Monday, January 25, 2010

Merepek tapi lucu…

superhero

Ade satu cite ni , aku nak share la ngan korang.. Kisah ni mule2 mybe tak phm, n korang rase pelik..tapi lucu kot pade akhirnye.. Kisah ni x bersambung2 cam ‘Bila xx + xy’ so no worries k..hahaha.. Ade satu mase ni, ade sorang budak berbangsa serani atau mix british dan portugis tengah main2 dekat rumah. Mase tu budak ni darjah satu tak silap aku..

Edwin: (smbil buka surat khabar)..hurm..where is it…hurmm. .(mate masih terpaku dkt paper) Yeay! hooreyyy! dabedabeduuuu!.

7.30p.m--- Pedoman

Carol: Dwin! why r u so noisy? shh!

Anne: He is out of his mind already.

Edwin: Tonite my turn to watch TV. (smbil menjelir ke arah kakak serta adiknya)

…………………………………………………………………………………………………………………………………

pade pukul 7.30 malam tu, Edwin ni pon terpacak la depan TV. Sembangat dah ni , die duk bersila depan TV ngn muke yg excited.. so pogram tu pon start tepat pade kul 7.30…

Ustaz hashim :  Assalamualaikum saya ucapkan kepada penonton2 dirumah .Selamat Datang ya panel2 diskusi majlis kita pada hari ini. Sebelum kita bermula marilah kita hayati bacaan suci Al-Quran yang akan di baca oleh Ustaz Wan Sohor bani  bin Leman.

Edwin: Carol can you help me with the tv! why the story not yet start. What pogrammed is this? where is the Pedo Man?

Carol: (amek paper n bace). Dummy! this is not cartoon. Its pedoman  not Pedo  Man.

 

Haha..kesian kan kt dak kecik tu kan…ki3x~

hehe..actually Edwin tu Papa  aku, Carol n Anne tu makcik aku,  ..

Sebenarnye, ni mase papa aku zaman kanak2 sebelum die masukk islam..hehhee.. Jalan cite ade aku edit2 supaye readers get the picture.. .. ayah aku die tak bpe ingt sgt tpi die ingt r part die ingt Pedoman tu cam cite ala2 Spider Man, Super Man, so if Pedoman= Pedo Man la kan.ki3x.. Tapi now, ayah aku pon nk tergelak dgn diri sendiri bile die ingt balik.ayh aku kate pelik bunyi orang bace Quran tu.. ye r..time tu ayah aku kristian lagi..ki3x~

Mase papa aku cite mule2..aku tersangat la lampi..aku blur sekejap..tapi lepas aku phm..guling2 aku gelak kt papa aku..hek3x.jht nye anak.~

P/S:

Papa,.. If you happen to encounter with this post one day, please forgive ur silly daughter for sharing your childhood story to public..muahahahaha.. Just papa, i think you r so funny when u r small..no wonder Adam got it too..LOL~~~

9 comments:

chemistree said...

owh..kirenye family ayah ko cmpo aunty anne ko 2 membesa kt msia la ek?ak igt kan membesa kt area2 portugal sane 2..

Aelfi said...

oh~tidak,adakah kita berdarah serani?aha.

Iznie said...

oh...
berdarah serani??


takpe...
tu kan kenangan dulu2...
hehe

ELYANA YAZMIN =) said...

chemistree:
tak r..besar kt msia r, even nenek aku besar kt melake..ki3x..lepas merdeka, bile sme penjajah blah. ade certain je site family aku blik belah2 sane hek3~

Aelfi:
aelfi serani gak ke???

Iznie:
oh saye serani +melayu..hahaha

Tendou Sani said...

sian ayah ko dia citer tp ko lmbat gelak...(- -")
hahaha...xde...tapi rsanya hg pon dpt darah 'kelolo' gak...sbb tu nak gelak ja aku bla bca post ko...nak gelak lagi la...hahahahahahahahahahahahahaha....

ELYANA YAZMIN =) said...

kelolo tu pe wei?
seyes ke ko gelak?? aku cam tak percaye je ade yg gelak bace entry aku..sgt low self esteem aku ni~

Faarihin said...

salam singgah di sini tuan umah.. (^__^)

kelakar jugak kenangan papa kamu ni.. huhuhu..

] peiju aquilani[ said...

patot ko mtk maaf kt ayh ko sbb ko lampi laa el..he2~

ELYANA YAZMIN =) said...

faarihin:
hahaha time kasih tetamu..ki3x.jemput2 minom air..hik3x..bgslah bisa buat kamu terhibur =)

piju:
argh! keje ko nk kondem aku je kan..k3ix..pijussss btoi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...