Friday, January 22, 2010

Europe in memory (part 1)..

Huarghh! ok! Saye jeles sekarang dengan rakan2 yang berade di overseas! Kooooorang, peeeekate kooorang tukar je la ngn aku. bagi aku je la gi sane.pliz..pliz..pliz..kamu jgn nakal..eh3x..ternyanyi pulak.,hik3x. sedap? bese la.nak masuk AF ni ;p (diam ko el! merepek tak sudah2). hahahha.

ok sat2.. nak cite la ni.ishk2. Dulu, mase lepas matrik x silap aku (aku dah pernah ckp kt entry just for you ain tu.. aku ni ssh nk ingt tarikh), aku gi Belgium. Makcik aku duk sane. hehehe. nak tgk makcik aku tak?? eleyh..tak nk tgk pon xpe.aku peduli ape. aku punye space, ske hati r nak letak..boo! ki3x..jgn mara nt kene jual.hek3x..

aku snarnye tak bpe nk ingt dah secare specific pe jadi kt sane nearly two months kot. Tapi yg pasti, dari Brussels,Belgium (umah makcik aku) aku merayap smpai ke Paris(France), Maastricht(Holland @ Netherland), London(UK), Colchester(UK), Isle of Wight (UK) dan entah mane2 lagi.

Mule2 cenggini snrnye, aku from Malaysia nek flight ke Heathrow (london), then from Heathrow aku nek flight gi Brussels(belgium). then kt sane malam Markita amek kami r kt airport. lama wooo! bpe belas jam enth dlm flight.pnt2.ishk2..

Pastu terus balik apartment makcik aku, markita ni housemate makcik aku r. die org cezch Rep. hahaha.Lawa kan? ngeh3x.LELAKI! aku tau pe dlm fikiran krg.! jeng3x hahahaha~

Aku pegi sini bukan cuti bodo2 je. Ade agenda nape makcik aku sponsor aku gi sane. Cube teka nape?? hek3x. sbbbbb… mase tu aku nk BERTUNANG ngn….

hek3x! boo! korang kene tipu! ki3x.. Ni cousin aku r! hek3x. name die james. ngeh3x.Hensem kan??? cam Beckham! ishik3x..mood gatai tibe2 mai!  kepade girls ! im sory! MARRIED.ngee ;p ..actually, aku gi tmpt2 ni nk jupe sedare mare belah sane.tu lah aku pi sane.tapi sedare2 aku ni duk kt UK, gmbr2 ni mase kt isle of wight.hehehe =)

ni anak2 die..ngee..cute gile kamooo tauu! ki3x~

gmbr ella ngn aku bg kecik skit.penat aku edit.hahahhaha ;p

x byk leyh tunjuk gmrb2 ni.bhye2.ki3x~ ok2. tu cite kt isle of wight. aku gi UK seminggu hujung2 sblm balik M’sia.

actually, sesampainye aku kt belgium ni, aku duk belgium skt sebulan ++ then bru gi UK. tapi sebelum gi UK, ape lagi merayap r gi tempat2 len dkt2 ngn Europe. Ade satu weekend, Makcik aku drive gi Paris. weekend je aku merase nk berjalan ke negare len kt europe. hari2 bese, makcik aku keje..so aku pusing brussels srg2 or gi ngn kwn2 aku kt sane. hihihi. ngn kwn2 jauh skit r, cth cam Natalie, die bwk aku gi Maastricht. GIRLS! korang akan bling3x mate bile gi sane (tak pyh pkai dah contact lens kunun2 bercahaye tu) disebabkan syurga untuk shoping la aku kate. ;p

ni share skit gmbr timekt Maastricth. nt sng2 aku story secare detail.hahahha. n just brief je (brief pe?? jenuh dah aku skroll!!)

hek3x. tu la natalie.saje sebuk ltk gmbr aku.jgn kumen! hahaha wek ;p. ni kt ne ntah.aku lupe dah.tpi kt Maastricht r pastinye.hek3x.kami jln due org je! =p

ni mek gmbr time kt paris lak skit..

terpakse amek gmbr dr bwh..sbbnye..nt x nmpk eifel tower tu! hahaha~ ok dah! cukup kt france skit. ni kt london !

hehe..tak ingt name dah.tgk  dasat tul aku. adoii! sowi2.~

p/s: tgh tulis2 entry.tbe ade org ajak mkn. si annur.die blanje.hahaha. so sini je la dulu aku cite. nt aku cite secare detail. ikot tmpt2 hik3x~ bajet org nk tau la el! boo! ki3x~ daaa~

22 comments:

ijad said...

selamat tahun baru...

t0astedbreaD said...

xbesh pon duk cni elyana oiii..lau takat nk cuti2..jln2..golek2..leyh laa..lau kate nk duk stdy..duk msia ag besh sy rse..huhu..
*sbnrny da mule rse bosan tahap mokhsya neh*
haishh
anda taperlu jeles sbb neh kenyataan ikhlas dri hati..hehe

elyana said...

ijad:
oh selamat tahun baru kt anda jugew.ki3x~

toastedbread:
hahaha.saye suke je duk umah time sejuk2, layan cite.mase gi sane awal2 seminggu tu mls nk jln. gi bwh ade cam kedai. beli ceri, beli strawbery n segale bagai berry r n tak ketinggalan wipe cream.hahahha. makan ngadap tv cite sex n the city.wahahahhaha~ masyuk wooo!

t0astedbreaD said...

amboiii..sex n d city tuhhh..sile jgn tru aksi dlm cite tsebut..hny utk yg cukop umo ja..haha

elyana said...

toasted! hahha.tgk gak kah? alah tak amek part2 tu. tgk part big ngn dat girl je.lupe dah name.carrie ye? ahhaa. masyuk r die nye movie.puas hati! k3ix.kawen gak diorng~

t0astedbreaD said...

tgk..ms kt gmi dlu..haha..tym tuh nk exm..xsedo2 diri ag..
seb bek nengok dgn mbe2 pmpn..sogan den..hihi

gmi-->german malaysian institute..

elyana said...

hahha gile r tgk time exam.hahaha.tpi cite tu ok.just pompuan tu r yg blond tu.ishk2 dasat perangai.hahahha. gile r tgk ramai2. sogan kan.kite tgk srg2 pon segan amek remote forward hahahha~

t0astedbreaD said...

kah2~
tuh ahh psl..tgk tym exm..haishh..rosk otak..hihi

hobi ktorg tgk cite rmi2..haha..

br happening..ngah~

elyana said...

toasted nak tnye. now blaja mane?? amekkos pe? hihih bile mahu balik sini. nt nk balik sane balik kene sedia beg besar muat org dlm tu k ;p

t0astedbreaD said...

err..
meh cni nk jwb solan cikelyana

-->skang d grmny..

-->elektro- und informationstechnik (electrical n information engineering)*worrr~mo mati suda neh..*

-->insyaallah balek summer nnt..erm..buln 7..8..9..xsure..hahah

-->lau nk bwk beg yg muat org2(=patung)bley laa..nk buh cikelyana..aduhh..rosak beg..lau muat pon..kpl trbg senget sblh..hahah

F U N F A B U L O S I T Y said...

best tuu-suke travel ea? ;D

Tendou Sani said...

x lawa pon...haih...taste org len2 la el...hehuh...

elyana said...

funfabulosity:
hehe..ske gak jalan2.tapinye.. nk gi jauh2 camni lagi.x dpt la kot.unless dah keje nt.kot2 kite wat duit byk ngn blog tibe2 ke.(ces pdhl bru bape sen) hahahahha

sani:
hahaha mg taste org len2. x ckp same pon! boo! k3ix.cuem major pntg nmpk pompuan.hik3x. gtu gak ngn pompuan~

AcanCapik said...

best gilo... lain kali nak pegi ajak taw... hehe...

elyana said...

hehhe..cek acan capik nak itot ye. boleh je nak ajak.tapi pakai duit sndri k ;p ki3x~

chemistree said...

weh2..ni ke family ko yg ko cter kt ak dlu yg ko de kturunan belanda 2???

ELYANA YAZMIN =) said...

celah mane pulak dtg belande nye aisa. aduii..british + portugis lor~ hek3x. ni side bristish punye family.ki3x =)

chemistree said...

owh2..aah..portugis..haha..silap2..dalme sgt kot ko cter..huhu..weh, ko xkte pon dlu de british2..n btw, ko cte sparoh je agenda sebna aunty ko support p sne..

ELYANA YAZMIN =) said...

nt r aku cite kt part 2.hahaha..
aku pon tka hengat pekebenda aku cte kt ko. hurm? sbb sebnar ek.. hurmmm... hahaha..aku jenis tulis entry on spot tkde rancng2.men bedal je.hahaha.aku tak tau pe aku merepek kt atas. xpe2. aku akan take note mnde ko tnye ni dlm entry memory in europe part 2 k =) so rajen2 mai blog aku..muahahhahahha~

chemistree said...

weh, mne tuto?haha

ELYANA YAZMIN =) said...

kepade toasted bread: sowi2 terlepas pandang komen..! alamakk...ki3x..
adekah akan senget itu kapal terbang??? yelah saye mengaku pipi saye cam apam.hek33x~

Chemistree aka aisa: wei2.nk tuto ape lagi dah ko dah psg nuff? cam tak practical plak wat tuto kt ko srg, n pasal nuff.sdgkan nuff dah ajar kt site die.hek3x..takpe..if ade pape ko roger..nk wat tuto kt blog..halamakkk..hujung minggu blh r~

t0astedbreaD said...

ahah..mutut2..yg akn senget menyenget tersenget ituhhhh adlh kpl tbg..hihi..

err..mcm apam ke pipi kamu ituhhh..mcm pau laa..err..pau daging..kah2~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...