Friday, January 29, 2010

Flood at ONE in the morning~

Korang ingat entry ‘Aku di Bius Cinta’?? if korang tak bace lagi, hahaha..gi r bace.. kalo nak bace la..hahahha..Entry kali ni, nak citer sket sal ape jadi mase aku nak taip entry ‘Aku di Bius cInta’ hari tu.. disebabkan hal ini berlaku laaaaa..!!! aku dah terlalu ngantuk nak wat entry ‘aku di bius cinta’ lebih menarik, padahal mase balik dari ceramah tu sikit punye berlambak idea aku nk wat entri malam tu, kire nak share r pe2 lawak yg tul2 wat aku nak gelak-guling-guling..(ces, bajet menarek sgt la gaye penulisan ko el!!) hak3x.. mase aku tgh2 taip entry hari tu.. tibe2……

ANNUR: KRYSSSS!!!!!! mai sini sat! (die jerit)

EL: alamak sudah, jadi lagi skali ke??? (bisik aku dlm hati)

KRYSTAL : apa???

EL, KRYSTAL, ANNUR : ha! kita mmg nak mamposs daaa!

Korang tau tak ape yang dah jadi???? ces syafuan, ilham, sani..sbb korang dah tau pe jadi..korang senyap k! jgn gtau..nanti aku hambat sorang2 kt kelas..ki3x..(bajet men teka teki la wei!) hehehe..

Malam tu, tbe2 kami diterperanjatkan dengan BANJIR yang tibe2 je jadik kt umah kami.. terkejut gile r kan..mahu tak nye..Kul 1 pagi cmtu, boleh pulakkkk banjiiirrr! haih~ stress!

Dulu, dah jadi banyak kali, gak..tapi tak seteruk yang malam tu..malam tu mmg dasat r! sblm ni xdela tinggi sgt banjir tu..punca banjir kali ni pon len dari punca banjir dulu2..hahaha.. ha! sblm tu aku nak ckp, aku duk kt balik pulau, umah aku atas bukit, umah aku kt penang..sooo korang rase, cne tu leyh banjir???

ha! bukan banjir cam kt kelantan or terengganu ye cik2 sekalian! ni banjir special punye, siap ngn air sabun! hahahha ni banjir kt dapur umah sewa aku yg aku duk skali ngn krys n annur! DAMN! dah r air sabun, tgh2 malam lak tu..esoknye pulak kelas awal pagi..soo byg kan r..dah r mmg sme penat dah siang tu kelas full..krys lagi kesian, ptg tu die duk kemas dapur tu dah, siap mop lagi..tibe2 jadi lak kes banjir ni.aduiiyaaiii

sebelum ni pernah jadi, tapi bukan sbb air sabun, tapi sbb paip tmpt masuk air dlm mesin basuh tu cam longgar, jadi air menitis, kami tak perasan baldi penuh, so banjir,.tapi skit je,..lap2 skit OK dah! ni mlm tu..mmg banjir dasat + ngan air sabun..hadeyh.. kisahnye start dari petang tu lepas krys kemas dapur.

Petang tu sebelum ceramah n lepas habeh kelas, duk kemas2 kawasan singki dan bawah singki tbe, krys dah siap2 mop n lap2, aku ngn annur pon ssn2 balik barang2 yang di aleh dri sinki.. pastu setel r kan..so sambut bday yatie sat sebelum nak pi kolej for ‘ceramah aku dibius cinta’…balik malam tu dalam kul 12 kot, mmg penat..tapi seronok la..aku yang mase mule2 berat nak pegi sbb penat + ngantuk leyh celik balik mate sbb lawak ceramah tu.. tu yang mmg excited nk wat entry tapi sebelum tu aku masuk baju dalam mesin basuh lu, smbil taip entry tunggu baju siap basuh jimat mase!! lewat dah patut tdo la kan, esoknye ade kelas,.ni tak! sbb excited sgt nak share story la katekan so sanggup tido lewat..tapi x lame excited aku ni..tgh2 taip dapur banjir lakkk!woooottt theee fisssshhhh! hahaha..gile grm aku..so ni ade skit gmbr la time kami duk kemas2 skit, gmbr aku xde heeeeeee…sbb al makluman la,,xkn nak tngkap gmbr aku free hair kot! hahahha …meh layan, gmbr krys je la..hahahahhaa~

aku tekan kan lagi sekali! AIR SABUN ok!

ha tu jela gmbr aku amek, takkan nak byk2, dah srbt ni malam2 kene kemas dapur..1 pagi weii! plus minus la 1 pagi, aku pon tak sure..yang aku tau..time tu sme org dah tido! hahahahha.. aku pelik la, xkn sbb baldi kot..if sbb baldi tak cmtu banjir nye ngn sabun sme..mule2, kami ingt sbb tak letak baldi la..tapi rupeny2 bukan, hos tmpt air dari mesin nak kuar air tu, ptg tu kami lupe nak letak balik dalam lubang nye, make air sabun tu sme di drained kt lantai dapur la jawabnyee! huarrghhh!! licin gile rrr..so nk tak nk malam tu mmg cuci dapur la kami, if air biase takpe.! ni air sabun.. @!^$* kalo tak cuci la baju tu, xde jadi gtu..hahahha..mengong aku ni tak tgk dulu sblm basuh! haih~ (-__-“)

sblm nak kemas tu, kami alih sme barang gi living room! so esoknye, a.k.a smlm if ikot time tulis entry, baru kami susun balik barang masuk dapur. punye r bersih lantai, siap segar je rupe sbb dah cuci, krys ade rase smpai nak tido kt dapur sbb baru lepas CUCI kan! hehehhe

DSC04181 DSC04182

ok aku tahu gmbr tu buruk! hahaha aku bru amek je tadi., aku dah bilang aku tak reti amek gmbr! hahahahaha xpela (T_____T) hahahhaa..

so dapur nye kes selesai sudah! lepas kemas tu aku smbg entry ngn malas2..hahaha..pastu pe lagi pengsan r tido! hahaha esoknye gi kelas pon lmbt Plus ngantuk..hahahahha..~

TAMMAT..

p/s: lepas ni nak taip entry Bile XX + XY..hik3x~

 

2 comments:

Tendou Sani said...

baca 3 qul el...beruang besar...=| ekeke

ELYANA YAZMIN =) said...

hahha aku tgk dah wei! tak takoott pon! boo! ki3x~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...