Friday, January 22, 2010

Bile x x + xy…

 youre_beautiful12 Pada hari tu, kampus sibuk dengan pendaftaran students2 baru. Ariena pulak tengah menuju ke warung mak yam kt corner kampus. Sampai2 je kt sane….

Irfan : oopss, eh awak, sory2 saye tak sengaje.

Ariena: alamak, xpe2.its okay.naseb tak kene baju.hehe =)

Irfan: Haah, kalau tak kene balik tukar baju sebelum blh daftar.Er..saye btol2 minta maaf ye. (manisnye die senyum)

tgh ariena duduk2 bace paper. tibe2…

Ariena: Eh, saye tak order lagi la.Kak yam silap hntr ni..=)

Kak Yam: Ade org belanje. (sambil mencuit pinggang rien)

Irfan: Hye, awak. Jemputlah minom sbg tnda saye minta maaf =)

Ariena: susah2 je. xde ape pon. ape pon terime kasih ye. =)

Irfan: erm..same2. nak pgl ape ye awk ni? (berdebar2)

Ariena: Ariena. biasa kwn2 panggil rin.

Irfan: oh, saya zahirul irfan. rin, ambil course ape ?

Ariena: Sains perubatan.

Irfan: same la kita.(yes! same batch ngn aku). Jpe lg nnti =)

Ariena: OK =) (sambil senyum)

Irfan pon melangkah pergi ke dewan. Dengan membawa satu harapan yang terselit kt celah hati.

Kawan2 rin: Oi rin, sorry kami lambat.sape tu?

Ariena: Nanti krg tau la.

Majlis Suai Kenal Pelajar2 Baru.

Ammar: Wei, mane gadis pujaan yg ko duk sebut2 tu fan?

Irfan: hurm..aku tak tau la. Tak nmpk pon lagi. haih. eh.. tu die!

Ammar: mane?

Irfan: tu yg pakai baju kurung biru tu.(manisnye die)

Ammar: hmm blh thn.

Majlis pon bermule.. tibe2..

Ammar: wei fan22 . (sambil menyiku irfan)

Ariena:

Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepade semua yang hadir pada hari ini. Sebelum itu, saya ingin mengucapkan selamat datang kepada semua pelajar2 baru sains perubatan pada tahun ini…. bla2..

Irfan: pe die? eh! ( stop game.die senior ke?..maluunyee )

Petang tu, selepas main bola..irfan termenung mengingat kembali saat2 pertama die bertemu dgn ariena. Dalam hatinya timbul seribu satu persoalan. Tapi entah kenapa, senyuman ariena still terlekat kt dlm kepale.

Irfan:Kenapelah die perlu jadi senior aku (mengeluh srg2)

……to be continued…..

P/S:

jalan cerita ini rekaan semate2. bahase di gune pakai tak cam novel.sbb bm aku ngengong.saje nk men reka2 cite. suke je wat cmtu nak2 tgh berangan..tapi part angan2 aku sory la nk cite kt cni.booo! tu rahsia aku..so ni aku bg cite rekaan supaye org len lak leyh berangn n join the club….hahahahahha~

Technorati Tags:

10 comments:

Tendou Sani said...

pastu kan, ariena tu cakap ... .... ... .... . pastu irfan pon .... ... ... . tapi, ariena dah ... ... .. . jadi, irfan pon ...... . !!! huhuhu

Syafuan said...

pastu kan... Ariena mati.... sebab, kena lukimia...

Oh my girl...I cry2.
U're my all... Say goodbye.

Pastu Irfan pon mati pasal terkezut.
Kemudian kedua2 keluarga Irfan n Ariena yg terkezut dengan kematian Irfan yg mengejut pon sama2 mati terkezut.

Pastu org ramai yg dengar berita ni pon mati terkezut... Suma yg baca posting ni pon mati sebab terkezut ngan komen nih....

Suma pon mati...huehuehue

EiNS said...

Haha...tulis novel cinta sendiri siot...

btw kenapa nak mengeluh even pompuan tu senior? xley ke...ngorat je la kalo da berkenan...hahah

t0astedbreaD said...

haha!!npkny kite ad tukang penyambung cite kt cni..hebat..weyh elyana..gabung tenaga dgn tendou sani n syafuan tuh..leyh wt novel d luar jangkaan pemikiran mnsia biasa..haha

ohh~ sy stju dgn EiNS..ad ap dgn umo?cume number ja..kn?

Kyuubi_85 said...

heh, tapi kadang laki tak suka pmpuan yang lebih tua dari dia.. kan? Tapi kadang tu ada yang tak kisah pun..

elyana said...

sani n safuan:
korang ni.. nak cube ending kan cite aku ke? hidup tak semudah itu. nak mati pon x semudah tu oo.ki3x.nantikan sambungan dramatik dri aku.hahahah~

eins @ seniorku ;p:
husyoo novel! ki3x.tunggang langgang ayt, kire novel ke? ki3x. ha nak tau ye nape? tunggu episode 2 yeh! ngahahhaa~

toastedbread:
cek el punye jln crite lagi dramatic ko.nantikah yeh! ngehehe.
iya ade ape ye ngn umur? entah..kite tgk ape perkembangan nye dlm episode 2.ngehehe ;p

Kyubi_85:
haah ade laki tak suke, ade x kesah, ade girl tak suke, ade girl kesah. tapi bg riena n irfan?? cne tu? kite same2 nantikan yeh ;p

dpt sambutan nmpknyer.tak sangke. men bedal je ni =)

ayumiyoshida said...

kak yam tu ada mcm mak cik bamboo x?
mst dy pun pakai gelang byk gila berderet pastu ari2 asik naik kan harga kan?kan?kan?.hahahaha..

ELYANA YAZMIN =) said...

haha? makcik bamboo? uih x smae lnsg. kak yam ni cam average kot.x tue sgt. tu dr segi bayangan aku la. aku sarankan.pkai la daye imaginasi krg nk byg sape karekter2 dlm tu.ki3x~

Iznie said...

waa...ada citer la....

mesty kapel nnti...hehe

mesty laki tue frust...hohoho

ELYANA YAZMIN =) said...

hahha iznie ni..
cite blom beh lagi ni? sape frust ni iznie?? ki3x~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...