Saturday, January 9, 2010

musyekill..=)

Lately, i've been thinking about something that keep bothering me...
Aku cam rase karakter luaran someone ni unik bagi setiap orang...
Karakter luaran ni cam selalu berubah mengikut peredaran waktu dan pengalaman hidup someone tu...
Dont judge a book by its cover...
Phrase ni famous lah aku rase...
Famous camne pon aku rase orang still tak berape nk practic r phrase ni...
Bile kita tengok makanan tu nmpak sedap, kita anggap rase pon mesti sedap...
But later on we realize we are deceive by the look of makanan tu...
This is actually about our mind psychology and mind setting...
Actually banyak je contoh lain...
malas aku nak sebut...
aku just kadang2 terpikir,
ade certain bile nampak mende yang pelik pade mate diorang, tak baik la semuanya...
aku pon same, if aku rase pelik, first skali aku pk len... normal dah tu...
tapi kita jgn get tooo carried away with our thought...
gurl asal nmpak laki ni senyap, tak banyak cakap..baiklah orang tu..tapi tuhan je tau mulut die camne..
guys lak..asal nampak girl lawa, semua pon lawa la...if x lawa, sme pon tak lawa la tuk die...
same je la laki n pompuan...
selain tu, ade gak yang nampak fuhhh ayu gila r..mesti lemah lembut, tapi orang camni, actually kebiasaannye lah kan..keras hati tau.
ni kontra pulak ngn orang yang nmpk kasar n cam kuat la, tapi dalam hati die lebih lembut n mudah terase..
bagi aku semua sikap luaran ni, nak melindungi ape yang ade kt dalam diri masing2..
bagi aku takde yang buruk atau baik tentang hal ni..
cam keseimbangan alam kot..
dari pengalaman aku la,
orang yang ade rupe ni, biasa nye tak pndai berkate2,
orang yg takde rupe sgt, biasanye pandai berkate2,
orang yang garang ni biasanye dlm hati mdh terase,
orang rajen melawa ni tak teratur hidupnye,
orang yang selalu nmpk ceria, biasanye sorok sdh yang besar dlm diri.
semua ni actually keseimbangan r aku rase..
ye r, if die hensem or lawa, pndai ckp, pndai masak or wat keje, n bijak lak.
perfect dah tu...nt semua orang kejar die je..
tu tuhan tu maha adil, stiap manusia ade kurang n lebih..
kelebihan or kekurangan tu tafsiran bagi setiap org berbeza lak..
ade yang rase pendiam satu kekurangn tpi ade certain anggap itu kelebihan..
aku pon dah tak tau pe aku merepek.
tu aku kate bothering aku je mnde ni..hahahaha
but what ever it is aku percaye..
tuhan itu mahal adil, bile die cipta sesuatu dah ade lebih kurang nye,
tu wujud perkahwinan yang untuk wat mnusia ni saling melengkapi..
sebgai cth r, if suami rajen kemas umah, isteri mesti x seberape rajen.
mybe ade certain rase ishk..ape r pompuan cni x wat keje rumah, tpi still ade org yang nk kt die.
ajaib kan?
tu r kuase tuhan.weeeeeeeeeeeeeeeeeee

p/s: karakter manusia ni menarik r!
Bagi aku, setiap org ade sebab masing2 untuk karekter diorng tu.
Need a deep understanding to establish a perfect connection with people.;p


6 comments:

AcanCapik said...

kadang2 template yg simple lagi menyejukkan mata, nak baca pun senang... =)

elyana said...

ek? herm..ni bru tukar..sblm ni merah menyala.hahaha.yg ni ok tak?

Tendou Sani said...

i smile after read this...=)

elyana said...

sani: mengapakah ko smile2??ki3x~

t0astedbreaD said...

suke entri ini!!!

saye sokong sepuloh seratus!!

suke3!!

erk..

nk suke 52kali laa..haha!!

SUKE!!

suke s a n g a t !!

sukesukesukesukesukesukesukesuke!!

wahaha!!

elyana said...

hahhaha sukenye die..seronoknye ade org ske entry ni..hek3x.terharu2..tapi nape anda suke ek? xmo komen ke? ki3x~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...