Sunday, January 24, 2010

Tersangat Penat (-_0”)

fuhh.. seharian aku duk membetulkan dan edit2 blog aku ni..Nampaknye dah makin ok! aku berpuas hati la stakat ni. nampak lebih organize berbanding dulu, pade sape2 yg dah lame ikot blog aku mmg tau la perkembangan blog aku, dari merah menyala dgn lagu bising2, smpai la bwk ke yg sekarang.hohoho…

Mase nk pkai template aku yg terbaru ni, mmg banyak r kena edit pkai HTML coding nih. hoho ikot suke-hati-letak-rasa-garam ja aku panggil HTML coding . Aku actually dah gile penat ni. Teringin nak share cam mane aku edit blog ni, dr bahasa sepanyol kot sme link2 tu jadi kepade sme link syuke-hati-mak-datuk-saye nak letak.hahahha. Banyak la yang aku edit, Tapi satu Prob! aku nye WLW cam x bpe nk support r theme ni. die cam x best seperti dulu. cam ade lari2 time preview. Dulu tiada pulak masalah sebegini rupa..cewahh ayt xmau kalah BM.hahahahha. Aku asalnye, xdela nak tukar template sgt asalnye, Mule tu aku rase dah OK mase blog aku berlatar hitam n siap ade gambar-makcik-termenung mane ntah sbgai header. Makcik bukan sebarang Makcik tau.hahha..Itu adelah nur elyana yazmin..ces..puji diri sendiri.! btol2 masuk-bakul-angkat-sendiri.hahahahha.

Ok berbalik semule kepade kesah nape2 tbe2 aku pakai template yg ala2 cam organize gile ni.hahaha. Pada asalnye, aku dgn yakin nk cube letak ..readmore.. kt blog aku.supaye tak la pjg berjela2 n penat tgn scroll kebawah.nak2 dgn entry yang penoh gambar. Aku bace pon rase nk lempang-laju-laju je diri sendiri blog berserabut cam ape. untuk pengetahuan  krg aku tak suke area semak2 ni. aku nye otak pon jadi semak! tak tersusun. x syuke2..

makanye, disebabkan aku smgt la nk wat read more tu.. aku pon menjalajah r ke blog2 org dr JomPHP entah sampai ke laut mane aku redah. untuk try semua jenis tutorial sal nk letak mende alah read more tu.. TAPI! cis! satu pon tak jadi. aku tak tau nape. read more aku tu duk tul2 hujung entry. tak ke mengong! nak read more ape lagi if dah smpai hujung, mule2 aku ingt silap aku, so fine aku try lagi, try lagi, try lagi. lame2 aku fedup,, tukar lak tutorial kwsn laen. tapi mende same berulang. last2 aku teringt blog sanitensai . Blog sani ni aku ske tgk sbb tersusun cume akut ak suke part ads yg ksg tu. tapi sani blog ko ok dah.cume tuk aku nak pkai aku tak suke biar ksg. jadi aku pon merayap la ke serata pelusuk blog nak cari website2 template2 yang best. Last2 aku terjumpe la entry kt blog einslobby sal imad(eins) ni create blog IPSA kami. Ape lagi aku pon terjah la blog yg imad ni suggest cri template iaitu ‘templateparanovoblog’ (TNB).

Blog ni template lawa2 tapi! bahase sepanyol kot. adui so sb aku rase nak gak ngn template yg aku rase tersusun-lagi-organize ni.aku pon sahut cabaran tuk edit coding HTML kt blog aku supaye template ni ikot cita-rase-syuke-hati-aku-la-nak-edit cne. hahahhaha

MAKENYE lahir lah blog serba biru ini.hua2 hua2 hua2

Tammat..

p'/s:

aku tak larat dah, nk gi blogwalking plak~

6 comments:

aisha wUtevA!! said...

layout memainkan perana penting kan untok express feeling.
kadang2 orang yg baca pon nk tengok blog yg simple2 jek.
macam nih ok la... x messy sgt! haha

cj'alhafiz said...

http://coffeecrackers.blogspot.com/2010/01/diary-of-wimpy-kid-do-it-yourself-book.html

Ilham Liyana said...

cayalah el. hahaha rajin siak ank. kalo aku xdenyeh aku nk gi tgk coding2 tu. bahaha.

Tendou Sani said...

4 ads kosong 2 maksudnye ada 4 tempat kosong lagi...=D so ada can lagi la sapa nak masuk jarum ngn aku...akakaka

Nazz said...

Ni dah kira ok ni.. simple but latest..

ELYANA YAZMIN =) said...

huarghh! time kaseh atas komen2 membina anda semua hik3~

thanks aisyawuteva =)

cj: hoho akan ku pergi ke tmpt itu~

ilham: Hek3x..tgh rajen blh r.smgt.ki3x~ nt2 entah la ;p

sani: ko mmg la..hahaha..promote diri nmpk~

nazz:
thanks nazz =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...