menuju hujung padang di mana Qistina sedang menunggu..

Qistina: Hye Irfan.. tahniah..tak sia2 I tengok U main hari ni. Thanks sebab bagi i datang tgk..U free malam ni? I nak U temankan I makan. PLeaseeee (sambil wat muke manje)

Ammar: Aii Qis sayang ajak irfan je ke. I macam mane??

Irfan: hurm.. padang ni tempat orang ramai, U boleh datang bila2 masa je. Tengok la dulu, I tak janji k.

Qistina: Alaaaa U ni… majuk la cmni..(smbil menarik2 lengan baju Irfan dan buat muke manje)

Irfan: OK la..I teman U malam ni. Ammar ikot sekali k.

Qistina: I tunggu U taw..hehe. Muaahhxx

Qistina pun berlalu dengan kereta Swift pink nye..

Irfan: aku rimas la dak tu..aduii..slack btol.

Ammar: aii cantek tu baii..fofular.hahahha.tapi nak buat bini takde la..tergedik2.hahaha

Irfan: sumpah x larat layan.haih. Ko la punye keje ni. jangan die pk aku ajak sudah.

Ammar: Ni! aku nk tanye kenape ko setuju tadi nak dinner mlm ni??. Aku ckp ko bagi die tgk pon, sbb aku tak lrt bai nk lyn manje die karang laen jadi nye nati...(muke nakal)

Irfan: Hahahahha..ye tak ye jugak. tak boleyh nak kate NO! hahaha

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Malam tu, di Restoran Jom Makan penuh dengan students yang betandang untuk makan malam. Irfan dan Ammar sudah 30 minit berada disitu menunggu Qistina.. tibe2 bau perfume semakin menghampiri mereka…

Qistina: hye uols.. (smbil angkat tangan cam puteri melambai) Sorry tau Qis lambat. isyik2

Ammar: takpe2 (perghh cam nak gi majlis tari menari minah ni bisik ammar dalam hati)

Irfan: =). I nak gi SEVEN E jap. (smbil bangun), U order la makan dulu.

Qistian buat muke nak ikot..tapi Irfan laju je pergi..

Irfan pon melangkah laju pergi ke Seven-Eleven di yang terletak diseberang jalan…

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

TENET..TENET..TENET.. bunyi henset Ariena di atas katil..

ZAHIRUL IRFAN =)

Hye.. erm.. ape kabar?

Rin: Irfan…..( slow2 senyum terukir dibibirnya, senyuman yang sgt bermakna dan ikhlas)

Malam itu mereka SMS antara satu sama lain.Qistina tidak puas hati Irfan tidak menumpukan perhatian terhadapnya. Ammar kebosanan. Tapi malam bagi Irfan dan Ariena seolah tidak mahu ada penghujung..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

love is in the air

SENYUMAN MANIS :

Hye ..saya baik je. Irfan?

ZAHIRUL IRFAN:

Baguslah.. bile Rin sihat mesti tersenyumkan. hehe.. Irfan sehat je.

SENYUMAN MANIS:

Haha..Mestila senyum, tapi takkan senyum tetibe.nanti orang ingat kite gile pulak. ERm..tengah buat ape?

ZAHIRUL IRFAN:

haha. tak kesa pon if Rin selalu senyum.tengah tunggu order makan rin.  Rin pulak? dah makan?

SENYUMAN MANIS:

hmm??Rin dah makan petang tadi. ni tengah bace2 majalah.kejap lagi nk study. Name sebenar irfan ape ek?

ZAHIRUL IRFAN:

Ahmad Zahirul Irfan bin Dato’ Zahirul Hisyam. Rin?

SENYUMAN MANIS:

Ariena Alyssa Bt Ahmad Iskandar =)

ZAHIRUL IRFAN:

sedapnye name ..erm..semua org panggil rin ek. xleyh pgl lain sket ke? hahha

SENYUMAN MANIS:

erM..  boleh? tapi dengan syarat..jeng3x

ZAHIRUL IRFAN:

ape die lyssa? ;p

SENYUMAN MANIS:

kene belanje COKLAT.hahha..

mereka terus ber-SMS smpai kul 12 tgh malam. Terukir kebahagiaan di wajah mereka malam itu..

Adakah senyuman itu akan terus terukir di wajah mereka? Apekah reaksi Qistina? Bagaimana Pula dengan Yusri?sama2 kita nantikan episod bila xx + xy yang seterusnya..

 

..continue..

Flood at ONE in the morning~

Korang ingat entry ‘Aku di Bius Cinta’?? if korang tak bace lagi, hahaha..gi r bace.. kalo nak bace la..hahahha..Entry kali ni, nak citer sket sal ape jadi mase aku nak taip entry ‘Aku di Bius cInta’ hari tu.. disebabkan hal ini berlaku laaaaa..!!! aku dah terlalu ngantuk nak wat entry ‘aku di bius cinta’ lebih menarik, padahal mase balik dari ceramah tu sikit punye berlambak idea aku nk wat entri malam tu, kire nak share r pe2 lawak yg tul2 wat aku nak gelak-guling-guling..(ces, bajet menarek sgt la gaye penulisan ko el!!) hak3x.. mase aku tgh2 taip entry hari tu.. tibe2……

ANNUR: KRYSSSS!!!!!! mai sini sat! (die jerit)

EL: alamak sudah, jadi lagi skali ke??? (bisik aku dlm hati)

KRYSTAL : apa???

EL, KRYSTAL, ANNUR : ha! kita mmg nak mamposs daaa!

Korang tau tak ape yang dah jadi???? ces syafuan, ilham, sani..sbb korang dah tau pe jadi..korang senyap k! jgn gtau..nanti aku hambat sorang2 kt kelas..ki3x..(bajet men teka teki la wei!) hehehe..

Malam tu, tbe2 kami diterperanjatkan dengan BANJIR yang tibe2 je jadik kt umah kami.. terkejut gile r kan..mahu tak nye..Kul 1 pagi cmtu, boleh pulakkkk banjiiirrr! haih~ stress!

Dulu, dah jadi banyak kali, gak..tapi tak seteruk yang malam tu..malam tu mmg dasat r! sblm ni xdela tinggi sgt banjir tu..punca banjir kali ni pon len dari punca banjir dulu2..hahaha.. ha! sblm tu aku nak ckp, aku duk kt balik pulau, umah aku atas bukit, umah aku kt penang..sooo korang rase, cne tu leyh banjir???

ha! bukan banjir cam kt kelantan or terengganu ye cik2 sekalian! ni banjir special punye, siap ngn air sabun! hahahha ni banjir kt dapur umah sewa aku yg aku duk skali ngn krys n annur! DAMN! dah r air sabun, tgh2 malam lak tu..esoknye pulak kelas awal pagi..soo byg kan r..dah r mmg sme penat dah siang tu kelas full..krys lagi kesian, ptg tu die duk kemas dapur tu dah, siap mop lagi..tibe2 jadi lak kes banjir ni.aduiiyaaiii

sebelum ni pernah jadi, tapi bukan sbb air sabun, tapi sbb paip tmpt masuk air dlm mesin basuh tu cam longgar, jadi air menitis, kami tak perasan baldi penuh, so banjir,.tapi skit je,..lap2 skit OK dah! ni mlm tu..mmg banjir dasat + ngan air sabun..hadeyh.. kisahnye start dari petang tu lepas krys kemas dapur.

Petang tu sebelum ceramah n lepas habeh kelas, duk kemas2 kawasan singki dan bawah singki tbe, krys dah siap2 mop n lap2, aku ngn annur pon ssn2 balik barang2 yang di aleh dri sinki.. pastu setel r kan..so sambut bday yatie sat sebelum nak pi kolej for ‘ceramah aku dibius cinta’…balik malam tu dalam kul 12 kot, mmg penat..tapi seronok la..aku yang mase mule2 berat nak pegi sbb penat + ngantuk leyh celik balik mate sbb lawak ceramah tu.. tu yang mmg excited nk wat entry tapi sebelum tu aku masuk baju dalam mesin basuh lu, smbil taip entry tunggu baju siap basuh jimat mase!! lewat dah patut tdo la kan, esoknye ade kelas,.ni tak! sbb excited sgt nak share story la katekan so sanggup tido lewat..tapi x lame excited aku ni..tgh2 taip dapur banjir lakkk!woooottt theee fisssshhhh! hahaha..gile grm aku..so ni ade skit gmbr la time kami duk kemas2 skit, gmbr aku xde heeeeeee…sbb al makluman la,,xkn nak tngkap gmbr aku free hair kot! hahahha …meh layan, gmbr krys je la..hahahahhaa~

aku tekan kan lagi sekali! AIR SABUN ok!

ha tu jela gmbr aku amek, takkan nak byk2, dah srbt ni malam2 kene kemas dapur..1 pagi weii! plus minus la 1 pagi, aku pon tak sure..yang aku tau..time tu sme org dah tido! hahahahha.. aku pelik la, xkn sbb baldi kot..if sbb baldi tak cmtu banjir nye ngn sabun sme..mule2, kami ingt sbb tak letak baldi la..tapi rupeny2 bukan, hos tmpt air dari mesin nak kuar air tu, ptg tu kami lupe nak letak balik dalam lubang nye, make air sabun tu sme di drained kt lantai dapur la jawabnyee! huarrghhh!! licin gile rrr..so nk tak nk malam tu mmg cuci dapur la kami, if air biase takpe.! ni air sabun.. @!^$* kalo tak cuci la baju tu, xde jadi gtu..hahahha..mengong aku ni tak tgk dulu sblm basuh! haih~ (-__-“)

sblm nak kemas tu, kami alih sme barang gi living room! so esoknye, a.k.a smlm if ikot time tulis entry, baru kami susun balik barang masuk dapur. punye r bersih lantai, siap segar je rupe sbb dah cuci, krys ade rase smpai nak tido kt dapur sbb baru lepas CUCI kan! hehehhe

DSC04181 DSC04182

ok aku tahu gmbr tu buruk! hahaha aku bru amek je tadi., aku dah bilang aku tak reti amek gmbr! hahahahaha xpela (T_____T) hahahhaa..

so dapur nye kes selesai sudah! lepas kemas tu aku smbg entry ngn malas2..hahaha..pastu pe lagi pengsan r tido! hahaha esoknye gi kelas pon lmbt Plus ngantuk..hahahahha..~

TAMMAT..

p/s: lepas ni nak taip entry Bile XX + XY..hik3x~

 

..continue..

Thursday, January 28, 2010

Aku Di Bius Cinta..

ha! pantang ek korang.. nampak je tajuk CINTA lajuuuuu je kannn..ki3x.. Ha! cinta2 ni..ishkk..complicated laa nak ckp..Cinta konsep manusia tak kekal lame r..unless kita cinta tu lahir dr rase tanggungjawab.. Tanggungjawab pade ape? ??? agama la jawapannye! ki3x..ok! aku malas nk kupas soal ni mendalam..kang pjg aku membebel! hik3x..padahal ade mende jadi ni..if tak nak melalut lagi..(ni aku nk story dlm entri  esok..ape yang jadi tgh2 aku nak taip entry hari ni..hek3x ) …

thing-called-love

OK2 berbalik pade tajuk!Actually “aku dibius cinta” ni tajuk ceramah kt kolej-yang-tak-bpe-nak-nampak-cam-kolej aku malam ni,.. Tapi sebelum tu, petang tadi IPSA, MPP Island College Technology, PERKOM, & kelab USAHAWAN punye AJK ade lah bergotong royong wat bubur asyura..hek3x..aku pon tlg2 kacau bubur tu skit2..nak tgk gambar? oh aku tak reti bergambar..so blog aku tak byk gambar..ki3x..actually bubur tu start masak kul 2.00 ptg, tapi aku pi kul 4 lebeyh..ha! sebab ape? sebab aku ade kelas r.. Actually, se bersalah gak, sian dak2 management, mascom, IT sbb diorng blh dtg awal nak tlg (ok tak semua student kos ni dtg, tapi alek2 dak farmasi sorang pon tak tunjuk muke) …ihsk2..bukan kami tak mau tolong.! tapi kami kelas pagi smpai petang..ishik2..sabtu pon ade kelas..=( sian kami..ki3x..mane la kami nak terkejar.. by the time aku datang, tinggal nak kacau smpai pekat, n distribute kt lecturer.. walaaweeeee…aku dah r tak kenal lecturer2 kos len, even lecturer farmasi pon tak semua aku kenal..huk3..dasat2..hahahahaha..api nak wat cne..dah mmg tugas aku sbagai wakil IPSA, dengan muke blur aku gi hantar kt lecturer..aku tk tau la aku bg kt org btol ke tak..mase tu aku ditemani kak aida, x silap aku die MPP kot..hahahaha tgk dasat tak dasat aku, adeyh!  aku bukan lah student yg bagus dimane pegi jupe lecturer, siap gurau manje..eh mesra..silap2.hahaha..tapi entah kenape aku still di beri tugas yg cukup besar ini! haih (-_-“).. seyesly, aku tak kenal lecturer, sem lepas pon bape kali je r nmpk muke aku gi kelas (sbb tu result jatuh) hahahahha..pok sudah la kau el!..ki3x..acara hari ni ade sbb snrnye kenape dak farmasi @ IPSA join, sbb diorang nak rapatkan r hubungan dak farmasi n dak kos len.. selame ni farmasi ni cam ALIEN je hahahhaha..mahu tak nye, kami gi kelas, dak len bpe kerat je start kelas, kami duk dlm kelas, time tu r kolej mule dipenuhi, tpi by the time kami beh kelas, org len dah lame balekkkk hahahha..time mkn pon, kadang, tgl sisa ja kt kami kt kedai skru depan tu..ishk2..sedeyh2..hahaha tapi tak pa..aiman tak kisah..ki3x =) so, shorting the story la kan.. malam tu ade ceramah..hohoho..ceramah mlm ni gile best r.! ki3x ..tajuk ceramah, “aku di bius cinta”, tapi takde sal cinta..ni lebih kepade nasihat bese, supaye kami ni ade input selane blaja n jadi students kt kolej..ki3x.. kalo korang dgr kompem korang gelak sakan..hahaha.. tapi aku nk cite tak pndai..sbb intonasi ustaz tu kelakar..n lawak nye byk sgt..smpai tak tau nk cite mane satu..hihihi.

mybe yang ni aku leyh share kot buat hari ini, mybe nt aku cite lagi..ki3x..

Uztaz tu duk cite la, firaun mati, mumia die if tgk rambut kaler perang, oren2..hahha..jadi if korang jupe kwn korang kaler rmbut..korang pgl die mr firaun..yang aku nak tergelak besar, belakang aku ade budak rambut mmg perang r,budak laki tu, if di geng2 aku dikenali sebagai JAIHO,  name die gtu..sbb kami tak tau name die, kos die pon tak tau..tapi menurut sember2 dr mirul (david archuleta), fatz (adek aku),  tiqa (mami) hahaha name budak tu akim! ki3x.. tapi seyes rambut die mmg beh perang r..ki3x..mase ustaz tu sebut, hahahha tunduk habeh die..mslhnye die tinggi..pastu menundukk..haih..mmg lawak la..duduk belakang aku sure r aku gelak beh2..hahaha nk tmbh lawak, krystal housemate aku ni..die ckp r kt budak tu cam nak ejek r..haha..tbe2 pas sal rmbut..ustaz tu pulak sebut sal tomboy hahahahha..terkena terus die ..ki3x..krys ni lawak r..hahaha..tapi takpa,. krystal ni chinese pon pegi ceramah agama pa! ki3x..hahahha aduii.. ok! fine ! TAK LAWAK aku cite..hahaha..takpela.. hek3x.. hrp ad ela yg phm..hahahaha..n gelak..ki3x..

actually, aku nak tulis elok2 entry ni, tapi sbb bru je satu perenggan tibe2,

ANNUR: KRYSSSS!!!!!! mai sini sat! (die jerit)

EL: alamak sudah, jadi lagi skali ke??? (bisik aku dlm hati)

KRYSTAL : apa???

EL, KRYSTAL, ANNUR : ha! kita mmg nak mamposs daaa!

jeng3x???? apekah?? hahahha tunggu r cite die esok..siap gmbr lagi wokeyh! hahha

sbb hal ni r aku penat tak lrt nk wat entry..hahahaha

cis..

ok! aku perlu tido da ni! tsk! smlm tak update blog..sedeyh2..,hahaha~

P/S:

>>>ain, nini, krys, annur, safuan, ilham, ajis, n sape2 yg tmn aku pi KACAU BUBUR ASYURA time kaseh yeh..if tak tadi mmg aku blur2 la ngn org aku tak kenai! korang mmg kwn2 yg supportive la! aku cayangggg! korang! ki3x..

>>>Fatz, Superhero (adek buluh), Kyun, Tiqa, Mirul(walau dah pindah UITM melake) aku nak ucapkan time kaseh laaa sbb korang la yg first2 dak kos len yang berani tego aku! ki3x..korang mmg best!  buat kan hidup aku di kolej lebih happening dr biasa! ki3x..

KEsimpulan! terima kaseh semua rakan2 n adek2 ku..korang mmg terbaek! hahahah~

in advance time kaseh pade org yg bace entry2 aku n klik nuff aku..sbbkan..walaupon tak sebanyak readers yg kt blog2 cam ariffshah(ariffnye blog) or JomPHP (blog senior aku n abgnye) atau  ADUKATARUNA (blog yg sedang hangat diisukan) tapi dgn ade nye korang yg sikit ni pon, dah wat hidup aku cukup hepy..hahaha ..n korang! u make my day la! cewahhh..hehehhe..sankiu2!!!!! cheers bebeh!!!! ki3x~ 

 

..continue..

Monday, January 25, 2010

Lu bikin gua panas bai…

hoh mood aku tak elok malam ni..well dah elok kot..tapinye aku still terase kot panas kt hati ni..hek3x..so minta maaf awal2..if terase blog ni tibe2 jadi cam emo-cam-tahap-moksya.. arghhh stress tui la…aku actually ngah duk khusyuk n cerie hepy go lucky-siap-leyh-guling2-ketawa TIBE2…. aku dapat satu makluman? berita? Gosip? haih entah la.. tapi ia mengenai someone yg mmg aku dah tak mo tau die hidup atau mati.. mule2 xde la rase camtu..tapi pas berite? gosip? notis? aku terase panas la wei.. sbb ape? ???…

SEBAB AKU BODOH SANGAT KOT!!!!!

hua hua hua hua..

disini ego aku kate..

“ mampos die la, nak hidup ke nak mati ke..aku peduli ape”

tapi hatiku berkate ?

“hmm sampet hati beliau bermain kate dengan aku sdgkan aku hulur salam persahabatan seikhlas hati”

Disini ego aku berkate ..

“ hek elyh bai..ko ingt muke ko hensem sgt ke, ko baek sgt ke, x jejas la ko xde”

tapi hatiku berkate?

“hurm, mmg ramai yg hensem, ramai yg baek compare ngn die, aku hidup dlm ramai, aku punya ribuan kawan yang sungguh prihatin, aku punyai ramai yang menghargai, tapi still ko mampu wat aku xde mood malam ni..kenape?”

Disini ego aku berkate..

“ aku tidak kesah, aku tak de masalah, semuge kau berbahagie”

tapi hati aku berkate?

“ senang tul kau lupe … senang btol semuanya hilang sekelip mata..you build my hope, u crush everthing down…sdgkan aku kt sini seperti evanescene mendendangkan lagu my immortal

-->>>>my immortal-evanescene..

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
'Cause your presence still lingers here
And it won't leave me alone
These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase
[Chorus:]

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have
All of me
You used to captivate me
By your resonating light
Now I'm bound by the life you left behind
Your face it haunts
My once pleasant dreams
Your voice it chased away
All the sanity in me
These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase
[Chorus]
I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me
I've been alone all along
[Chorus]

cait cewahhh ayat nak diabetes ! hahahaha.hua hua hua..~

actually, byk lagi ni x puas hati..tapi tgh2 taip entry ni..hik3,,superman muncul menyelamatkan keadaan..

aku terima panggilan tadi..dan die bisa buat ku tergelak..walaupon die bukan manusia itu..tapi die bisa buat hatiku yang panas menjadi sejukk.. terima kasih superhero ku =)

manusia itu mmg sudah ku tidak ambil kesah ttgnye..tapi berita? gosip? notis? mengenai beliau smpai kepadaku tanpa diundang..kepade pemberitahu itu..aku tidak marah sama kamu..aku marah pada diri sendiri kerana masih tidak teguh! aku mrh kerna ade unsur putar belit dr manusia itu..jadi usah kau merasa bersalah pada ku kerna menyampaikan berita itu…kau adalah kawan ku yg mungkin prihatin pada ku ;p

aku ingin memperkenalkan superhero itu, tapi superhero perlu dirahsiekan atas sebab2 tertentu..hik3x..terima kasih superhero ku =) u make my day..

xlupe juga kepade ahmad shaheer fareez ..hek3x..kerna sejurus lepas  superhero kol, die pula datang menceriakan diriku..hik3x..walauponn pada awal aku agak dingin dan xde mood..

oh ya kawan2 yang ber-yahoo-messenger-dengan-ku selepas status di YM ku berbaur sdh dan marah.. aku ucap ribuan terima kasih kerana kau semua mmg cun dan kacak la! hak3x

sani, kau mesti bace blog aku..jadi in advance aku ucap terima kaseh, sbb aku tau..ko sure bace sbb ko dah tau aku nk wat entry marah malam ni hahahahahha~

sesungguhnya, saya tahu, saya tidak keseorangan di dalam alam fana ini, terima kasih kawan2 ku..aku kembali bersemangat kerna kamu semua ada =) phewwittt hek3x ~

“ aku cuma seekor burung yang terbang bebas diangkase, pernah terjerat dan di sangkarkan, tapi ku bebas kembali dan terbang bersama burung2 di angkasa, ku lebarkan sayap dan menyambut persahabatan baru..ku gembira dan ku ceria, namun .. phobia disangkarkan masih ada..tapi ku akan gagah menempuhi hidup ini..kerna aku adalah aku”

peace (^_^)y

hek3x.. kenape cam BM aku semakin ok ni??? herk ..ki3x.. kepada manusia itu..ku tidak mahu kau, tapi ade satu yg wat gua panas ..iaitu bile persahabatan ikhlas itu kau cemar dengan kata2 nista..hek3x.. tpi itulah diri kau..maka ak terima dan aku angkat kaki n belah ..ngeh3x~

p/s:

nak jugak post entry ni..sbb aku mls nk tulis entry len..dah sprh jalan smbg je la ki3x.. lagipon 3 kali aku stuck taip entry ni..n dri mood gile babeng panas now dah cejuk cam ABC ki3x..siap warna warni lagi ABC ni.hahahha~

..continue..

Merepek tapi lucu…

superhero

Ade satu cite ni , aku nak share la ngan korang.. Kisah ni mule2 mybe tak phm, n korang rase pelik..tapi lucu kot pade akhirnye.. Kisah ni x bersambung2 cam ‘Bila xx + xy’ so no worries k..hahaha.. Ade satu mase ni, ade sorang budak berbangsa serani atau mix british dan portugis tengah main2 dekat rumah. Mase tu budak ni darjah satu tak silap aku..

Edwin: (smbil buka surat khabar)..hurm..where is it…hurmm. .(mate masih terpaku dkt paper) Yeay! hooreyyy! dabedabeduuuu!.

7.30p.m--- Pedoman

Carol: Dwin! why r u so noisy? shh!

Anne: He is out of his mind already.

Edwin: Tonite my turn to watch TV. (smbil menjelir ke arah kakak serta adiknya)

…………………………………………………………………………………………………………………………………

pade pukul 7.30 malam tu, Edwin ni pon terpacak la depan TV. Sembangat dah ni , die duk bersila depan TV ngn muke yg excited.. so pogram tu pon start tepat pade kul 7.30…

Ustaz hashim :  Assalamualaikum saya ucapkan kepada penonton2 dirumah .Selamat Datang ya panel2 diskusi majlis kita pada hari ini. Sebelum kita bermula marilah kita hayati bacaan suci Al-Quran yang akan di baca oleh Ustaz Wan Sohor bani  bin Leman.

Edwin: Carol can you help me with the tv! why the story not yet start. What pogrammed is this? where is the Pedo Man?

Carol: (amek paper n bace). Dummy! this is not cartoon. Its pedoman  not Pedo  Man.

 

Haha..kesian kan kt dak kecik tu kan…ki3x~

hehe..actually Edwin tu Papa  aku, Carol n Anne tu makcik aku,  ..

Sebenarnye, ni mase papa aku zaman kanak2 sebelum die masukk islam..hehhee.. Jalan cite ade aku edit2 supaye readers get the picture.. .. ayah aku die tak bpe ingt sgt tpi die ingt r part die ingt Pedoman tu cam cite ala2 Spider Man, Super Man, so if Pedoman= Pedo Man la kan.ki3x.. Tapi now, ayah aku pon nk tergelak dgn diri sendiri bile die ingt balik.ayh aku kate pelik bunyi orang bace Quran tu.. ye r..time tu ayah aku kristian lagi..ki3x~

Mase papa aku cite mule2..aku tersangat la lampi..aku blur sekejap..tapi lepas aku phm..guling2 aku gelak kt papa aku..hek3x.jht nye anak.~

P/S:

Papa,.. If you happen to encounter with this post one day, please forgive ur silly daughter for sharing your childhood story to public..muahahahaha.. Just papa, i think you r so funny when u r small..no wonder Adam got it too..LOL~~~

..continue..

Sunday, January 24, 2010

Reaksi-reaksi apabila FIFA 2010 hampir tiba…

2010_Fifa_World_Cupin_logo.svg 

Jeng3x!! Worldcup (FIFA) 2010  pada kali ini akan diadakan di South Africa..Adakah akan banyak lagi air mate yang akan berjijiran? herm..berguguran? entah.. saya pon tak tahu la ape perkataan yang sesuai. Vocab bahasa melayu sangat teruk! Al-makluman tuan-tuan dan puan-puan, SPM saye ni dah lame dah berlalu, itu jelah last belajar Subjek bahasa Melayu.. ahaks! tapi saye rase, belom masuk FIFA dah ade dah yang menanges guling..ishk3x..

Nak tau ape antara2 reaksi-reaksi yang ade di musim bola yg pernah aku terjumpe??..hek3x..Entry kali ni bukan nak cerita macam mane reaksi-reaksi peminat setia bola sepak.. tapi nak zoom reaksi yang pelik-kelakar-tapi-benar-benar-berlaku dikalangan homosapiens zaman sekarang.. ces! pakai ayat saintifik-tidak-mahu-kalah pulak.Sudah lah elyana yazmin! kembali pade topik sebenar..asek merepek nanti kelaut la entry blog ni~

Gadis-gadis-yang-sudah-dimiliki

1-24-2010 8-23-39 PM

Girls! Pernah tak mase matrik, bilik korang jadi lintang pukang sbb ade org mengamuk gaduh ngan pakwe? Or pernah korang lihat ade yang asyik baling phone kat dinding,,or if baik skit, baling kat katil? Dari korang baling enset tu kat dinding baik korang sedekah kat orang bername Nur ELyana yazmin ni ha..kan ke dapat pahala…ngeh3x..Ade tu siap tibe2 je menjerit dalam bilik x semena-mena cam orang sawan.. aku heran la..cam orang mati laki. Haha.. tapi ini lah antara gelagat-gelagat girlfriend2 kaki bola. Ade tu yang aku nk tergelak, die dah off dah phone, pastu dia on, then die off balik.. sebabnye, konon2 off henset tunjuk ego, protes, merajuk.. padahal boyfriend tu sikittt pon x sedar sbb tgh duk asyik tgk bola, tak pon tido sbb berjage tgk bola sebelum tu. Hhahaha..Kesiankan.. Ha ni bukan lah nak memburuk-burukkan girls yang macam ni, normal la girls suke di belai manje. Aku yakin 100% r boys pon pening bile awek asek buat hal nak time2 tgk bola n mule rasa rimas dan leceh siap rase-nak-sumbat-mulut awek ngn kain bagi diam membebel.hahahha..If aku stakat tgk bola or main game xde la nk kesah sbb aku fleksible je. Majok skit2 sdh la.bukan die curang pon.hek3x~

So camne nak setel mende camni?

For girls:

Bagi aku la kan, better dari kita kaum pompuan ni emo sorang2, baling pasu, baling pinggan or enset nak merajuk dan sebagainye, korang fikir2 la balik.. Mane lagi OK? Pakwe korang duk diam2 kat rumah or kedai kopi layan bola or pegi berfoya dan kuar cuci mata tengok awek laen?? Muahahhaha.. dari sibuk nak gado dan bertengkar or merajuk baek kita amek hati pakwe kita time ni dengan ikot gak perkembangan bola or teman die tengok bola kat kedai mamak. Hhehehe tu kalo yang jenis gila2 cam pakwe die la. If jenis yang pasif, ha! Aku sarankan, time pkwe korang duk sangap ngn bola, korang wat la kek ke kuih ke tuk die xpon korang wat hal korang...takkan la nak berkepit je 24 hours. X bosan ke?? Tapi, If rase nk balas dendam pakwe tak layan.. nanti tamat musim bola, korang pakse die ikot pegi shoping! (kompem berair r mate mamat ni tak tahan teman girls shoping) muahaha.

For boys:

Aku sarankan la.. dari korang cepat melenting and rase gf korang leceh, korang try la warning awal-awal yang korang nk tgk bola. Second point jangan la men janji ngan gf nak dating if tak makesure tarikh nk gi date x clash ngan bola. If tak ajak date lagi ok dr lupe pegi date. Hahaha. Kang terpacak girl tu srg2 kat taman-tasik-titi-wangsa.,kesian die..ngeh3x. If ade gf majok.. lepas habis bola pujuk la die,, bukan ssh nak pujuk pompuan ni. As long mintak maaf sejuk dah hati die.

pekerja kedai-mamak-canggih-siap-LCD-scrin

hoh, time bola ni gi kedai mamak mesti full malam-malam. Pekerja2 die ni mule r muke toye je sbb malam yang-masyuk-letak-kepale-atas-bantal kene kuar tenage extra dari biasa sbb duk melayan orang-orang yang duk tengok bola. Selain tu, toke-toke kedai nip on menyumpah-nyumpah dalam hati.

“aiyoo, duduk saja ka? tak mau order? Tengok free sja mahu @#%^#&$%”

Aku bukan cakap kosong tau. Serius ni, sbb pernah sekali aku ikot ayah aku tengok bola (umah aku takde ASTRO) kt kedai mamak ni. Mmg cam2 gelagat r pekerja2 die. Perangai2 kaki bola aku rase semua dah sedia maklum, nanti ramai2 tibe2 jerit GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!  X pn AAAAAAhhhHHH!!! Ki3x.. aduii ade srg mat bangla ni r kan, die mule dah tersengguk2 dah nak tido..tibe2 org dalam kedai jerit GOLLL kelam kabut die bangun pastu terpinga2 hahahha..halamakkk mmg lawak habis r time tu. Tu la skit je sal pekerja2 kedai mamak ni.ki3x. if tgk bru lawak kot. Gaye penulisan aku ni tak menarek lansung tapi aku nak gak share pe aku tgk.ki3x pas beh bola je sme blah cenggitu je.hek3x

So camne nak atasi?

Hoh, aku pon tak tau..tido ngn cukup la kot! Hahahaha.x pon korang ponteng keje je la pkcik2 bangla oii.ki3x

Lecturer & Kawan

Ni lagi satu , time camni la lecturer mula geram sbb ramai students ponteng! Hahahha.. Kawan2 lak berasap je esaimen si kaki bola tak siap2.. ni biasa tuk kerja group la..uih panas hati if jadi camni kt aku.. nak tgk2 tgk r.keje bagi abes r wei! Hahahaha.. Mase ni lecturer just pdg kelas dengan air muka sangat la sayu n kuciwa! Ngeh3x. kt kelas aku selalu je jadi camni, xkire r musim bola ke musim game ke, musim mengawan ke, eh2 silap, mengawan celah mane lak dtgnye niii ellll ! ki3x. ok2 aku dah merapu. Ni ade satu kesah pernah jadi kt kawan aku punya kawan punya kawan..alamak! banyak plak rangkaian. Hohoho lantak la, yg ptg ade satu makhluk la menceritakan kisah die die musim bola. Die ni slalu kene partner ngn srg kaki bola ni.. ade satu time 2, patut presentation, tibe2 si kaki bola die ni x mai..dah la esaimen die tlg setelkan dah, tgl nk present je ni..uih berasap r mamat ni (mamat ni nerd x ske men bola, die ske maen chess je) hoho.. dr budak baik2, x pernah kenekan orang, die sikit punye marah die submit esaimen without name si kaki bola ni. Fuhh nampak tak betape musim bola mempengaruhi attitude seseorang. Hahaha .. Lecturer pon pening kepale nak setel perkara ni. Kesian kt si kaki bola, tapi dah salah die. So in the end si kaki bola ni kene la, wat projek solo. Hek3x.kecian2, tido bola, mandi bola, makan bola gagal pon sbb bola ye.ki3x~

Aku pon tkde byk tips n idea bg sal hal ni, cume if korang xnk besarkan hal, sape yg jadi partner si kaki bola kene tegas skit la, n makesure die buat keje die time2 die tak tgk bola, kire krg kene letak die under 24 hours observation r.ngeh3x. tapi if dah bertolak ansur pon si kaki bola wat bodo. Ha! Tukar je partner! Hahahahahahha

p/s:

aku rase stakat ni je la ape yg aku pernh lihat. Yg sebenar2nye aku yg utama nk share yg sal Gf2 tu je. Bukan ape, leceh r tgk membe sdh2, clash2 just sal mende remeh. So bertolak ansur la ye..kadang tu kesian, skit punye bahagia just akibat x leyh tolak ansur pkwe tgk bola terus clash..huih..ngn bola pon nak jeles ke? C’mon r! cheers~

..continue..

Bila xx + xy (III)…

jeles2

Dalam episode yg lepas kita dpt lihat conflict yg ada dlm diri Irfan dan Ariena.. Adekah dalam episode III ini bakal merungkai semua conflict dan persoalan yang ade dalam diri mereka..adekah mereka terus melayan perasaan..atau .. akan timbul lebih banyak isu2 terpendam antara due students, Universiti Kalau Mahu Belajar (UKMB)  ni.. jom kita ikuti kesah seterusnya……

Di satu pagi yang aman damai.. splash!

Irfan: Oi siot..ape ee ni am! Alaaa! @%#$^&  lah ko ni..men simbah2 beh basah r.. ngok tol r! grrr (smack down am)

Ammar: Aduh! ngok! sakit r! adeh..jgn r marah! aku kejot ko byk kali doe! tu r tak reti2 nak bgn.. cepat r gi smayang. dah kul bpe ni! Heran aku ..biase dulu kt hostel ko plg awal bro.hahahhaha. Rase r bali penangan die simbah air. hahahaha

Mereka same2 gelak smbil memulakan hari mereka..

Irfan: Wei breakfast dulu wei. Perot aku dah ade gig dah~

Ammar: tahu xpe. bodo smlm mkn megy je. Hujan r punye pasal. adoii kebulur dah aku..alahai..system breaking down..tit..tit..tit..(mengakukan diri merenung + senyum kat girls yg lalu lalang)

Irfan: hahha. mule dah.lntak ko la.aku nk mkn lu. aih

tengah tunggu2 order tibe2 …

Ariena : Hye Irfan =)

Irfan: eh(tersedak) hye..rin, eh akak, eh..DAMN!  adoii sory2(merah muke malu)

Ariena: hihi.=) awak ni kelakar la fan. sorrang je ke? yg srg lagi mane?

Irfan: eh xdela srg je ..  tu am tu.. (berpaling kearah am yg mengusyar awek2) er.. KAK rin.(nada tekan pade perkataan kak)

Ariena: herm, (adoii sah die mmg nk srh aku nmpk tue la) haha.ikot la nk pgl kak ke ape ke.Mane2 pon blh,akak x kesah pon. =)

Irfan: oh akak.. erm sowi la ritu ingt satu batch ngn saye. X sangke lak tue pade saye. (alahh pe bodo aku nii!.. TUE pulak daa)

Ariena: erm. haha. tu la sye ingt awak dak kos mane. x gaye cam junior pon. ha ha ha (yela aku la tue eee)

Ammar: eh, cik ariena.. ape kabar? cek ariena sehat? dah makan? jom saye belanje mkn? jgn lyn fan ni. entah ape2. im at ur service cek ariena.( bg senyuman plg killer)

Ariena: hehehhehe awk ni ammar. adui.hahha( tergelak lucu dgn mimik muke ammar)

Irfan: Kak, notes dulu2 kak ade tak? (kacau tul r ammar ni)

Ariena: erm, ade je, nape? ADEK nak ke? (pesal ngn aku ni tak tentu arah)

Irfan: boleh jugak kalau ade. ( sah aku ni mude sgt la tuk die)

Ariena : ok. erm..ni no phone saye 017 tekan2 tak dpt. 3245667. nt papehal roger je k. bye.

Ariena pon melangkah pergi beli n bungkus karipap-kak-yam-yg-super-duper-sedap dan terus je gi kelas seperti biasa. mmg ni la rutin harian rin membeli karipap sbgai bekal dalam lecture hall..on the way die nak kuar dr corner tu, time2 tu gak la, Yusri dtg ngn kereta honda civic beliau.PIIIINNNNNNNNNN bunyi hon si yus.

Irfan: haih..(sape je la aku ni..smbil melihat ariena masuk kereta yus)

Ammar: ape r bro. (memetik jari ) ko silap r td. silap besar ko tau! ade ke ko sbt perkataan-yg-tak-blh-sebut-kt-mane2-girl tuuuuu. Ko silap besar bro. berubah muke die tadi. naseb aku dtg ceriekan keadaan.

Irfan: dah la. dah tu ko nk aku ckp pe? adek? biar r. dah mmg die tue pade kite. lantak la. aku pon  x kesah.

Ammar: eh2 jap2.ko bau tak?

Irfan: APE?!

Ammar: hahahha bau org cemburu beb! hahahahha (gelak-hmpir-nak-guling)

Irfan: ko ni mmg lahabau r am! arggh!! siot mane ade r! x KESAH LANSUNG!

…………………………………………………………………………………………………………………………………

malam tu.. kt rumah ariena… x habis2 ariena sekodeng phone die atas katil menunggu bunyi msj masuk..

Ariena: hmm.. takde msg pon..haih..(ngeluh n terus wat esaimen)

TENET..TENET..TENET.. (one msg receive)

Ariena: Yeay! Yeay! hik3x.( loncat3 gembire).. lor! hmm haih…

Hye rin!  Hujung minggu ni u jadi partner I k?

I bought u a dress. Esok I bwk. hope u sudi. pleaseeeee

                                                                      -yus-

hurm.. argh! Ape yg aku tunggu.xde ape nk ditunggu. hmmm.

ok. i pegi ngn U. c u tomorrow.

-rin-

………………………………………………………………………………………………………………………………

Di warung makan SEMpoi,, semua boys batch Irfan berkumpul n makan ramai2..

Ammar: apesal ko diam je ni bai? x rock r wei. dah r x happening ni (bisik ammar)

Irfan: oh tkde ape la. aku tak tau nk ckp pe. pas budak ni balik.. aku nk pegi rumah Yus, nk tgk bola.

Ammar: SET r! terbaek!

Irfan: haha (hmm,,nak msg ke tak nk.. arghh lantak la)

…To be continued….

p/s:

mampukah diorang ni sedar ape isi hati masing2..adekah salah srg akan mengalah dan menurun kan ego? atau adekah perasaan mereka haru terkubur? same2 kita nantikan episode IV.

..continue..

Tersangat Penat (-_0”)

fuhh.. seharian aku duk membetulkan dan edit2 blog aku ni..Nampaknye dah makin ok! aku berpuas hati la stakat ni. nampak lebih organize berbanding dulu, pade sape2 yg dah lame ikot blog aku mmg tau la perkembangan blog aku, dari merah menyala dgn lagu bising2, smpai la bwk ke yg sekarang.hohoho…

Mase nk pkai template aku yg terbaru ni, mmg banyak r kena edit pkai HTML coding nih. hoho ikot suke-hati-letak-rasa-garam ja aku panggil HTML coding . Aku actually dah gile penat ni. Teringin nak share cam mane aku edit blog ni, dr bahasa sepanyol kot sme link2 tu jadi kepade sme link syuke-hati-mak-datuk-saye nak letak.hahahha. Banyak la yang aku edit, Tapi satu Prob! aku nye WLW cam x bpe nk support r theme ni. die cam x best seperti dulu. cam ade lari2 time preview. Dulu tiada pulak masalah sebegini rupa..cewahh ayt xmau kalah BM.hahahahha. Aku asalnye, xdela nak tukar template sgt asalnye, Mule tu aku rase dah OK mase blog aku berlatar hitam n siap ade gambar-makcik-termenung mane ntah sbgai header. Makcik bukan sebarang Makcik tau.hahha..Itu adelah nur elyana yazmin..ces..puji diri sendiri.! btol2 masuk-bakul-angkat-sendiri.hahahahha.

Ok berbalik semule kepade kesah nape2 tbe2 aku pakai template yg ala2 cam organize gile ni.hahaha. Pada asalnye, aku dgn yakin nk cube letak ..readmore.. kt blog aku.supaye tak la pjg berjela2 n penat tgn scroll kebawah.nak2 dgn entry yang penoh gambar. Aku bace pon rase nk lempang-laju-laju je diri sendiri blog berserabut cam ape. untuk pengetahuan  krg aku tak suke area semak2 ni. aku nye otak pon jadi semak! tak tersusun. x syuke2..

makanye, disebabkan aku smgt la nk wat read more tu.. aku pon menjalajah r ke blog2 org dr JomPHP entah sampai ke laut mane aku redah. untuk try semua jenis tutorial sal nk letak mende alah read more tu.. TAPI! cis! satu pon tak jadi. aku tak tau nape. read more aku tu duk tul2 hujung entry. tak ke mengong! nak read more ape lagi if dah smpai hujung, mule2 aku ingt silap aku, so fine aku try lagi, try lagi, try lagi. lame2 aku fedup,, tukar lak tutorial kwsn laen. tapi mende same berulang. last2 aku teringt blog sanitensai . Blog sani ni aku ske tgk sbb tersusun cume akut ak suke part ads yg ksg tu. tapi sani blog ko ok dah.cume tuk aku nak pkai aku tak suke biar ksg. jadi aku pon merayap la ke serata pelusuk blog nak cari website2 template2 yang best. Last2 aku terjumpe la entry kt blog einslobby sal imad(eins) ni create blog IPSA kami. Ape lagi aku pon terjah la blog yg imad ni suggest cri template iaitu ‘templateparanovoblog’ (TNB).

Blog ni template lawa2 tapi! bahase sepanyol kot. adui so sb aku rase nak gak ngn template yg aku rase tersusun-lagi-organize ni.aku pon sahut cabaran tuk edit coding HTML kt blog aku supaye template ni ikot cita-rase-syuke-hati-aku-la-nak-edit cne. hahahhaha

MAKENYE lahir lah blog serba biru ini.hua2 hua2 hua2

Tammat..

p'/s:

aku tak larat dah, nk gi blogwalking plak~

..continue..

Saturday, January 23, 2010

bila xx + xy II…

Dalam episod bila xx + xy yang lepas, Irfan seorang pelajar baru jurusan sains perubatan, di Universiti Kalau Mahu Belajar (UKMB) dah pon berdaftar, Tapi pade hari pendaftaran die bertemu la pulak dengan si senyuman manis, Ariena. Namun, tanpa disangka2 Ariena merupakan senior si Irfan ni… ikuti la kesah seterusnya….

Sehari selepas majlis suai kenal pelajar2 baru..dalam bilik yang agak berselerak ..

Ammar: Oi fan! jom maen bola wei. Gile bosan aku duduk sini. terperuk je dalam rumah. xde life r beb. jom r,  ko ingt Fizi dak EE? Die ajak maen. (nak ajak dak batch, haram la nak maen, ngadap buku 24 jam).

Irfan: ingat je. hmm jom la. jap .asar jap.
on the way gi padang…

Irfan: Am.. ko agak2 ariena tu umur die bpe ye? die dah 3rd year kan?

Ammar: kalo ikot agak2 aku.. aku agak dak form 5 x pon matrik hahahaha. apesal? nk ushar? ushar je la dulu tgk cne. baek pon baek.

Irfan: gile ko. Senior wei, segan r aku. lagipon cam r die lyn aku.

Ammar: bro! pakai taktik bro. ni ape guna jejake hensem lagi bergaye sebelah ko ni?? hahahahhaha (sambil menumbuk bahu Irfan) ko tak nak aku amek.ngahahha. ;p
di  tepi padang, sedang2 org duk men bola..

sofiya: Rin, dak hari tu junior kita kan? blh thn gak die tu. Mane ko kenal die?

ariena : x kenal la. just terlanggar.=) ( mmg hensem pon, baek pulak tu)

Sofiya: Aku tgk junior2 kite kali ni cam lebih dinamik skit. tak cam yg sblm tu.pasif je semua. aku rase batch kte mesti ngam ngn batch baru ni nt. sepesen je aku tgk. dak yg langgar ko ritu pon aku tgk ade gaye2 si yusri.

Ariena: Gaye yus? eee..x same la. yus tu poyo ko tau. bajet hensem. Dak irfan tu xde la poyo or bajet. aku x stuju r.

Sofiya: wah2 puji junior nmpk. hahha.yus dgr ni berasap r die. aku dgr dinner kali ni die ajak ko pg as die punye partner kan? ko ngn die tak?

Ariena: xde la bukan puji..just.hmm biarlah. dinner? haih entahlah. aku tak tau lg.aku nk pegi ngn sape. yus tu.. beria sgt la. (kan best irfan ajak aku..hmm tapi tak mungkin la..mesti die ajak dak batch die.hmm)

Yusri: hye rin.=)  hye softlan! amacam aku men? hebat tak? rin.. i ingat nak ajak u keluar dinner la malam ni. boleh? btw apesal u slalu lab partner dgn i ye? sayang jugak u kt i kan. (smbil bg killer smile)

Ariena: xpela.time kasih je. i masak je kt umah. (meluat tul hisyh)

Yusri mencebik..

Sofiya: ape softlan2. ko ni yus mmg nk kene la. dah la ajak rin je mkn aku tak ajak..gi jauh skit duduk.busuk r haih. wei tu junior kite kan? (juih mulut ke arah Irfan n Ammar)

Yusri: Am! sini jap. (jerit smbil angkt tgn dekat ammar) . korang tau tak due org tu junior fac kite. ssh nak cari dak sekepale ngn aku dr fac kite. Bola mmg best!

Diorang semua berkumpul la kt tepi padang tu, Ariena, sofieya, Yusri, Ammar n Irfan. Mase ni, Irfan & Ariena same2 tukar2 senyuman. yang tuhan je tau, ape yg ade dalm hati diorang berdue ni dan erti disebalik senyuman mereka.Selepas mereka berkenalan serba sedikit semua pon melangkah balik ke hostel masing2.
Malam tu.. Rin buke lappy dan mule menaip journalnya dlm sebuah private blog.

4 January 2010..
Petang tadi rin jupe lagi dgn Irfan. Rin suke tgk die . bile tgk die, Rin rase tenang sgt. Tapi, rin tau, Rin tak ptt pk sgt soal die. tapi nape la asek nak pk sal die. kenape kami tak satu batch ye?hmm yusri.. entahlah..dah due thn kenal tapi still x dpt nk ade rase lebih pade kwn dekat die.. Die ok je, cume,, rin rase tak serasi lansung. kalau kawan best la. haih. ape ni. dah la,. png je pk semua ni. lagipon soal Irfan should stop here. He is a junior, no way die akan pdg rin selain dr seorang senior. hurm..bye2 journally..jupe lagi esok.nite.
p/s: banyak pulak esaimen sem ni. sTUDY! chayok~

Dekat rumah 1st year…Irfan baring2 atas katil n golek2 nak tido tapi mate die tak nk lelap.. smbil otak mengelamun …

apesal lak ngn aku ni, tido la fan!.Rin ni btol2 wat aku tak tentu arah la.haih. nak ikot ke tak si ammar nye kepale ni? hmm mintak notes ngn rin. aishk..segan plak rase. aduii. tapi aku xnk la die anggap aku budak kecik. ape yg ko pk rumit2 sgt ni fan! bukan ko tak pernah ckp ngn die.. take it slow. dpt kenal ngn rapat pon jadi la.just as long dpt kenal die lagi bkn stakat pade name. hurm rin...nak pgl akak ke pgl rin je.haih . . . .
 …to be continued….
P/s: if dpt smbutan aku akan smngt nak smbng cte ni n wat lagi dramatik..tpi tak dpt smbutan nt ending kesah mereka pon laju la.hahahhaha..ki3x..hoho sile la kumen2 pe yg patut, ko krg ade idea2 or ade pengalaman yg cam ala2 dlm cite rekaan ni ke. ape2 la krg nk suarakan.weeeheee~~
Technorati Tags:

..continue..

Friday, January 22, 2010

Europe in memory (part 1)..

Huarghh! ok! Saye jeles sekarang dengan rakan2 yang berade di overseas! Kooooorang, peeeekate kooorang tukar je la ngn aku. bagi aku je la gi sane.pliz..pliz..pliz..kamu jgn nakal..eh3x..ternyanyi pulak.,hik3x. sedap? bese la.nak masuk AF ni ;p (diam ko el! merepek tak sudah2). hahahha.

ok sat2.. nak cite la ni.ishk2. Dulu, mase lepas matrik x silap aku (aku dah pernah ckp kt entry just for you ain tu.. aku ni ssh nk ingt tarikh), aku gi Belgium. Makcik aku duk sane. hehehe. nak tgk makcik aku tak?? eleyh..tak nk tgk pon xpe.aku peduli ape. aku punye space, ske hati r nak letak..boo! ki3x..jgn mara nt kene jual.hek3x..

aku snarnye tak bpe nk ingt dah secare specific pe jadi kt sane nearly two months kot. Tapi yg pasti, dari Brussels,Belgium (umah makcik aku) aku merayap smpai ke Paris(France), Maastricht(Holland @ Netherland), London(UK), Colchester(UK), Isle of Wight (UK) dan entah mane2 lagi.

Mule2 cenggini snrnye, aku from Malaysia nek flight ke Heathrow (london), then from Heathrow aku nek flight gi Brussels(belgium). then kt sane malam Markita amek kami r kt airport. lama wooo! bpe belas jam enth dlm flight.pnt2.ishk2..

Pastu terus balik apartment makcik aku, markita ni housemate makcik aku r. die org cezch Rep. hahaha.Lawa kan? ngeh3x.LELAKI! aku tau pe dlm fikiran krg.! jeng3x hahahaha~

Aku pegi sini bukan cuti bodo2 je. Ade agenda nape makcik aku sponsor aku gi sane. Cube teka nape?? hek3x. sbbbbb… mase tu aku nk BERTUNANG ngn….

hek3x! boo! korang kene tipu! ki3x.. Ni cousin aku r! hek3x. name die james. ngeh3x.Hensem kan??? cam Beckham! ishik3x..mood gatai tibe2 mai!  kepade girls ! im sory! MARRIED.ngee ;p ..actually, aku gi tmpt2 ni nk jupe sedare mare belah sane.tu lah aku pi sane.tapi sedare2 aku ni duk kt UK, gmbr2 ni mase kt isle of wight.hehehe =)

ni anak2 die..ngee..cute gile kamooo tauu! ki3x~

gmbr ella ngn aku bg kecik skit.penat aku edit.hahahhaha ;p

x byk leyh tunjuk gmrb2 ni.bhye2.ki3x~ ok2. tu cite kt isle of wight. aku gi UK seminggu hujung2 sblm balik M’sia.

actually, sesampainye aku kt belgium ni, aku duk belgium skt sebulan ++ then bru gi UK. tapi sebelum gi UK, ape lagi merayap r gi tempat2 len dkt2 ngn Europe. Ade satu weekend, Makcik aku drive gi Paris. weekend je aku merase nk berjalan ke negare len kt europe. hari2 bese, makcik aku keje..so aku pusing brussels srg2 or gi ngn kwn2 aku kt sane. hihihi. ngn kwn2 jauh skit r, cth cam Natalie, die bwk aku gi Maastricht. GIRLS! korang akan bling3x mate bile gi sane (tak pyh pkai dah contact lens kunun2 bercahaye tu) disebabkan syurga untuk shoping la aku kate. ;p

ni share skit gmbr timekt Maastricth. nt sng2 aku story secare detail.hahahha. n just brief je (brief pe?? jenuh dah aku skroll!!)

hek3x. tu la natalie.saje sebuk ltk gmbr aku.jgn kumen! hahaha wek ;p. ni kt ne ntah.aku lupe dah.tpi kt Maastricht r pastinye.hek3x.kami jln due org je! =p

ni mek gmbr time kt paris lak skit..

terpakse amek gmbr dr bwh..sbbnye..nt x nmpk eifel tower tu! hahaha~ ok dah! cukup kt france skit. ni kt london !

hehe..tak ingt name dah.tgk  dasat tul aku. adoii! sowi2.~

p/s: tgh tulis2 entry.tbe ade org ajak mkn. si annur.die blanje.hahaha. so sini je la dulu aku cite. nt aku cite secare detail. ikot tmpt2 hik3x~ bajet org nk tau la el! boo! ki3x~ daaa~

..continue..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...