Sunday, January 24, 2010

Reaksi-reaksi apabila FIFA 2010 hampir tiba…

2010_Fifa_World_Cupin_logo.svg 

Jeng3x!! Worldcup (FIFA) 2010  pada kali ini akan diadakan di South Africa..Adakah akan banyak lagi air mate yang akan berjijiran? herm..berguguran? entah.. saya pon tak tahu la ape perkataan yang sesuai. Vocab bahasa melayu sangat teruk! Al-makluman tuan-tuan dan puan-puan, SPM saye ni dah lame dah berlalu, itu jelah last belajar Subjek bahasa Melayu.. ahaks! tapi saye rase, belom masuk FIFA dah ade dah yang menanges guling..ishk3x..

Nak tau ape antara2 reaksi-reaksi yang ade di musim bola yg pernah aku terjumpe??..hek3x..Entry kali ni bukan nak cerita macam mane reaksi-reaksi peminat setia bola sepak.. tapi nak zoom reaksi yang pelik-kelakar-tapi-benar-benar-berlaku dikalangan homosapiens zaman sekarang.. ces! pakai ayat saintifik-tidak-mahu-kalah pulak.Sudah lah elyana yazmin! kembali pade topik sebenar..asek merepek nanti kelaut la entry blog ni~

Gadis-gadis-yang-sudah-dimiliki

1-24-2010 8-23-39 PM

Girls! Pernah tak mase matrik, bilik korang jadi lintang pukang sbb ade org mengamuk gaduh ngan pakwe? Or pernah korang lihat ade yang asyik baling phone kat dinding,,or if baik skit, baling kat katil? Dari korang baling enset tu kat dinding baik korang sedekah kat orang bername Nur ELyana yazmin ni ha..kan ke dapat pahala…ngeh3x..Ade tu siap tibe2 je menjerit dalam bilik x semena-mena cam orang sawan.. aku heran la..cam orang mati laki. Haha.. tapi ini lah antara gelagat-gelagat girlfriend2 kaki bola. Ade tu yang aku nk tergelak, die dah off dah phone, pastu dia on, then die off balik.. sebabnye, konon2 off henset tunjuk ego, protes, merajuk.. padahal boyfriend tu sikittt pon x sedar sbb tgh duk asyik tgk bola, tak pon tido sbb berjage tgk bola sebelum tu. Hhahaha..Kesiankan.. Ha ni bukan lah nak memburuk-burukkan girls yang macam ni, normal la girls suke di belai manje. Aku yakin 100% r boys pon pening bile awek asek buat hal nak time2 tgk bola n mule rasa rimas dan leceh siap rase-nak-sumbat-mulut awek ngn kain bagi diam membebel.hahahha..If aku stakat tgk bola or main game xde la nk kesah sbb aku fleksible je. Majok skit2 sdh la.bukan die curang pon.hek3x~

So camne nak setel mende camni?

For girls:

Bagi aku la kan, better dari kita kaum pompuan ni emo sorang2, baling pasu, baling pinggan or enset nak merajuk dan sebagainye, korang fikir2 la balik.. Mane lagi OK? Pakwe korang duk diam2 kat rumah or kedai kopi layan bola or pegi berfoya dan kuar cuci mata tengok awek laen?? Muahahhaha.. dari sibuk nak gado dan bertengkar or merajuk baek kita amek hati pakwe kita time ni dengan ikot gak perkembangan bola or teman die tengok bola kat kedai mamak. Hhehehe tu kalo yang jenis gila2 cam pakwe die la. If jenis yang pasif, ha! Aku sarankan, time pkwe korang duk sangap ngn bola, korang wat la kek ke kuih ke tuk die xpon korang wat hal korang...takkan la nak berkepit je 24 hours. X bosan ke?? Tapi, If rase nk balas dendam pakwe tak layan.. nanti tamat musim bola, korang pakse die ikot pegi shoping! (kompem berair r mate mamat ni tak tahan teman girls shoping) muahaha.

For boys:

Aku sarankan la.. dari korang cepat melenting and rase gf korang leceh, korang try la warning awal-awal yang korang nk tgk bola. Second point jangan la men janji ngan gf nak dating if tak makesure tarikh nk gi date x clash ngan bola. If tak ajak date lagi ok dr lupe pegi date. Hahaha. Kang terpacak girl tu srg2 kat taman-tasik-titi-wangsa.,kesian die..ngeh3x. If ade gf majok.. lepas habis bola pujuk la die,, bukan ssh nak pujuk pompuan ni. As long mintak maaf sejuk dah hati die.

pekerja kedai-mamak-canggih-siap-LCD-scrin

hoh, time bola ni gi kedai mamak mesti full malam-malam. Pekerja2 die ni mule r muke toye je sbb malam yang-masyuk-letak-kepale-atas-bantal kene kuar tenage extra dari biasa sbb duk melayan orang-orang yang duk tengok bola. Selain tu, toke-toke kedai nip on menyumpah-nyumpah dalam hati.

“aiyoo, duduk saja ka? tak mau order? Tengok free sja mahu @#%^#&$%”

Aku bukan cakap kosong tau. Serius ni, sbb pernah sekali aku ikot ayah aku tengok bola (umah aku takde ASTRO) kt kedai mamak ni. Mmg cam2 gelagat r pekerja2 die. Perangai2 kaki bola aku rase semua dah sedia maklum, nanti ramai2 tibe2 jerit GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!  X pn AAAAAAhhhHHH!!! Ki3x.. aduii ade srg mat bangla ni r kan, die mule dah tersengguk2 dah nak tido..tibe2 org dalam kedai jerit GOLLL kelam kabut die bangun pastu terpinga2 hahahha..halamakkk mmg lawak habis r time tu. Tu la skit je sal pekerja2 kedai mamak ni.ki3x. if tgk bru lawak kot. Gaye penulisan aku ni tak menarek lansung tapi aku nak gak share pe aku tgk.ki3x pas beh bola je sme blah cenggitu je.hek3x

So camne nak atasi?

Hoh, aku pon tak tau..tido ngn cukup la kot! Hahahaha.x pon korang ponteng keje je la pkcik2 bangla oii.ki3x

Lecturer & Kawan

Ni lagi satu , time camni la lecturer mula geram sbb ramai students ponteng! Hahahha.. Kawan2 lak berasap je esaimen si kaki bola tak siap2.. ni biasa tuk kerja group la..uih panas hati if jadi camni kt aku.. nak tgk2 tgk r.keje bagi abes r wei! Hahahaha.. Mase ni lecturer just pdg kelas dengan air muka sangat la sayu n kuciwa! Ngeh3x. kt kelas aku selalu je jadi camni, xkire r musim bola ke musim game ke, musim mengawan ke, eh2 silap, mengawan celah mane lak dtgnye niii ellll ! ki3x. ok2 aku dah merapu. Ni ade satu kesah pernah jadi kt kawan aku punya kawan punya kawan..alamak! banyak plak rangkaian. Hohoho lantak la, yg ptg ade satu makhluk la menceritakan kisah die die musim bola. Die ni slalu kene partner ngn srg kaki bola ni.. ade satu time 2, patut presentation, tibe2 si kaki bola die ni x mai..dah la esaimen die tlg setelkan dah, tgl nk present je ni..uih berasap r mamat ni (mamat ni nerd x ske men bola, die ske maen chess je) hoho.. dr budak baik2, x pernah kenekan orang, die sikit punye marah die submit esaimen without name si kaki bola ni. Fuhh nampak tak betape musim bola mempengaruhi attitude seseorang. Hahaha .. Lecturer pon pening kepale nak setel perkara ni. Kesian kt si kaki bola, tapi dah salah die. So in the end si kaki bola ni kene la, wat projek solo. Hek3x.kecian2, tido bola, mandi bola, makan bola gagal pon sbb bola ye.ki3x~

Aku pon tkde byk tips n idea bg sal hal ni, cume if korang xnk besarkan hal, sape yg jadi partner si kaki bola kene tegas skit la, n makesure die buat keje die time2 die tak tgk bola, kire krg kene letak die under 24 hours observation r.ngeh3x. tapi if dah bertolak ansur pon si kaki bola wat bodo. Ha! Tukar je partner! Hahahahahahha

p/s:

aku rase stakat ni je la ape yg aku pernh lihat. Yg sebenar2nye aku yg utama nk share yg sal Gf2 tu je. Bukan ape, leceh r tgk membe sdh2, clash2 just sal mende remeh. So bertolak ansur la ye..kadang tu kesian, skit punye bahagia just akibat x leyh tolak ansur pkwe tgk bola terus clash..huih..ngn bola pon nak jeles ke? C’mon r! cheers~

6 comments:

Tendou Sani said...

haha...haha...xtaw sal pe nak gelak kat el...haha...haha...

ELYANA YAZMIN =) said...

yelah2 ko nak gelak kt aku sbbb.. aku ckp srg2 ye,.fine! haih
(T_T)

fairul afif said...

ok bola no 1 awek no 2...awek sy sume tau prinsip ini...keke

ELYANA YAZMIN =) said...

ekeke ha! hargai la if awek tu dah phm prinsip2 ni..ki3x~
just jgn pijak kepale pulak sdh. ki3x~

hydir said...

mmg ditunggu2 World Cup ni..
maklum lah .. 4 tahun sekali

lebih best kalo layan dengan Astro Byond :)

ELYANA YAZMIN =) said...

hydir:
hahahha..org ngah study duk umah sewa..x dpt la nk merase tgk world cup.mmg kene gi kedai mamak la nmpknye =( hahahhaa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...