Saturday, January 30, 2010

mario si pemilik pangkin! saye dah jawab tag kamooo~

Ni actually second time saye di tag. Sebelum ni di tag oleh kawan sendiri..time tu blog ni xdee nuffnang2 ni lagi, or geng blogger pekejadah sme nye..time tu blog just sbagai tempat lepas bosan, geram, happy dan segala bagai lagi la..hmm sat..kali ni cam la blog rexienerra nix de sal2 mende tu, mybe sbb tambah satu siri cite bila XX + XY kot..hahaha…ok2.. kali ni nak cite skit sal orang yang tag saye..hahaha..Si MARIO..ki3x..alah tuan pangkin4rest tu..ki3x..die actually di tag oleh husna. Mario kate die buat tag tu sbb husna ni bdk yg baik...Husna ni baru form two..eh2 jap nak cite sal Mario ke husna ni..ki3x...saye ni suke gi blog Mario sbb kannnnn blog die lawak2 die kadang2 sempoi je..ki3x..atleast lepas penat dengan kelas, bace mende lawak, boleh terus tersenyum n cerie wat keje len lepas tu..ki3x..so entah cane smlm, die tanye saye..if die tag saye buat ke? Saye kate boleh je..die tag saye sbb saye kate perangai die cute, bile sanggup wat tag yang husna bagi..kalo tgk kadang2 blog si Mario ni cam gaye cam someone yang tak care sgt, tgk2 baiknye buat tag yang seorang budak form 2 bg dekat die..x percaye pon ade si Mario ni sanggup wat..ki3x..soo sbb Mario dahhh tag..jadi hari ni..saye nak jawab tag ni..time kaseh Mario, husna..n org2 yang tag2 sblm tu hingga sampai la ke saye pade hari ini =)


1. 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded.

tagged__
2. Make sure u take the pic n said it is from iznie.

Herm, dari Mario la kot..ki3x..tapi si iznie ni sye tahu je sape..hehehe..thankx tag sayew~

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself.

  • I hate hypocrites and liar.

Saye tak suke hypocrite,.hoh lagi hate penipu..nak2 if  yang tipu, n hipokrit tu dikalangan kawan2 saye..x syuke r..menci wei..saye lagi rela org cakap terus terang dari tipu saye..takyah bagi alasan jage hati..sbb if nak jage hati saye..jgn la tipu saye..tuuu je..mybe org lain boleh tolerate bile tipu nak jage hati..tapi saye tak boleh! Sbb mesti kantoi org tu tipu saye,(sbb saye ade kuase psychic) hahahha n lagi nak marah if dpt tau dari individu lain. Bile konon tipu nak jage hati, saye yang tak tau ni akan mule rase selesa, cube bayang r..if tibe2 tgh2 selesa..kamu dpt tau mende kamu selesa tu, tak patut kamu selesa..kamu tak rase, harapan diragut ke?? Hahhaha bagi saye lah kan tapinye hehe, tapi org len mybe tak kesah..pe pon ni facts ttg saye..bukan org len. Orang len itu diri die la..ki3x ;p

Contoh situasi nak bagi clear:

Ahmad: awak nampak cantik hari ni =) ( herm bese je)

Suzana: time kasih (isyik2)

………………………………………………………...

Ahmad: aku rase tak sesuai r baju die

Ali: hurm..eh tadi ko ckp cantek

Ahmad: takkan nak ckp tak cantek

Suzana terdengar perbualan mereka dan mule rase sdh.

If saye r kan..bek ko senyap je ahmad, tak yah puji tak yah kondem. Sng.lalalla~

  • I accept friendships with open arms.

Hehhe..tak caye ek.?? Ade orang kate saye ni nmpak sombong pastu cam dah dikelilingi kawan2 yang hebat(hebatnye kawan2 saye smpai org tak berani dekat ngn saye hahahha)..mesti saye tak mau kawan ngn org len da..tapi hakikatnya..saye sgt sng nak berkawan..hahahaha..asal kamu tego n takde niat jahat kat saye, sure saye mmg leyh gile2 ngn korang in short time..saye buzy2, saye senyap, tapi tak lupe kawan..ade mase..korang akan tgk tibe2 out of the blue..saye rancak kt FB, YM or tgn asek tekan henset men msg or bergayut phone ngn korang.. hehe ..bagi saye kawan biar berbillion2..kawan smpai mati, kawan lagi penting dari cinta..sbb sayang antara kawan akan kekal lame. Tapi ni untuk yang nak kawan ngn saye je la..if taknk..saye pon x kesah..n takde la nk kaco hidup korang..ikot korang la kan..ki3x…xkn terhegeh2 lak nk gi kt korang..ki3x.. nt if sme nak kawan ngan saye pelik gak kan..saye bukan artis..artis pon ade org tak suke kan..cam Fasha SAndha ..ade orang siap wat page hate fasha sandha..mintak2 takde sape wat gtu kt saye..ishk simpang malaikat 44...so? kesimpulannye disini? hahaha.. sme orang ade lebih ade kurang..n ade elok tak elok nye tersendiri ..peace (>.<)y

  • I love to eat.

saye sgt suke makan, sme mende pon saye nak makan..kecuali kepale babi and adek beradek n part2 binatang ni serta mende2 yang haram..(saje ckp kepale babi..sbb duk kecoh sal mende tu skrg kan) hahahaha..saye suke kek coklat! Saye suke nasi ayam! Saye suke asam pedas! Saye suke ikan patin masak tempoyak! Saye suke ayam goring! Saye suke belacan! Saye suke kacang botol! Saye suke steak! Saye suke lambchop! Saye suke salmon! Saye suke eskem! Saye suke egg mayo! Heh! Sudahla el! Ki3x..banyak toi.! Banyak lagi ni!..nak tau tak?? Eh2.ok2 saye stop..melampau sungguh kamu ni elyana yazmin..ki3x..kan dah kate saye suke makan..ki3x..dr kampung2 style bawak la ke western style..sme bedal..hahaha..soo saye ni ..sgt fleksibel..campak saye kt oversea atau India still saye mampu hidup..ki3x.

  • I love Korean drama’s, hospital-investigation-related series

Ni satu fakta yang pasti, even study week and minggu exam saye still duk layan cite ni..hahahha tapi now blogging mule nek takhta lak kt hati saye..dah lame tak tgk cite how I met you mother..sumpah lawak cite tu..saye syukeee barney stinson! Ki3x.. greys anatomy dah beh 5 season kot saye layan, macam2 la lagi..malas na senarai..sbb banyak sgt..eh makan tadi snggup lak senarai..haha sbb makan tu lagi penting! Ki3x..tgk cite takde makanan tak masyokkk woo..ki3x..patut la pipi cam apam! Hahaha..feriz kate saye picakchu! Cis~

  • I can laugh out loud regarding jokes but Im not good at making one.

Kalau nak tau, saye suke je gelak..tapi x silap tahun lepas, tak banyak saye gelak..tak caye tanye kawan2 saye..hahaha tapi tahun ni gelak n senyum penoh ceria slow2 datang balik..hehehhe..seyes saye mmg ske gelak..dalam YM pon. Asek hehe,,ki3x,,haha..huhu..hihihi..lalalla..isyik2..ki3x..smpai ade yang perasan n tanye apesal ko asek gelak el?? Ki3x..tgk saye gelak lagi..hahaha..tapi kannnn! If saye wat lawak. Ade orang gelak..tpi diorng gelak sbb joke saye tak menjadi..KIJAM! hahahahha..tapi pastu saye pon same2 gelak..hahahha..sbb saye tau saye slow. kadang2 pon saye gelak lambat if orang wat lawak..saye blur..hahahahahha

  • Im currently falling in love with 4 guys I guess

 

Picture2

Oh!Oh!Oh! hehehhe isyhik2..rase gedik menguasai diri! Saye syuke! Tae kyung oppa dlm cite your beautiful ! hehehhe..Saye syuke jugew nanba senpai(hanakimi) yang juga di kalangan dak2 boys dikenali sebagai kabuto dalam mask rider..ki3x! Hahahha..hensem bukan! Oh2..lagi due..hahaha sayew suke itu feveret all time la.. dari dulu sampet sekarang la! Ki3x..prince william and Lee Dong Wook! Hahha..tgk sbb tu name sebenar diorang saye tau..yang due orang mule2 tadi saye pon tak tau name diorang..sbb maseh baru bertakhta di hati saye ini..wek..wek..hahahha~

  • I like to ‘berangan’ and ‘plan’ my future

Ni salah satu fakta, ihsk..malu gak saye nk cakap..tapi biar la..dah mmg itu la fakta mengenai diri saye..hahaha saye suke berangan! Ki3x..tapi now dah xde mase nk berangan sangat..sbb belom sempat berangan dah kroh kroh kroh..tido..eh2.saye tak berdengkur OK! Ki3x..saje nak wat special effect je kt blog ni..hahahha..errr.. yang pelik kan..dulu mase first love saye, sbb tak dpt saye berangan cam2 la..hahaha..

Bile tgk lee dong wook, saye berangan gi korea membawa diri sbb sdh first love tak dpt.., pastu jadi orang gaji, pastu kenal LDW ni.pastu..saye kawen ngn die..isyik2..bahagie..tapi pelik patut berangan happy ever after..tapi saye berangan laen pulak.. dah hepy2, tibe2 LDW mati.,.pastu..saye kenal lak prince William, pastu prince William mati pas saye kawen ngn die,,pastu, saye jupe balik first love, pastu saye kawen ngn die,.tapi saye ade due orang anak laki bapk len2.,kire tanda kasih sayang kami hua hua hua..baru lah hepy, n first love saye tu sorang je tak mati2..hahahhaa..mengong! ki3x..ishk2..bile pk balik, cam ape je, sme kawen ngn saye end up mati.! Kijam saye ni..hahahhaha..tapi ok ape..atleast LDW ngn PW ade penyambung keturunan..hahha..x kijam mane la pemikiran saye..oh ye! Saye bukan gatai nak anak ok! Saye just mmg suke budak2 (extreme syuke budak) hahaha..n perkahwinan itu satu yang suci bagi saye..so jgn ngade2 ckp saye gatai k! hahha saye bukan cam stok2 qistina dalam cite bila xx + xy..ki3x..

  • I reflect my life using music.

Ni satu lagi fakta diri saye yang kerdil ini..ki3x..saye suke dgr lagu, even tgh lecture pon dgr lagu,,smayang tak dgr lagu k! hahaha..tapi biasenye, saye dgr lagu memahami lirik..tak dgr pelik2 ni..cth cam dangdut! Hoh I HATE dangdut..ki3x.. OMG..,mmg xleyh bla la ngn dangdut..huh.ki3x..ok2..if yg mmg bace blog saye dri awal saye wat blog, mmg tau la, bpe lirik lagu ade dlm blog saye..hahhaa..seyesly cam yuna punye lagu la,

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

ahahaha tgk lagu2 tu dibuat entah bile2 time ntah, tapi bile kita rase ade kaetan ngn kite terasa diperli oleh lagu je, tak pon lagu describe betapa gumbira hati kita..hahha cam lagu taylor swift ‘our song’..hehhe manarek lirik2 ni..pahami lah maksud, jgn just dgr je..ki3x..best tau..hahaha~

  • I cant concentrate in lectures, I love music

Ok! Point ni cam ulang balik je.hahahha..tapi seyesly..i love music..i love listening to music, bile tido, bile bangun pagi, bile makan, bila wat keje..cam2 la..hahha.. tapi pelik, minat dgr lagu..MP3 pon tkde..hahaha..ade dah dulu, tpi rosak, cam nak gile time tu.ye r..enset tak canggih agy time tu, tibe2 ayah offer beli henfon..hehe..so dapat la SONY ERICSSON K810i hahaha..well.saye tau ramai yang lagi power hensetnye dari saye..tapi saye tak kesah..biar lah..saye puas hati dah dpt dgr lagu ngn phone saye..hahhaha..so dlm kelas saye masih mampu dgr lagu, walaupon lecturer sdg pung pang pung pang ajar kt depan..hahaha. ;p

  • I don’t easily fall in love, but once I fall, im DEAD.

Ni fakta yang saye sendiri kadang2 hope fakta ni bukan lah fakta n sekadar mimpi.. kenape saye tak cam orang laen, mudah n easy going tuk terima sape2 saje untuk disayangi..kenape saya susah sangat nk sayang org..tapi bile saye sayang..saye end up dengan bersedih sbb orang saye suke mesti x suke saye cam saye suke die....hahaha..KENAPAKAH??? biasalah ape kita nak tak dpt, pe kita taknk n x harap mesti ade jee.. ki3x..caye atau tidak, saye tak pernah lah kapel ngn orang yang btol2 saye suke..agaknye tuhan nk suruh kawen tros kot! Or sbb tuhan tahu saye ni if sayang mesti Drop DEAD la punye sayang..haha jadi tuhan tak bagi saye kapel ngn orang saye sayang..sbb mungkin itu bukan satu mende yang saya boleh tanggung..hehehe..saye tak nafi la pernah berkecimpung dalam bidang per’couple’ an ni..tapi dengan kawan baek sendiri..xpon ngn orang yang saya rapat sbb banyak tolong die..sayang itu sayang..tapi sayang kawan special..bukan sayang cam saya rase tuk orang yang saye tak dapat tu. =( eh2..kenape terase sedih pula yeh..haha ..ok takmo story lebeyh2..kang saye nanges nanti..wuuuuuu (T___T)..nanti xde sape nak pujuk.ishk.ihsk.ishk..ki3x


4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you) and tell their names in your blog.

P/S

hahahha.. tsk tsk tsk..ki3x. pjg lak aku rase entry ni..hahaha..demam aku on off hari ni..haih..mahu sihat btoi2 la~

8 comments:

ELYANA YAZMIN =) said...

huoh! baru aku perasaan gaye aku tunjuk peace cam tae kyung! waaaaaa
omomomomomooo..saranghe tae kyung oppaaaa!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

seb baik mario tak tag aii. HAHAHAHAHAH

ayumiyoshida said...

weh. mizushima hiro pun ada. dia boyfriend aku yg dah curang kawin dgn gurl len. hahahaha

Syafuan said...

picakchu tu nate gapow?? anak cicakman ker?

Syafuan said...

aku mmg boleh berterus terang n kebanyakan masa aku mmg berterus terang ngan orang... tapi ko ingat suma org pon macam ko ker??? leh stand ngan prangai aku... maybe kalo suma org yg aku kenal macam ko, aku x der masalah kat dunia ni...:D

ELYANA YAZMIN =) said...

syafuan! kan aku dah kate ni facts sal diri aku..bukan orang len..adeyh! safuan2..hik3x~

Mario said...

sib baik lolly tu tak dtg masa kene tag 2nd time...kalu tk mmg dia kene...

weh...aku tgh dlod citer boys over flower... jap lg abis arr... ade lg tak citer2 yg best... mcm citer my girl ngan full house tu... kwn2 aku asik tanye arrrr,,,,

tp 1litre of tears plg mngglkn kesan arr...

ELYANA YAZMIN =) said...

wei mario! banyak jep cite korea niii ki3x..kwn2 aku ske download..hik3x..
banyak gile cite best! cam..IRIS, Your BEautiful, Coffee prince, Hanakimi, ishk cam2 la..hang nk mane??
oh 1 litre of tears mmg rr...tisu sekotak tak cukup.hahahha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...