Sunday, January 24, 2010

Bila xx + xy (III)…

jeles2

Dalam episode yg lepas kita dpt lihat conflict yg ada dlm diri Irfan dan Ariena.. Adekah dalam episode III ini bakal merungkai semua conflict dan persoalan yang ade dalam diri mereka..adekah mereka terus melayan perasaan..atau .. akan timbul lebih banyak isu2 terpendam antara due students, Universiti Kalau Mahu Belajar (UKMB)  ni.. jom kita ikuti kesah seterusnya……

Di satu pagi yang aman damai.. splash!

Irfan: Oi siot..ape ee ni am! Alaaa! @%#$^&  lah ko ni..men simbah2 beh basah r.. ngok tol r! grrr (smack down am)

Ammar: Aduh! ngok! sakit r! adeh..jgn r marah! aku kejot ko byk kali doe! tu r tak reti2 nak bgn.. cepat r gi smayang. dah kul bpe ni! Heran aku ..biase dulu kt hostel ko plg awal bro.hahahhaha. Rase r bali penangan die simbah air. hahahaha

Mereka same2 gelak smbil memulakan hari mereka..

Irfan: Wei breakfast dulu wei. Perot aku dah ade gig dah~

Ammar: tahu xpe. bodo smlm mkn megy je. Hujan r punye pasal. adoii kebulur dah aku..alahai..system breaking down..tit..tit..tit..(mengakukan diri merenung + senyum kat girls yg lalu lalang)

Irfan: hahha. mule dah.lntak ko la.aku nk mkn lu. aih

tengah tunggu2 order tibe2 …

Ariena : Hye Irfan =)

Irfan: eh(tersedak) hye..rin, eh akak, eh..DAMN!  adoii sory2(merah muke malu)

Ariena: hihi.=) awak ni kelakar la fan. sorrang je ke? yg srg lagi mane?

Irfan: eh xdela srg je ..  tu am tu.. (berpaling kearah am yg mengusyar awek2) er.. KAK rin.(nada tekan pade perkataan kak)

Ariena: herm, (adoii sah die mmg nk srh aku nmpk tue la) haha.ikot la nk pgl kak ke ape ke.Mane2 pon blh,akak x kesah pon. =)

Irfan: oh akak.. erm sowi la ritu ingt satu batch ngn saye. X sangke lak tue pade saye. (alahh pe bodo aku nii!.. TUE pulak daa)

Ariena: erm. haha. tu la sye ingt awak dak kos mane. x gaye cam junior pon. ha ha ha (yela aku la tue eee)

Ammar: eh, cik ariena.. ape kabar? cek ariena sehat? dah makan? jom saye belanje mkn? jgn lyn fan ni. entah ape2. im at ur service cek ariena.( bg senyuman plg killer)

Ariena: hehehhehe awk ni ammar. adui.hahha( tergelak lucu dgn mimik muke ammar)

Irfan: Kak, notes dulu2 kak ade tak? (kacau tul r ammar ni)

Ariena: erm, ade je, nape? ADEK nak ke? (pesal ngn aku ni tak tentu arah)

Irfan: boleh jugak kalau ade. ( sah aku ni mude sgt la tuk die)

Ariena : ok. erm..ni no phone saye 017 tekan2 tak dpt. 3245667. nt papehal roger je k. bye.

Ariena pon melangkah pergi beli n bungkus karipap-kak-yam-yg-super-duper-sedap dan terus je gi kelas seperti biasa. mmg ni la rutin harian rin membeli karipap sbgai bekal dalam lecture hall..on the way die nak kuar dr corner tu, time2 tu gak la, Yusri dtg ngn kereta honda civic beliau.PIIIINNNNNNNNNN bunyi hon si yus.

Irfan: haih..(sape je la aku ni..smbil melihat ariena masuk kereta yus)

Ammar: ape r bro. (memetik jari ) ko silap r td. silap besar ko tau! ade ke ko sbt perkataan-yg-tak-blh-sebut-kt-mane2-girl tuuuuu. Ko silap besar bro. berubah muke die tadi. naseb aku dtg ceriekan keadaan.

Irfan: dah la. dah tu ko nk aku ckp pe? adek? biar r. dah mmg die tue pade kite. lantak la. aku pon  x kesah.

Ammar: eh2 jap2.ko bau tak?

Irfan: APE?!

Ammar: hahahha bau org cemburu beb! hahahahha (gelak-hmpir-nak-guling)

Irfan: ko ni mmg lahabau r am! arggh!! siot mane ade r! x KESAH LANSUNG!

…………………………………………………………………………………………………………………………………

malam tu.. kt rumah ariena… x habis2 ariena sekodeng phone die atas katil menunggu bunyi msj masuk..

Ariena: hmm.. takde msg pon..haih..(ngeluh n terus wat esaimen)

TENET..TENET..TENET.. (one msg receive)

Ariena: Yeay! Yeay! hik3x.( loncat3 gembire).. lor! hmm haih…

Hye rin!  Hujung minggu ni u jadi partner I k?

I bought u a dress. Esok I bwk. hope u sudi. pleaseeeee

                                                                      -yus-

hurm.. argh! Ape yg aku tunggu.xde ape nk ditunggu. hmmm.

ok. i pegi ngn U. c u tomorrow.

-rin-

………………………………………………………………………………………………………………………………

Di warung makan SEMpoi,, semua boys batch Irfan berkumpul n makan ramai2..

Ammar: apesal ko diam je ni bai? x rock r wei. dah r x happening ni (bisik ammar)

Irfan: oh tkde ape la. aku tak tau nk ckp pe. pas budak ni balik.. aku nk pegi rumah Yus, nk tgk bola.

Ammar: SET r! terbaek!

Irfan: haha (hmm,,nak msg ke tak nk.. arghh lantak la)

…To be continued….

p/s:

mampukah diorang ni sedar ape isi hati masing2..adekah salah srg akan mengalah dan menurun kan ego? atau adekah perasaan mereka haru terkubur? same2 kita nantikan episode IV.

6 comments:

Tendou Sani said...

suka bunyi tenet...tenet...tenet...

Iznie said...

ahahhaha...


okayh...

akak nie mesty ske junior akak, kan2??

haha

nice stry... :)

Aelfi said...

mesti pasni ada mamat-mamat yang kurang cerdik try kol num tu.haha.

ariff said...

off topic:
Tajuk kalau boleh buat proper sikit lagi bagus sebab agak rugi kalau google takk faham tajuk kamu.

Layout semua cantik dah. Tahniah.

Syafuan said...

lalalala~ menyibuk kat sini...

ELYANA YAZMIN =) said...

sani: bunyi itu pon ka suke yeh..ki3x~ =)

iznie:
hahha..aduii xde makne iznie saye suke junior..ki3x.saye x ske sape2 dah kot. tapi spjg thn 2009 sape saye suke ade rasenye dlm entry2 saye pasal die.hek~

aelfi:
haha..aelfi..adekah mr aelfi yg cube tu?? ki3~

Ariff: thanks bro =)

syafuan:
sebuk la..aku pon x kesah..ki3x..org dtg umah kite jempot je masuk =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...