Sunday, February 28, 2010

2 BBQ party in a week..

huarghh..dalam minggu ni, dua BBQ aku pergi..well if nak ikot if dalam thn 2010 dah 3 kot BBQ party aku pergi..ki3x..kuat betul Budak-budak Kolej aku buat BBQ party..ki3x.. yang first BBQ party aku pergi ialah BBQ dekat rumah Syahrul a.k.a pakwe kak eyka..ki3x.. tapi aku dah tak hengat bile.. but this next two BBQ party adalah dalam minggu ni..the third one baru je semalam berlansung.. x caye ke dalam minggu same?? meh ushar tarikh die..hahahha..

20hb Februari 2010- Birthday party Wanie

Ok meh nak story sket pasal first BBQ party. BBQ ni aku tak banyak terlibat dalam organizing.. ACtually BBQ party ini di conduct oleh didie a.k.a Pakwe si wanie.. diorang due orang ni..baru first sem dekat ICT (kolej aku)..Diorang amek kos MASCOM tak silap..eh yeke korang??? haha..entah tak sure..tapi ni lingkungan membe luar farmasi r.. asek2 tengok aku dengan dak2 farmasi je kan (x caye gi ushar belog theyanasensei yang selalu mengulas aktiviti geng2 farmasi aku)..x berkembang dunia aku mcm ni..so mereka (kwn2 kos lain) ni adalah revolusi tahun 2010 aku..muahahahha.. party ni dibuat dekat rumah family wanie.. kire didie ni dah cam di approve oleh family wanie la kot..haha.. antara yang hadir ialah budak2 rumah didie iaitu, shaik abu zar, khairul azhar (kyun), fatz, adi, wan, dan yan. Aku bawak, ilhamliyana author theyanasensei tu ngan ninie cokolat celup .. celup2x.. haha..lepas tu ade family wanie, wanie sendiri, ermm …sape lagi ekh..hahaha.. adelah lagi dak2 lain..oh2..si syuhada ngn Qayyum..actually aku sebelum gi BBQ tu dah merayap ke QUEENSBAY mall ngn abu, Qayyum ngan Syu..ki3x.. dapat si mizushima hiro bobo pada hari itu…

*wink*..bahagia =)..

terima kasih banyak2 ek shaik muhamad abu zar ..ki3x.=).. eh2..ni aku nak cite ape sebenarnye nii?? hah?? ok2..berbalik..dalam kul 10 kot bru aku gerak ke rumah wanie.. smpai2 tgk didie tgh bakar2..kawan rumah dia entah mane entah..sian didie bakar sowang..pastu baru lah nmpk batang hidung orang lain.. ki3x..so adelah mereka tlg2 SIKIT..muahahha.. jadi makan2, cucuk kan udang cam sate untuk dibakar, upacara potong2 kek, sembang-sembang (oh time tu MAN U tgh lawan dengan EVERTON x silap) erm.maaf MAN U anda kalah..ok2 aku takmo ulas banyakk sebabnye..BBQ first aku happy (SEBAB MAN U KALAH n CHELSEA TGL MAN U DENGAN 4 MATA)..

orite pas beh BBQ tu kemas r..alah tgk gmbr r senang..ki3x..meh ushar gambar..lalalla~

 

 

27hb February 2010- BBQ bersama Kak Diya DAzreEn HomeStay.

ni BBQ second..BBQ ni dirancang oleh Kak diya dan ain pada asalnya..sebab kebetulan aku n ninie ade kat tempat kejadian..makanya..kami pun turut sama rancang..tapi seriusly, ain ngn kak diya je yang btol2 merancangnya.. MEREKA HEBAT MEMASAK..aku maseh junior..hahahaha…sifu aku due org tu if kt BALIK PULAU NI selain si syafuan atau penulis belog megane’sday ..ok2..mende ni dah rancang sebelum cuti chinese new year lagi sebenarnya.. kami kutip 5 hengget sorang.. pastu len kak diya topup..baik bukan beliau..

meh nak intro sket kak diya ni, die actually akak sebelah umah U (rumah ain, nini n ilham alah theyanasensei tu la).. ok..sebelah rumah U ni, actually sebuah Homestay which is known as DAZREEN HOMESTAY..kak diya ni keje kt situ la..beliau berwarganegara indonesia, anak sedara beliau EKY..seorang model diindonesia..blogger theyanasensei pernah kontek dengan itu EKY..ececeyh..ngorat tanter nya dulu yah..wahahha..kami boleh berkawan dengan kak diya ni, sbbnya kak diya ni duk sorang2 ..snyi weh..makanya kawan2 cute miut dan gantang seperti kami ni diperlukan.. ecceceyhh..memandai je aku..hak3..orite..aku rase tu je kot..banyak kami belajar dari kak diya ni..AIN PALING BANYAK BELAJAR SEKALI.. ekeekke..ain2.. belajar ape ntah die..ngehehhe..

ok masuk balik bab2 BBQ, aku di kol oleh itu mak tiri (AIN) untuk kerumah beliau dengan membawa blender pada kui 2 tengahari kot..eh..yeke..entah..x perasan kui bpe..tapinye aku pegi la membawa barang2 aku ke rumah u..uih..aku sure ninie malas hantar aku balik, makanya aku bawak la sekali dengan berus gigi dan baju2 serta brg2 cam nak tido kt rumah u..oh aku bawak itu bobo juga..tidak boleh renggang ma..itu peneman aku tidur tiap2 malam..ngee.. serius aku sayang itu hiro bobo.. lallaala..ok2..sudah2… baeklah..aku tlg2 kupas bawang n kunyit semua..ape ntah lagi., ain ngn kak diya membacuh..lepas tu ..ala2 mak suruh anak teruna beliau pegi pasar, aku n ninie pon merempit dengan motor ninie (LAGENDA KOT) entah..hahaha..pegi ke taman manggis untuk ke kedai runcit beli JINTAN PUTIH..selame ni aku duk tau jintan manis..tak sangke jintan putih ade..pastu yang pelik.name putih tapi kale hitam coklat..haih..pening2.. yang malu itu, abang-hensem-pekerja-kedai itu lebih tau..hahaha..malu2 ..tapi ninie yang tanye..aku buat muka macho gi cari mende lain..hahahaha.jahat aku..kene cover macho weyh depan abg itu..muakakkaa..eh2..ape ingt laki je leyh ushar pompuan..suke hati aku la..buwekk..lalalalla..ushar je pon..saje2..bukan aku mahu beliau pon~

ok balik je..setel la sudah ain n kak diya membancuh itu bahan2 nak perap ayam, udang n ikan. kerang juga ade..tapi kami tak perap..ki3x..best2..belom bakar aku dah cam..alahaii sodapnyaa.. lepas penat..masing2 pon ape lagi..terbabommm tidooo..hahahha..bangun2 dah kui 6.30..hah..mule r masing2 terkial2 nak solat la, mandi la, cari tempat bakar..hahaha..ain r semangat..AIN DISiNI aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih.. ohhh sat2 aku lupa ain kini dah ade belog..hahaha blog mrblaq&mrs whyte  ,,hahha..gi r terjah2 belog die bagi support..hahaha.. ain keep up the good work..ain ni pndai masak, jahit dan cam2 r..boleh wat bini..ki3x..tabek spring kt die weyhh..hahaha..ain aku cadang ko wat tutorial menjahit r ain..aku nk ikot..hahha..orite SUDAH..nanti semua nk gi ngorat ain..xbuleyh2..hahaha..JELES konon..wakakka… cam bese la start bakar pastu, makan2 borak2 semua..ha setel la sudah BBQ..

ingt tak kt atas aku cakap yg mase BBQ tu everton vs Man u kan..n aku bahagia man u kalah..tapinye…kali ni..aku harus bersedih..sebab..mase tgh BBQ second ni game chelsea lawan manchester city weyhhhh..aduii kalah   2-4 lak tu ngn manchester city..mungkin pkwe aku no-20 tu sape ni..peter cech injured kot..pastu ballack ngn beleti kene kad merahh..naseb BF aku no-21 lampard jaringkan gol kedua mase minit –90..haih2..kalo tak.4-1 lagi malu..hadui222.. CHELSEA please make me KEEP SMILLING ..huuu.. sedeyh2..

ha ushar la gmbar kt bawah ni..aku maleh amek gmbr byk2 sbb duk sibuk makan n bakar..hahaha.. aku tak tau ilham nak ulas ke tak..if die ulas..ha ushar la belog die ..kui3x~

 

 

p/s: huh..pjgnye entry ni..wahhaha.. jadi ini antara sebab nape aku tak leyh mengupdate belog everyday..sbb ade saje aktiviti..hidup perlu seimbang ma.. belajar, enjoy, blogging, facebooking, ermm..cam2 r..byk sgt aktiviti..mase itu emas dowh..hahaha peace (^_^)Y

Saturday, February 27, 2010

aku tersangat blur..

pesanan awal..if takmo bace personal nye entry..jgn lah buke..sbb kamo akan pening seperti saye..sesungguhnye..saye sedang pening memikirkan diri saye yang semakin hari seolah2 cam tiada jiwa dan hati..hua hua hua..mengapakah??? hadei..ini lah ape saye rasa..dan inilah antara monolog2 dalaman sedang hebat main dalam kepala…huuu..yang best hati saya cam xde ape2 je cam xde link dengan otak..hahahha~

Aku rasa aku dah bukan diri aku..

aku still diri aku..

aku masih nur elyana yazmin bt mohd redhuan shah edwin..

nak kata aku ade problem dalam hidup aku..

TIDAK..

nak kata aku tak happy..

TIDAK..

nak kata aku buzy?

oh MEMANG BANYAK KERJA..

tapi aku still cool bebeh..hahahha..

aku kini pandang sesuatu cam dah xde makna..

seolah2 jiwa aku kosong..

tiada perasaan..

adalah aku sudah jadi STONE COLD?

entahlah..

hidup sangat OK semenjak dua menjak ni..

i can say its like almost perfect..

i met someone yang bg aku OK..if aku masih NORMAL..

sure in no time aku ON je..hahahha

tapi NOW..KINI..

aku dah tak normal..

eh.?? bukan aku ade cacat ke apa..

cuma..

ade something dalam diri aku dah hilang..

yang buat aku cam STONE COLD gila..

aku sudah tidak mudah di impress..

aku bukan elyana yang amek berat dan hurm..adelah part aku yg ramai tak tau..tapi part itu yang wat aku lengkap..now die dah hilang..jadi cam aku dah x lengkap..

alah cam puzzle hilang satu piece puzzle untuk lengkapkan semua..

aku cam bukan AKU..

aku masih mempunyai jasad yang sama..

pemikiran yang sama..

tapi “something happen to my heart”..ces tajuk lagu korea cite boys over flower..

hahahha

cam mane aku nak explen ye..

its like.. entahlaaaa..

KENAPA DENGAN AKU NI…..??? arghh stress

ape aku nak lagi??..semua dah cukup perfect..

why?? why?? why  am i so damn takde perasaan..

There is no use having a perfect life, if apart of my heart n my soul are missing..

aku tenang..tapi cam aku x dpt rase nikmat betapa perfectnya hidup now untuk aku..

n aku ade sedikit geram dengan diri sendiri..sebab aku tak reti nak explen ape aku rasa dekat orang lain so that orang lain phm..

pernah tak korang alami perasaan empty camni..

blh tlg aku tak??

mesti korang kate..gile budak ni..gile daa..ades( =.=”)

makanya ini malam..aku conteng dekat blog..hades..

senang cite..aku BLURRR sangat2 lah..

i want my missing pieces back!!!!!

coz..its so damn plain without it..

 

p/s: betol ke sanggup nk tunggu elyana yazmin ni ok balik..huuuu .. i really dunno  when is the time till the puzzle completes..and i really hope when the puzzle is complete i will give it to the ONE. 

 

Friday, February 26, 2010

Bila xx + xy (episod 9)..

4114468255_294dd208ac

    Dalam episode yang lepas, soal turun ego atau naik ego antara Ariena dan Irfan sudah pun selesai. Mereka kini sedang slow2 mengenali antara satu sama lain. Yusri pula semakin sibuk dengan pemilihan pemain-pemain baru untuk pasukan UKMB FC. Sedikit sebanyak hal ini dapat mengalihkan perhatiannya terhadap kesedihannya dengan penolakan Ariena. Sesungguhnya Yusri amat sedih, namun die gembira melihat Ariena yang kini mampu tersenyum girang. Biarpun dimata Ariena dia hanya seorang kawan namun itu sudah membuat dia cukup bahagia. Dalam diam, dia memerhati Ariena yang semakin rapat dengan Irfan tanpa sedikit pon di sedari oleh Ariena.

        Kini, Sofiya lah yang selalu menemani Yusri dan memberikan Yusri semangat.  Tuhan saja yang tahu betapa luluhnya hati Yusri, namun Yusri akur akan takdirnya pada masa ini. Dia hanya berdoa semoga Ariena sentiasa gembira, dan mungkin suatu hari dirinya sendiri akan mengecapi bahagia. Sofiya sangat sedih melihat Yusri yang patah hati, tersentuh hatinya melihat yusri. Semakin lama, rasa sukanya pada Yusri semenjak semester pertama semakin mula timbul jelas di hatinya kini. Haruskah dia berterus terang kepada Yusri? Sofiya seorang yang lincah, petah bercakap nampak seperti seorang yang sangat kuat rupanya sudah lama menyimpan perasaan terhadap Yusri. Namun dipendamkan sahaja olehnya kerana baginya siapalah dia di mata Yusri. Namun itu tidak sedikit pon menjejaskan Sofiya. Kuat sungguh hatinya mengharungi lautan perasaannya sendiri.

Di dalam bilik Ariena pada suatu petang… 

Sofiya: Kau nampak bahagia je sekarang..Irfan betul-betul buat kau tersenyum la Rin. hah! kan merah dah muka..hahhaha

Ariena: kau ni mengada la, aku segan la..entahlah..bila tengok dia aku rase tenang.

Sofiya: tengok yusri?

Ariena: Yusri? herm..die baik..tapi aku tak rasa apa-apa bila tengok or jumpa dia. Tapi, aku selesa dah berkawan dengan dia kebelakangan ni..mungkin sebab kami dah berterus terang tentang perasaan masing. Dia pun indirectly dah tau soal Irfan.

Sofiya: herm..Yusri mesti sedih.Kesian dia.

Ariena: hurm..aku tak mampu la nak buat semua happy. If boleh tiada niat aku nak buat dia sakit hati or sedih.

Sofiya: aku paham rin. aku paham k. kejarlah apa yang buat kau bahagia tau.

Ariena: hehe..yup..aku hepi je.. entahlah..aku betul-betul tak sangka Irfan akan berterus terang camtu.. (sambil terus bercerita tentang kisah makan malamnya)

Sofiya: wah..kau ni mmg dah angau ni..tengok tu..bersinar-sinar mata sebut pasal Irfan.

Ariena: lepas arwah, aku tak pernah rasa camni sofiya. Aku happy sangat. aku ingat aku takkan dapat rasa perasaan ni lagi.

Sofiya: aku rasa budak Irfan tu ok je. chayok2.

Ariena: ishk ko ni..hahaha..terima kasih. eh2..duk ejek2 aku..ko ape cerita? asek jual mahal dengan zack.

Sofiya: aku tak suka dekat dia la. bukan aku sengaja jual mahal.

Ariena: haih..kau semua pon tak suka.entah sape yang kau suka entah. eh dah lah sembang pasal ni..aku punya esaimen tak siap lagi.

Sofiya: hahhaha..aku gay kot.tahu tape banyak betul la. minggu depan ada kuiz lagi..pening aku memikirkanya.

Ariena: eh kau jangan…

Sofiya: hahaha..jage kau rin..aku datang..jeng3x.. (sambil mencucuk pinggan Ariena)

Ariena: aaaaaaa..(jerit ariena kegelian) ..jangan la sofiya..gelilahh..aaaaaa…

malam itu, sofiya pergi ke perpustakaan UKMB untuk group discussion research mengenai phatophysiology jantung. Group itu terdiri daripada 3 orang, iaitu Yusri, Zakuan dan Sofiya. Selepas tamat perbincangan mereka,..

Sofiya: wei2..tumpangkan aku wei.

Yusri: haha..kau ni..beria lak nk tumpang-tumpang..memang aku akan hantar kau balik la.hahahha

Sofiya: thanks.

Yusri: eh..kau dah makan?

Sofiya: dah nape?

Yusri: oh takde..aku tak makan lagi..if tak leyh makan sekali. takpela..aku hantar kau balik dulu.

Sofiya: eh takpela..jom r makan..aku tetiba lapar balik ni..hahaha

Yusri: amboi..hahha..ok set..aku pon bosan gak if makan sorang ni. tadi tak sempat nak makan.

Sofiya: hahha..nanti makan la banyak2.sian ko.

Yusri: hahha..ok2..

sesampai di kedai makan…

Sofiya: saya nak teh o ais je.

Pelayan: so, teh o ais satu, horlicks  satu dan nasi goreng daging black pepper satu. makan. cik?

Sofiya: takpe..minomm je.

Yusri: lah cakap lapar.

Sofiya: if tak ckp cmtu, kang ko segan nk aku temankan ko makan.

Yusri: hahaha..thanks sofiya.

Sofiya: so cane petang tadi pemilihan?

Yusri: aku tak decide lagi. esok ade lagi. tapi tadi aku rase aku dah kawteam ngn coach nak bawak masuk ammar dan irfan….

Sofiya: oh..masuk gak due ekor tu.

Yusri: haha..both power tu.skill bagus. semangat ada and paling penting stamina tu dan komitmen nak main.

Sofiya: bagus lah tu.

Yusri: Ariena dah makan ke?

Sofiya: yup makan ngan dia tadi.

Yusri: oh die tak kuar date pulak?

Sofiya: haha..die belom kapel lagi la.

yusri: so, betol la hari tu yang aku nampak die keluar dengan Irfan?

Sofiya: sori yus.

Yusri: takpela softlan oi..aku ok je. hahaha. hah..lapar2.

Sofiya: hahaha..COMOT!!

Yusri: mane ade? hah? yeke ..mane2?? (sambil mengesat mulut)..kau saje je kan..ye pon jgn r jerit..hahaha

Sofiya: hahha padan muke booo! ( sowi yus, aku just takmau ko sedih dan terpikir ariena bisik hati sofiya)

setelah siap makan, Yusri menghantar sofiya pulang..

Sofiya: yus. if kau ade prob.jgn segan2 doe tanye aku..ok ..take care =)

Yusri: thanks sofiya.take care too.

Sofiya ingin membalut luka dihati Yusri. Namun mampukah dia? Irfan dan Ammar team up dengan UKMB? bagaimana penerimaan Yusri? Ariena akan terus gembira? bagaimana pula dengan Qistina yang sedang memburu Irfan? same-same nantikan episod akan datang di bila xx + xy di blog rexienerra bersama REXIE..

Tuesday, February 23, 2010

ini kisah benar…

images 

Kisah ini berlaku sekitar tengah malam, dalam satu perjalanan yang amat jauh…dan memenatkan… ambil la iktibar apa yang patut.. alex merupakan antara jaguh-jaguh.. driver kereta yang amat liar dan ganaz serta agak sikit daya kesabarannya.. cara pemanduan dia yang bergaya (merbahaya)..hahahha telah terbawa-bawa pada malam kejadian.. malam itu..keretanya memecut laju seperti biasa…..

alex madagascar :

ishk kereta dekat ni..adoiii..batu betul la..(sambil cube memijak brek).. alamakk..batu..apesal tak boleh brek niii..batu betol la..buat hal r..

dalam keadaan yang sangat mencemaskan, alex cuba untuk mengelak beberapa kereta dihadapan..adakah ini akan menjadi tragedi keatas dirinya…

Alex madagascar:

wei STOP wei..STOPPPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!!

tiba-tiba:

Suara penumpang bas:  Bang STop bangg….STOPPP!!!!!

alex madagascar:

eh.. pesal ni..ape aku duk terajang tmpt letak kaki ni?? eh..(sambil tengok dihadapan) ape dah jadi ni.???

alex mula memulakan langkah ke arah hadapan..niat di hati untuk menegur driver bas supaya berhati-hati..namun di dalam langkah untuk kehadapan….

alex madagascar:

eh..kenape aku bangun ni..bas ni ok je..eh..oooo BATU laaaa..

lalu alex duduk di seat dihadapan betol2 di  belakang driver..dengan perasaan malu yang amat sangat, die tidak menoleh kebelakang di mana duduknya penumpang2 bas yang  lain.. dan tidak mampu membawa dirinya ke seat asalnya..

Setelah berfikir seketika baru lah die sedar..

alex madagascar:

YA ALLAH AKU MENGIGAU RUPENYE…ishkk2..aku rase cam aku yang bawak kereta tadi..n break tak makan..cam putus..sikit punye kuat tekan..penat aku duk ngelak..rupenye2 aku duk tekan tmpt letak kaki dalam bas ni..adoiii..batu betul la.. naseb bas tak berhenti..

*** ini kisah benar yang nama manusia itu dirahsiakan..bimbang beliau malu tak sudah2..nanti rambut beliau merajuk dan curl semula.. kepada orang itu.len kali dalam reality bawak kete laju2 n merbahaya lagi k..ni baru mimpi ko duk cuakk..wakakakkakka..sian ko wei..hahhaha..aku simpati … ohh die pesan..jangan la mimpi2 dalam bas..tak pasal kene maki ngn driver bas ..

** naseb driver tak berhenti.if berhenti alex tu nak jawab ape??

“saye nak kencing bang…” ???? wakakkakaka..lawak gile r.

Friday, February 19, 2010

bila xx + xy (viii)…

Malam di mana Irfan dan Ariena keluar untuk makan malam telah menjadi satu sejarah istimewa bagi kedua-dua mereka. Irfan telah pon menyatakan apa sedikit sebanyak apa yang ada di hatinya. Malam itu menjadi titik permulaan perkenalan mereka. Adakah mereka akan merasa serasi? adakah saat-saat gembira mereka bakal di uji dengan pelbagai cabaran dan dugaan? jom layan..zassssss….

Pagi itu, Irfan terjaga untuk solat subuh dengan senyuman terukir dibibir. Saat-saat makan malam dia dan Ariena terbawa-bawa kedalam mimpi. Die teringat akan senyuman Ariena yang sungguh manis. Die berbisik di dalam hati semuga Ariena di ciptakan untuknya. Walaupun masih tidak mengenali Ariena sepenuhnya, namun malam itu sedikit sebanyak telah membuat die mengenali Ariena dengan lebih mendalam. Ariena merupakan seorang gadis yang sederhana, memiliki senyuman yang manis, peramah, mudah untuk beriteraksi, mempunyai sepasang mata yang cukup menenangka, bijak dan manis orangnya.  Sungguh indah ciptaan tuhan, kerana biarpun Ariena tidaklah secantik model-model namun keindahan hatinya itu telah terpancar di raut wajahnya yang membuatkan die senang didampingi dan berkawan.

Bagaimana Irfan di mata Ariena di saat perkenalan pertama mereka sebagai Jirol dan Lyssa? Pagi itu, Ariena juga bangkit dari tidur dengan ceria. Die juga teringat akan peristiwa malam tadi. Irfan ternyata pandai bergurau dan menceriakannya. Irfan seorang lelaki yang nampak pendiam dan sangat egois serta tidak pandai berkata-kata tetapi disebalik sifat luarannya, Irfan seorang yang mudah cemburu, dan berjiwa sensitifdan sangat protektif dan romantis orangnya. Sifat romantiknya di selit dengan kenakalannya mengusik Ariena yang mudah terkena. Ariena tertawa sendiri di biliknya dengan penuh kebahagiaan.

Setelah bersiap-siap, tibalah masa untuk mereka ke kuliah.. masing-masing berdebar kerana bimbang jika terserempak di UKMB. Bukan apa, mereka merasa segan dengan orang sekeliling. Itulah dia penangan orang apabila mula dilamun perasaan cinta.

di warung kak yam..

Sofia: hye rin..dari pagi tadi aku tengok kau macam happy semacam ja. kau keluar dengan siapa semalam?

Ariena: herm..kawan. Seronok sebab makan sedap. haha

Sofia: ye pon sedap takkan lah macam orang angau.

Ariena : shhhhh.. kau ni mulut slow la skit.(blushing tatkala ternampak Irfan melangkah masuk bersama Ammar)

Sofia: ooooo..aku rase aku tau dah..(mencuit Ariena)

Ariena: shhh pliz sofia..nt rin cite k.aduhh..

Irfan menghadiahkan senyuman buat Ariena dan terus order air kegemarannya dipagi hari, teh panas kurang manis. Ammar pula..

Ammar: hye kakak-kaka senior. Minum je? makan?

Sofiya: alah..tunggu junior belanja la.

Ammar: aik camtu pulak. haha.selamat breakfast kakak-kakak senior.hahha (melangkah dan menepuk bahu Irfan)..Nescafe tarik satu untuk aku fan.

Irfan: setel. Makcik.nescafe tarik satu. terima kasih.

Di sudut lain di dalam warung dimana ammar dan Irfan duduk, mereka memulakan perbualan..

Ammar: petang ni ade pemilihan skuad UKMB FC baru. ko agak-agak dia nak ambik berapa ramai ha?

Irfan: entah r . Aku hope dapat r. If takde komitmen nanti forsure makin malas nk turun padang main.

Ammar: tahu takpe. aku ni if stop..siap la naik perut aku.

Irfan: ko memang..tu r dulu giat sangat tangkap cintan.sampai bola sanggup skip.

Ammar: Dowh..dah die bising bai. perit telinge aku dengar asek membebel takde mase untuk dia.

Irfan: ko bukan main romeo lagi, tapi dengan awek sikit punya lembut hati. ko ni ada muka kena queen control la aku rase.

Ammar: oi mulut kau jangan masin bai. tak sanggup aku. hahahaha

Irfan: aduhhh datang dahhh..

Ammar: ape?ohhh

Dari jauh sudah bau perfume Qistina yang menusuk hidung. Kehadiran Qistina telah membuatkan Irfan terasa rimas.

Qistina: morning uols.

Ammar: morning my laling.

Qistina: Irfan u senyap je?

Irfan: oh morning. (tersenyum sipi)

Qistina: petang ni i nak pergi cheer uols up la untuk team up dengan UKMB FC

Ammar: wah, seronok ni. ade penyokong.terharu2.

Qistina: Irfan, gudlark k. Ammar u pon k. oh auty, qis nak air suam satu ya. thanks.

Qistina duduk semeja dengan rakan-rakan nya. Dari jauh, Ariena dapat merasakan bahawa Qis menyimpan perasaan terhadap Irfan. Tiba-tiba timbul rasa yang aneh seperti takot dan sedih. Namun dia masih dapat mengawalnya. Irfan pula sedang menaip mesej..

TENET..TENET..TENET..

mesej melalui henset:

Jirol: awak jgn cemburu k.

Lyssa: eh mana ada. x pon.pandai2 ja awak ni.

Jirol: eleyh..yela tu..dun worry k..i just want the smile from you not from other girls.

Lyssa: ngada.perasan.x jeles pon.

Jirol: oh ok. hahaha.xpe2 jirol ingat. Kelas pukul 8.oo ye?

Lyssa: yup. jirol pukul 8.00 jugak kan?

Jirol: yup, kuliah kita sebelah je.

Lyssa: eh mane awak tau?

Jirol: coz ive been stalking you since i met you at this place at this very exact timing.

Lyssa: oh..hehe.=)

Jirol: k la..lewat dah ni, lyssa kelas elok2 k. Ape2 just text. Nak ajak jirol lunch bagitau k. Jirol tau lyssa sure malu nak tanye jirol.hahahaha

Lyssa: ngada.perasaan btol la jirol ni. kite dinner sama la. time Lunch rushing nt. x best

Jirol: ok my dear. soo see u later?

Lyssa: ok. thanks tau.take care

Jirol: orite ariena alyssa yang comel. take care too.

Masing-masing melangkah kearah kelas masing-masing. Kuliah yang pack bagi student medic menyukarkan keadaan untuk mereka bertemu di UKMB selalu.namun, itu tidak akan menjadi penghalang untuk mereka. So tunggu episode akan datang. mungkin kah akan ada konflik? atau keadaan akan terus bahagia. sama-sama kita tunggu episode seterusnya di blog rexienerra. =)

Thursday, February 18, 2010

mintak maaf…

hue hue hue..saye nak mintak maaf la..maybe lepas ni mintak maaf lagi jugakk..tapi nih bagi official la..saye dah janji nak update setiap jumaat, sabtu dan ahad itu cerita bila  xx +xy.. namun disebabkan ke –busy -an tahap dewa serta pergi holiday di genting telah membantutkan niat saya untuk hapdet..hua hua hua..maaf ya.. mungkin perkara ni akan berlaku lagi jika ada sebab2 yang tak dpt di elakkan cth minggu exam..makanya saya mintak maaf in advance..oh mesti ade yang kate..eleyhhh poyo ja mintak maaf..bajet orang semua ikot cerita xx + xy..meh sini cek nak habaq kt hang pa semua.. cek jenis dah janji..if tak dpt tunai..cek mintak maaf..biarlah walau sorang dua ja yang baca cerita bila xx+xy..namun itu satu tanggungjawab bila kita dah berjanji..ceyh mungkin ada yang cakap..eh mane ada kau janji..oh2..if tak janji pon..tapi dah sah2 saya cakap setiap jumaat, sabtu dan ahad..for sure laa dikira suatu tanggungjawab..

coz ada ja yang tanya bila nak hapdet cerita bila xx + xy..huoh..idea byk ohh..tapi..tak tertaipp..nk buat draft? huh..cerita ni xleyh draft2 sangat..sbb nanti saya lupa die punya feel time tulis..huoh..kamu mungkin tak paham..xpa2..ki3x.. okeng..

saya punya banyak idea nak tulis entry..macam2 mahu story  n share..cthnya kisah percutian baru2 ini..saya rasa cerita saya ke genting highland n kuala lumpur tak perlu di ulas..kerana akan di ulas di blog theyanasensei..ki3x..nak tahu aktiviti harian saya dikolej?blh lah terjah blog itu..oh sambung2..bukan takmo buat entry..tapinya..saya nk taip bagi elok orang baca..aduihh..amek masa wooo..sbbnya..saya punya BM lingkup, pastu saya slow skit bab2 isi2 gambar ni..maleh..hua hua hua.. even hutang tag mr acancapik n si mario tak dibuat2 lagi..hue hue hue..bila entah saya mahu buat..dah drafting dah yang tu..tapi terasa nak tulis baru..sbb feel time buat drafting tu dah lari entah kemane..hua hua hua..saya mmg jenis tak suka wat separuh2..esaiman pon camtu..nt saya lupa kenapa saya buat yang separuh tu..n kemudian blur nak sambung apa..hahahaha..teruk betol ini elyana yazmin..haiya..ki3x..

oh hari ini mata ku saket sebab itu semot2 yang grrr buat jiwa saya panas woo..pagi2 tadi bangun..terbau satu bau..oh ku kenal itu bau..itu bau batalion semot2.. tiba2 terasa gatai satu badan..mata terasa berair..oh gatal sudah mataku..lalu bengkak dan merah..kemudian diikuti selsema serta bersin yang tak henti2..sungguh pedih..huoh…ni baru tgk n bau semot..belom lagi saya kene gigit..waaaa.sungguh pedih wooo..saya alah betol dengan semot..even dengan hanya lihat batalion semot yang banyak..mata saya dah merah n berair n pastu bengkak..pastu selsema..dasat bukan?? saya pon tak tau la kenapa..selalu ja jadi camtu.. hua hua hua..ni tgh taip entry pon duk sok sek sok sek hidung..n kejap2 tenyeh mata..hua hua hua..

patutnya ini hari, saya perlu start buat esaimen setelah habis duit dan tenaga n berceria di genting highland dan timesquare. namun, akibat semot2 yang mencacatkan pemandangan di pagi hari..telah membuatkan saya terbantut untuk buat kerja kerana ketidakselesaan..saya mandi lepas tu asek2 masuk toilet untuk basuh muka..n terbaring tahan saket di mata..aduii..sedih2..itulah orang kata..kita hanya merancang..tuhan yang tentukan..mungkin hari ini..saya ditakdirkan untuk tunai janji update cerita xx + xy..oh update belog blh..buat esaimen  tak boleh..??? hahahaha..

esaimen perlu pakai akal..buat blog..taip ja sesedap rasa hati nak taip apa..tak payah perah otak sangat kecuali nk taip entry fakta n ..herm..sat2..tadi seksa gak taip entry xx +xy..if tgk btol2 tak berseri episode baru ni..huuah..payah juga ya mereka-reka cerita ni continuously..sebab feel tak sama setiap hari..maka lenggok dan gaya cerita agak tak tersusun..huh..tabek spring dekat penulis novell..ANDA HEBAT~

okeng..ape telah ku pot pet pot pet disini?? huoh..nanti ade kena cap mak tiri pulak saye ni.. ade sorang kawan saya x boleh di pot pet pot pet..sat lagi stress..hahahaha.. huoh..itulah kawan saya si kodomo lion..

oh satu lagi saya agak nk tekanan disini.. kenapa orang bilang saya ada pakwe ya? kenapa orang kata saya tipu bila saya kata saya tiada pakwe..n kenapa ada yang macam tak phm2 saya ini bagaimana orangnya..takpa2..mungkin mereka tak mengenali saya.. disini nak beritahu.. saya single tapi tak available okeng..2 tahun dah kot…ade yang tanya..kenapa takmau ada pakwe..saya mahu bilang disini..sabar2 nanti ada pkwe aku tayang kt korang..jgn buat spekulasi2 tak best ok.. saya baru lepas frust..bg can untuk saya sembuh dulu n kemudian fikir balik..karang if terjah tiba2 terus dalam indutri perkapalan..tak pasal kapal karam.. orang niat nk bagi kapal belayar selamanya..bukan karam ditengah jalan..take it slow n easyy..ibarat kate someone yang agak important now..follow the flow.. lepas sembuh..saya search balik itu starlight baru.. now pk calon2..pastu nt ready fokus..er..calon?? dah jumpe kot..entah..tak tahu.. jeng3x?? rahsie2.. huoh kwn2 kata saya macam ahli sikology..sikologi org boleh la..diri sendiri???sudah malas terlalu awal serius..nt saya jugak yg frust..so saya nk follow the flow jugakla.. if itulah orangnya jodoh saya sure satu hari tuhan permudahkan segalanya..relaks..umur baru 21..hua hua hua..belom 30 lagi..ngahahahha~

p/s: patutnya ini entry mintak maaf..herm..tapi berjela..kenapa ya?? huoh..elyana yazmin bila menaip tak hengat dunia..miahahahha..~

ulasan gambar:

hehhe..itula ammar..die budak kecik saya tak tahu napa tapi saya suka dia sgt2..mungkin jarang ketemu gamaknya..itu anak sedara kwn saya..tapi saya pula sibuk2 mahu itu budak..hurmm..entah pahperh saya ini.. gambar ini kini telah menjadi wallpaper FB, Laptop, Enset dah ym saya..miahahahha

bila xx + xy (vii)..

love is in the air

Episode yang lepas, Yusri telah pon meluahkan isi hatinya terhadap Ariena namun hasratnya itu tidak kesampaian kerana Ariena menolak niat murni Yusri. Namun mereka semakin akrab berkawan mungkin kerana mereka saling berterus-terang. Irfan pula senyap menyepi kerana merasakan dirinya seperti debu-debu tepi jalan di mata Ariena. Soalnya, die tidak mengetahui bahawa Ariena menunggu panggilan dan sms dari Irfan mengenai notes yang telah di minta Irfan tempoh hari. Namun, Ariena juga berperang dengan perasaan sendiri yang semakin hari semakin kuat untuk mengenali diri Irfan lebih dekat. Die sendiri tidak faham kenapa harus dei merasa begitu. Sudah lama die tidak mempunyai perasaan yang sukar ditafsir itu. Adakah ini satu lorong untuk die lalui untuk jumpa kebahagiaannya selepas Hariez meninggal dunia.jom layan sambungan cerita ini...

ring ding dong ring ding dong de ge ding de ge ding dong ..

bunyi telefon bimbit Irfan memecah kesunyian di satu tengahari yang amat panas terik…

Irfan: hello assalamualaikum.

Ariena: Waalaikumussalam.. Irfan..rin ni..i mean lyssa eh rin..erm..aduih..awak ade dekat mane?

Irfan: awakk..eh awak pakai nombor siape pulak ni? saya ade dekat rumah.. erm..lyssa sehat ? (irfan sungguh gembira mendengar suara Ariena dan terasa ariena comel apabila tersasul tentang panggilan lyssa or rin)

Ariena: ishk..awak..awak nk saye bahasakan diri saya ni ape?Rin or Lyssa..gelak pulak dia..haritu die yang mengada-ngada. saye pakai no nenek saya.buwek. cakap nak notes?? saye sehat alhamdulillah.

Irfan: haha..lyssa k..name rahsie ni..jgn bagi orang lain panggil awak lyssa k..boleh? notes? org tu bz sangat takkan la saya nk kacau..pergi dinner date semalam kan..hohoho..awak free malam ni? jupe malam ni la..sekali ambil notes.. nak?

Ariena: hah? die tu tanya orang cam la die tak pergi..siap jadi cam couple of the year pulak..hahaha..erm..ok..ikot awak la..camtu saye panggil awak jirol la..hahahaha..jirol dan lyssa..oopsss..tskk

Irfan: ha? ape? tak dengar..semula..Jirol n sape?? hahahahhaha

Ariena: MENGADA!

Irfan: hahaha..boleh ke tak malam ni?

Ariena: erm..ok..boleh..dekat mana?

Irfan: tak tau lagi..saya ambil awak dekat rumah?

Ariena: oo u nak ambil Qistina sekali kan..ok2

Irfan: ape kaitan pulak dah dengan Qis?

Ariena: lor..mesti la awak ambik Qis tu yang boleh sampai area saya..cmtu ok la..saya tumpang awak je la..takpon awak ambil notes je dari saya..saya boleh makan dekat rumah je.

Irfan: lyssa.. i wanna have a dinner with you and only you. ok? Qistina ni mane pulak boleh timbul pasal dia.why pulak jirol kena ambil die lyss??

Ariena: mana saya tahu..bukan die your GF ke?

Irfan: ikot la if awak pikir camtu..then awak dengan Yus couple jugak la kan?

Ariena: no..

Irfan: so am i.setel. be ready at 8 ok.

Ariena: ooookkk

Malam itu Irfan ambil Ariena di rumah, mereka hanya berkata hye kemudian membisu seribu bahasa sehingga…

Irfan: kita makan jauh skit k.

Ariena: u r the one driving..org follow je.

Irfan: haha..jirol nak tanya lyssa something boleh?

Ariena: tanya la..

Irfan: Lyssa and Yus tak ada apa-apa hubungan special kan?

Ariena: yup tak ada apa-apa..he just a good friend of mine.

Irfan: ok.

Ariena: tanya orang..erm..jirol pulak macam mana (muka blushing)

Irfan: jirol single but im falling for someone.

Ariena: qis?

Irfan: hah? (pandang Ariena lalu ketawa)..Jirol dah agak sure Lyssa fikir camtu. not her la.. someone yang ade senyuman paling manis dekat UKMB..but for me the sweetest in my life.

Ariena: ha? ececeyh..

Irfan: ape ececeyh?? its you la.

Ariena: what? (terkejut )

Irfan: why? tak percaya?

Ariena: erm..tak tau nak cakap apa.

Irfan: sorry if im being to straight forward..but..tak tahan r if asyik ade salah paham.. i dun want you to think that im with someone else when i actually trying to get close to you. i dun ask for anything i just want a chance so that we can get to know each other.

Ariena: bukan..orang..erm..terkejut je. ok je..if nak kenal..but..why?

Irfan: lyssa tak suka sebab jirol muda pada lyssa?

Ariena:patut lyssa yang tanye camtu..kite beza umur 2 thn kan. i think u better off with someone your age or younger.

Irfan: hhahaha..if that the case.. tiada masalah la kan? Coz i dun have a problem with age or anything..

Ariena: hahaha..mula2 ye la cakap camtu..hahaha.ok we will see.

Irfan: so miss ariena alyssa bt ahmad iskandar hari ni first sesi kenal2 kita k. now nak bawak cik lyssa pergi makan dinner yang best.=)

Ariena: haha..ok.. u r the driver..hahaha

malam itu berlalu dengan cukup bahagia bagi kedua-dua mereka..bermula sudah kisah mereka..adakah mereka akan gagah melalui segala cabaran untuk sampai ke destinasi yang mereka inginkan.? tungguuu…hua hua hua~ 

 

 

Monday, February 8, 2010

oh CHELSEA! you make me smile =)

Chelsea terbaek la! hahahhaha.. 2-0

chelsea

walaupon arsenal agak menggasak time second half..tapi chelsea nye pertahanan mantap la! n goalkeeper chelsea mmg bgs..THANKS CECH!!!! hahahahahha..

hah! walaupun aku tak sempat tgk time goal, coz aku diizinkan pi KASSIM MUSTAFA pon time tu game dah start. GOAL..pastu time baru nk parking SECOND GOAL,..tapi aku puas hati! sebab MENANG..ki3x..

posting khas untuk CHELSEA!!! ohh chelsea..thanks for not letting me down!ngee~

Manchester United ngan Chelsea nanti.. x sabar betolll..hahahhaha..

P/S:

thanks papa bagi nana tengok chelsea men malam ni..im sooo happyyy..hahaha.. se stress cam ape mule2 tak dpt tgk..naseb gak ade membe pegi tgk, so ade peneman n ayah aku izinkan..yehuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! ok lagi sekali! aku bahagie chelsea menang! ngeh3x..

to liverpool..pliz la nek balik next season..pliz!hahaha..jgn biar aku ceraikan kamoo~

Update sekadar Update (CHELSEA VS ARSENAL)..

CHELSEA! u can do it..dun let me down bebeh! hahaha..(ni baru isi setelah entry dah abeh taip) hoookeeeyyyhhh!! lame bebenor saye tak hapdet belog rexienerra neghh..ki3x..KENAPA??? hek3x.. even cite bila XX + XY pon tak dapat di update.. aisyhk! terasa tanggungjawab nk hapdet belog dah tak terlaksana..waaaa mahu nages maaa!!! ki3x..tapi takpa..kali ni update.. Maaflah tak dpt tunaikan janji nak update cite xx + xy..hutang dulu la cite tu.. meh nk story sket kenapa belog ini tidak dihapdet..ki3x..kali ni hapdet pon sbb nak bagi otak saye tak stress sbb x dpt menyaksikan sesuatuu.waaaaaa~

Mase weekdays (isnin hingga jumaat) cam bese la..buzy ngn esaimen n kelas.. (ok aku tau if dak kelas aku bace niii mesti nada diorang “pegi kelas la sangat kann ell”) seriusly, minggu yang baru berlalu ni saye cammm alahhhaaiiiii malasssssss sangatttt2222 nak pergi kelas.. even pegi kelas pon, saye menyorokkan diri di warung tepi guard house tu..kami pgl tempat tu ‘BAMBOOO’..ki3x..mmg tak pegi kelas mesti duk lepak kat situ minom air..membe n lecturer duk pung pang pung pang kt kelas menuntut ilmu..aduii..sayeee??? jeng3x..duk bamboo sampai bergelas2 teh o ais di minumnya..aduiiyaaiii.. pe nak jadi nihh?? ki3x.. Ni safuan la ni! ade sekali tu gi minom ngan die..bape jam entah duk melarat dekat bamboo!..pastu mule la aku nyorok belakang kete takot lecturer nampak aku ade kat kolej tapi tak masuk kelas..hahahahhaha..nak duk umah busan(walhal keje banyak).. actually dah naik muak dah ni.. terasa nak enjoy yang amat sangat.. ade satu petang tu, duk kt libry buat keje sket.. balik tu terus rasa..ohhh nak tidooo..malas dah ngadap buku!!! plizzzzz!!!!!

ni symptom2 aku dah malas nk ngadap kelas, bayangkan lah dari 28hb DECEMBER masuk kolej smpai la khamis lepas, saye ni tak berjalan n enjoy kehidupan muda mudi remaja ni.. tak tengok wayang, tak main bowling, tak karaoke..?? herk!!! karaoke??? ki3x..ok! fine tak reti karok! diorang kate saye nyanyi sopan sangat..ces! takpe2..pasni kita karok lagu jinbara..tgk rock tak rock elyana yazmin ni! hahahahha..

so ni lah nak cite, indirectly pe saye nk cite ni gak menjadi sebab kenape blog rexienerra ni semakin sunyii.. (-___-“) waaaaaaa.. tapi yang penting saya dah enjoy da! hepy sungguh!!ki3x~

Jumaat baru ni,

petang tu ade kelas actually ngan mr belal..tapiiii..ha! tapi ape??? ki3x..yang satu kelas ngan saye tau la tapi ape..ki3x..actually cam bese la x pergi la daku ke kelas itu..hahahhaha..daku tidurrr di rumah, kerana malam tu tido pukul 4 pagi menyiapkan report,  oh kenape lambat sangat report tu siap.???.sebab sebelum tu ade meeting maa, dr 10.30 hingga kul 1 kot..ki3x..so,,pagi tu pergi kelas n hantar report je..ki3x..terok2!! sila jangan ikuti teladan tak baik ini yeh anak2..hek3x.. selain itu, nak bagi rest badan sbb malam tu nak jenjalan dekat QB!!! yehuuu!!! lompat gembire sket!! ki3x..so tepat kul 5.30 someone ambik saye dekat umah, kami gi minom2 sat lepas tu gi ambil mak tiri (ain) and kak siti (nini) hahahahha.. ain n nini dapat name baru nampaknye..ki3x. sapelahhh bagi nama baru dekat depa ni.??.hahaha. abu n kyun la yang bagi..hahha. nak gelak guling2 rasenye..ki3x.. tapi takpa, berbalik pade jalan2 di QUEENSBAY (QB) tu.. kami jalan2, kami makan, kami tengok wayang, kami soping sikit(walhal sehelai je baju saye beli)pastu kami ..er..kami..er..hahha balik la..sbb tgk wayang pon kul 9.55 malam kan..jadi lepas tgk wayang terus balik la sbb by the time wayang abeh dah kul  12 lebeyh kott.. oh2!!!! tak lupe jugak..kami men kerusi urut! hahahaha..geli saye duduk dekat kerusi tu..ishk! haha..serius geli..hahahha..tapi best gak..haha.. seringgit jeee!! ngee..lalallalala~

ok2..dah balik around kul 1 pagi tu saye singgah dekat rumah BF kak ika, si syarul..ha! ade BBQ dekat situ..ok! di tekankan dekat sini..rumah syarul tu area  perumahan, lampu pon banyak, rumah die bawah tu ade CC, lepas tu tuan rumah yang duduk next door tu pon tak tido lagi senye time tu..sbb terang jep..n mereka pon bagi..van kolej pon lalu lalang tapi tiada kata ape2.. ha kire nak cakap tempat tu open la..ok fine! still tak manis..tapi takpelah..xde nak sorok pape.. saye terus terang jeh..xde nak sorok ape2 ni..ngee…bukan wat ape2..ngeh3x..batas2 saye maseh terjage hookeeeyy!!!..ngee..lalalla~

so singgah tunjuk muke n makan ayam n minom2 sikit lepas tu balik la..x larat doee nak lepak lama2..lagipon saye pon paham bahasa dah lewat kan..hek3x..haha..penat sudaaa time tu.. tapi chill la kan.. ngeh3x..  soo balik tu tidoo..

oh esok pagi nye (sabtu) ha! ade pesta ponggal..so saye tunjuk muke bg support dekat ain n nini..oh tak larat nak cite..jadi..nah gambar!

uhuhuhu.. tu jela..ahad pulak cne?? oh! aku tidur sahaja siang tadi sbb makan ubat kot. hurm..

tau2 je hari ni ade match CHELSEA vs ARSENAL..ngengG!!!! stresssssss!!!!!!!

kenape?? sbb tak dpt tgk!!! tahu takkk!! tahuu takkkk??? grrrrrrrrrrrrrr

p/s: hope chelsea menang!!! u can do it! oo yeahh oo yeah!! herm..still stress x dpt tgk.dusyh!

 

Monday, February 1, 2010

aku stress (-___-“)) tapi cool~

 

“why the heck that there are so many assignments need to be done, but i cant finish them up just because i need to wait for that damn experiment results, or first draft being approved or the topics that are related with the assignments to be taught before i can finalize my damn assignments.I hate doing things halfway.haih”……

Hah! aku nak wat kerja..tapi sme separuh jalan je leyh wat..tengin ke tak tengin namenye?? aaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa malassssssssss laaaaa cniiiiiiiiii….

Aku pulak jenis  semangat esaimen aku tiptop siap.. sem ni alahaiii…arghh..tgk last2 aku bgn tido aku wat mende!??? blog ye rakan2..ishk!

meh2 cni nak senarai skit kerja aku:

Endocrine & Metabolism

subjek ni OK la kot study.. tapi! aku dah siap lukis gambar semua..ingat nak buat la..tapi aku nye lukisan HISTOLOGY (lukisan sel2 kecik2 yg dpat lihat bwh microscope tu)  dekat faris, so nak buat pon tak syiok! sbb bahan aku tak cukup..soooo alamattnyee..KIV dulu. rasenye part2 len setel kot. oh! oh! nak tau aku kene lukis ape?? lukis gmbar sistem peranakan TIKUS jantan & betina! ades..pastu gmbr2 cell yang kecik2 tu..rabun mate aku pdg microscope lame2..ishk~ naseb lab report first aku submit..lepas satu seksaan ;p

Physical Pharmacy II

hoh! ni topik subjek tgl topic Rheology jeh.. ces..gile laju die ajar..xpa2..study blakang kire..sbb aku bukan study awal2 pon..tapinyeeee DAMN! report! stakat ni aku dah due kali lab untuk subjek ni..

  • LAB first

-kami kaji sal stability of emulsion.korang tau kan ubat demam sme tu, yg jenis pekat2..time korang mkn kocik2 dulu..ha..hang ingt sng ke nk wat satu2 emulsion ni?? susah hang tau..tak pasal2 overdose korang if tak shake dulu emulsion tu..alah sng cite cam SCOTT emulsion r.. Ok2 lab report ni suppose siap la kan..tapinye..result die lepas 2 minggu baru dapat..and 3 hari lepas due minggu tu kene submit..tapi kau tahu lecturer aku cerewet bebenor lahnyeee.. takpe2..its okay..cool bebeh! soalnye.. haih..aku dah wat dah report tu, tapi sbb die kate procedure, intro jgn ikot lab manual tak pasal2 aku kene tulis balik report..dari patut siap awal..jadi lambat..mslh ni sme org ade..

  • LAB second

hoh! blom beh report first hari ni dah second lab! tengin! ni seminggu lak kene tunggu result..leceh tahu enggak..aku dah wat intro, dah wat procedure sme2 tu..tapi still report aku tak lengkap..sbb ape??? sbb result tu..leceh la..keje men sekerat2 jalan ni..korang byg r wat jalan raye sekerat jalan, pastu esok luse smbg balik? tak sakit hati ke? kompem huduh! sbb dah tak same mood n excited nk wat report tu..(-__-“))

Organic Chemistry II & Phytochemistry

ok subjek ni sal Organic2 la, n sal structure2 molecule2 dlm tumbuhan..ni lagi satu subjek ade LAb!! wei! bpe byk lab da! hahahha.budak makmal sungguh..ni lagi satu ade deu report! mengong!

  • Report first

ni sal ape ntah..tak hengat dah aku..if sebut pon cma la ade org nk stuju n phm ngn aku..hek3x..nanti orang tanye aku balik..pekejadah elll ko cakap ni..x phmmm akuu!! hek3x..xpela..skip2.hek3x.report ni, part2 mule2 introduction, procedure sme, result sme ok la,,tapi part excersie tu ade tgl satu..tapi walauapepon..lecturer akus rh submit gak..ok2..fine..korang nak tau kenape takyh submit lagi yg satu part tu?? sbbnyeee lecturer tu x ajar lagi part tu.so cane laaa kami nk wat..NMR ni ssh..NMR ni cam kajian sal struktur molecule kimia..dr graf kite dapat tafsir molecule tu bpe cabang..what?? woooottt??? wooot?? x phmm..hahaha..x reti la den nak explen..nt la..aku cite satu2..dlm entry len..tgh laju je nk taip ni..hahaha..ok fine report ni siap tapi ade satu part aku kene hntr kendian..now yang aku tak suke. dikire keje ni tak siap la kan??? cne la nt if aku terlupe laaa nk wat n submit..tak ke naye aku dibuatnye?? hahahaha annnoyyyyinnggg gileeeeeeeeeeee!!! argh!

  • Report second

ni minggu lepas lab ni. tadi ptg curik2 mase gi jadikkan powder tu jadi bentuk kristal lak.. tak siap lagi result tu sbb kene tunggu esok untuk amek melting point bahan yang kami isolate tu..ishk2..soo tergendala satu report! DAMn

TITAS

ni paper tamadun islam.hoh! ni kelas kul 8 esok weii..ade satu esaimen ni kene submit sal satu artikel by end of this month! soalnye tajuk pon x dpt lagi..sbbnye partner aku 3rd year..soo  nyeee..bile aku nk jupe die?? nk discuss.hope esok aku dpt ketemu beliau.. so that nt aku leyh wt drafting ape nk wat..hoh..aku rase 3rd sebuk cam aku gak..kaw2..dengan IPSA nye hal lagi..sian diorng..hurm..~

Pharmacognosy

ni subjek Lecturer USM yang ajar.Ok aku baru dpt tajuk! kami akan wat sal MISAI KUCING!hek3x..ok2..fine ni salah aku la sbb tak mule lagi..aku laaa yang malas n tak berminat nk wat..hurm..ades..ni kene wat research tau..bace artikel2 sains ni ya allah kalah ubat tido~ hahahahahhahha

Pharmacoinformatic

suppose wat web design..baru submit first draft kat lecturer..so entah bile baru dpt wt web btol2..die perlu cek same ade ok tak bhn kami nk masuk dlm web..website sal ubat..kang salah bg maklumat.mati lak orang! hahahahahha..ni antare part aku yg kire setel..so tgl web design jep.

Veterinary

hoh! ni subjek sal binatang..xde esaimen..tapi aku ade kuiz 12/2 ni..hohohohoho..tengin!

IPSA

IPSA ni persatuan farmasi kolej aku..ok yang ni special kes skit.. aku takdela ade keje sgt pon..keje aku sng je la nk compare ngn keje pengarah2 projek2 yang akan IPSA buat..tapiii..aku kene make sure keje rakan2 aku berjalan n sme on time..n bagi ucapan kot..tpi if projek tak berjalan..first skali nmpk buruk aku.. kire aku kene make sure keje mereka berjalan n bagus..tapinyee prob! aku x reti la..seyes..aku tak yakin sgt..aku lak cam risau..ape la..el tkde keje ..nak pening ape?? waaaa aku png snrnye..pening memikirkan pandangan orang… aku nk tlg, tapi pengarah projek dah lantik, aku nk tlg ape?? AJK sme dah ade..seyes nk tlg..tapi aku tak tau nk arah diri aku wat pe.. aku kesian gak tgk kwn2 aku kesini kesane nk makesure projek tu berjalan..haih..aku?? ape weiii?? stkat sign Proposal?? ades.. keje aku dlm IPSA agaknye merisaukan projek2 yang ade di bawah seliaan ketua-ketua projek..hmmm..ape aku bebel ni..xpela..tiada siapa paham..namun aku tau mereka terutama batch aku sgt laaa smgt sem ni.. thanks korang! sbb support IPSA indirectly korang dikire support aku la..hurm..waaaaaa nages2.. aku satu lagi, herm..x reti la nk masuk cmpur keje pengarah2 projek..sbb..projek tu hasil kerja mereka, buah fikiran mereka..aku hormati..aku takot if aku berie2 aku sibuk, cam..alahaii sebuk laa ko ell..or if aku wat tak tau lnsung..el keje ape?? goyang kaki?? Kesimpulan..kerja aku di IPSA adelah merasa runsing akan aktiviti yang bakal di lakukan (T___T”))..korang terutamanye pengarah2 projek..if nk mtk tlg cakap k =) aku disini..halu2..hahaha..thanks sbb jemput aku masuk meeting korang..tapikan..mtk aku wat something k..aku pon seyes tak tau nk tlg korang cne..sbb projek tu bukan hasil fikiran aku..tak tau nk wat cne. hehehehhe..ngeee.. THANKS kat AJK IPSA,,korang AJK yang bagus dan rajen2 =) hik3x..if IPSA mantap sem ni..sbb korang la AJK2 IPSA and dak2 yang ambil port dlm aktiviti IPSA..thanks! i love you guys!! hik3x~

P/S:

aku ade planner..tapi cne nk siap ikot time..if mende kerja separuh jalan wat aku cam..xde semangat nk wat esaimen.. aku ske perasaan ini!

bile siap kerja tu! wahhh aku merdeka..setel selesai..tammat..

alah cam perasaan bile dpt jawan n setelkan soalan addmath la..

perasaan puas hati yang buat ko rase sembangat nak wat kerja len pulak..sbb korang suksess! hek3x~

bantulah akuu..nasihatilahh akuu..wuuuuu….

Bila xx + xy (vi)…

 

Dalam episod yang lepas, Ariena dan Irfan tidak dapat tidur dengan lena disebabkan perkara-perkara yang mengganggu fikiran mereka. Perasaan mereka bercampur baur. Mereka merasakan seolah-olah mereka berhadapan dengan satu perasaan yang amat sukar di jelaskan dengan kata-kata. Mereka sama-sama mempunyai perasaan antara satu sama lain, namun perasaan ego, cemburu serta konfius menyebabkan mereka sama-sama memendam rasa. Mampukah mereka mempertahankan perasaan mereka? Adakah Yusri mampu merebut hati Ariena pada majlis makan malam hari ini? Adakah Irfan akan terus berkelakuan kebudak-budakan? Sama-samalah kita ikuti kesah selanjutnya bersama-sama saya, REXIENERRA…..

Petang itu, setelah kuliah Ariena telah tamat semuanya, Yusri menghampiri Ariena. Hatinya berdebar-debar di saat menatap wajah Ariena, dalam hatinya terdetik satu harapan baru setelah Ariena menerima pelawaannya untuk menemaninya ke majlis malam itu. Wajah comel itulah yang sering bermain difikirannya semenjak setahun yang lalu. Ariena seorang gadis biasa, namun dek kerana perwatakannya yang bersederhana dan senyumannya yang manis telah merobohkan ego di dalam dirinya untuk memikat hati Ariena. 

Yusri: Hye Rin, malam ni i pick u up ye? Kita pergi awal dan solat di hotel. Ok kan?

Ariena: Ok. boleh je. =) pukul berape ye agak2 yus?

Yusri: Pukul 6.30 boleh?

Ariena: Ok..nanti i tunggu you. =)

************

Tatkala Ariena sedang bersiap-siap, Sofiya datang membantunya..

Sofiya: ishk kau ni. takkan kosong je kot muke ko nak pergi dinner. Rin..Rin..

Ariena: alah..dah tu..mane la aku tau nk make up2 ni sofiya..lagipon segan la..

Sofiya: alah kau ni..sekali sekala.. hmm..meh la sini aku tolong. Lepas ni kau belajar la sendiri. tau. nanti asal nk gi dating ngan yus aku lak kene jadi mak andam.

Ariena tergelak kecik mendengar bebelan Sofiya. Bukannya die tidak tergerak hati untuk seperti gadis lain, mencalitkan pelbagai hiasan di mukanya, cuma die kurang berkeyakinan untuk memulakan. Bagi Ariena cukup la sekadar bedak muka dan lip balm menghiasi dirinya. Tidak rela die untuk berjam-jam bersiap hanya untuk perkara yang dianggapnya remeh itu.Ariena memejamkan mata tatkala Sofiya memakaikan eyeliner untuknya…

Sofiya: Rin, aku tanya sikit boleh? jangan marah tau..

Ariena: tanya la Sofiya..cam tak biasa pulak kau. hehehe

Sofiya: erm..hmm… kau dengan Yusri ade ape-ape ke?

Ariena: hmm..xde la..kami xde ape2 cam yang kau pk la fiya. Yus ..hmm die baik..cume..entahlah hati aku ni tak tertarik la dekat die. Aku pon tak paham ape kena dengan hati aku ni fiya..hurm..

Sofiya: aku tak paham la Rin, die baik sgt dengan kau. kenape yang ssh sangat kau nk terima die. biasanye if jawapan camtu, mesti hati kau ni dah ade orang..hurm..aku kesian dekat yus. Bersungguh-sungguh die nak tackle kau.

Ariena: hurm..aku tau tu. Aku hope persahabatan kami tak terjejas je sbb ni.haih.

***********

Tepat, pukul 6.30 petang Yusri dah pun ‘suit up’ dengan tuksedo nya menyandar dekat Civic kesayangannya di hadapan rumah sewa Ariena dan rakan-rakannya. Die ter‘mesmerize’  (terpegun kot dlm BM) apabila Ariena memulakan langkah kearahnya. Ariena seolah-olah bidadari yang sedang menuju kearahnya dengan senyuman yang cukup menawan. Namun, apabila tersedar dengan keadaan dirinya itu, terus die berpaling dan berpura-pura mengelap civicnya yang sudah tersedia kilatnya. Yusri membukakan pintu kereta untuk Ariena dan menjemput gadis pujaannya itu memasuki civicnya.

Yusri: You look stunningly beautiful today Ariena.=)

Ariena: ade2 je you ni.anyway..thanks. thanks to Sofiya la i rase.hehe..

Yusri: hmm?

Ariena: haha..i ni mane lah reti nak make up2 ni yus. Sofiya punye karya la ni. =)

Yusri: You tak make up pon dah cukup lawa Ariena.

Ariena: dah2 jangan puji lebih2 pulak.ishk nanti cair habes make up sbb panas muka malu..haha

Mereka sama-sama ketawa dan meneruskan perjalanan ke Hotel Xan Xierra untuk majlis pada malam itu. Sesampainya, di sana Ariena menerima panggilan telefon dari Irfan. Sebelum menjawab panggilan itu, Ariena menyuruh Yusri untuk masuk dulu tanpanya.

Irfan: salam, hye Rin.. dekat mana tu?

Ariena: Dekat hotel Xan Xierra fan. Irfan.nanti i call you balik boleh? I dah nk masuk ni.

Irfan: ok.salam

Ariena: Salam.

************

Malam itu, majlis makan malam itu berjalan lancar, malah yang lebih menarik, Irfan dan Qistina telah di nobatkan sebagai putera dan puteri pada malam itu. Qistina yang seperti model itu sudah pasti menjadi pujaan lelaki pada malam itu dan sememangnya wajar dia dinobatkan sebagai princess pada majlis itu.

Yusri: hye rin, for me tak layak lansung si Qis tu menang. Tak nafi la mmg die hot. tapi ..shes no princess you know. I really hope it was you.

Ariena: ishk tak baik la you ni. Cube u bayang if someone else ckp camni kt diri you..dah rezeki die nak menang.biarla...=)

Yusri: told ya! u should be the princess. U hace such a big heart rin.

Ariena: Yus , I nak ckp sikit boleh.? Jom kita pegi dekat area taman tu.

Yusri: ok sure.

***********

Dalam pada masa mereka sama-sama beriringan ke taman tiba-tiba Ariena tersadung dekat batu, nasiblah Yusri bertindak pantas dengan meraih pinggang Ariena… herk! ;p Malu sungguh Ariena dengan dirinya sendiri. Muka Ariena kemerah-merahan menahan malu terhadap Yusri..

Yusri: Sorry …

Ariena: eh..jangan la cakap sorry, i yang clumsy sangat. Thanks sbb tlg. If tak i rase hidung i ni kemek la nanti.

Yusri: Haha..mahal tu hidung mancung. hahahha

Mereka sama-sama tertawa. Namun, situasi itu tidak kekal lama, apabila tiba-tiba Yusri memulakan bicara yang agak serius.

Yusri: Ariena, er…kita dah dekat 3 tahun kenal. erm…err..I rasa dah tiba masa i terus terang dekat u kot..er.. I dah yakin dengan apa yang i nak n now i nekad..

Ariena: yus…please..

Yusri: Nope. let me finish. Ariena, erm..this is hard for me to say. But i dun wanna end up loosing without even trying. You are more than just friend, for me u are someone special. Rin..I tau mungkin u tak rasa apa yang i rasa, I tahu somehow u rimas dengan i. I know..but Rin..i really hope that there is a chance for me to show you how much i care. So rin, malam ni..tonite..i wana ask u to be a special person in my life. Would u?

Ariena: Yus..i..hmm..I tak tau yus, I seriusly tak tahu. Lepas, arwah Hariez i mmg susah nak suke orang lain. for the past whole year, I know you try very hard but im sorry i cant. I dont know my heart. I think i can try with you but then now my heart..entah lah yus lately i confuse dengan apa yang i rasa. I anggap you just friend tak lebih. but really thanks coz being soo nice this whole time. But i cant. im sorry. yus..

Yusri: hmm.. haha! well, tsk..i knew it.hahaha. but rin, im sorry, but berape lame you nak kenang arwah Hariez? I think you should move on..Its been 2 tahun setengah rin, lepas arwah pergi. what do you mean by lately? look..its okay about me. dun worry. im okay. Kita still boleh jadi kawan baik kan?

Ariena: haha Sure we can Yus. im soorry k. i dah lama terima hakikat sal arwah. Cuma, lately..hurm.. entahlah.. I mcm dapat rasa perasaan yang sama dekat someone sama macam yang i pernah rasa dekat arwah tapi i tak sure. I dont know. if its true sekalipon, It wont happen yus.

Yusri: meaning? you ada admire someone?

Ariena: entahlah..sbb tu i kata i confuse. I tak nak terlalu awal mentafsir apa yang i rasa. Yus.. kita cakap pasal mende lain k. this is not fare for you.

Yusri: hahha Rin! this is yus. Im ok la. well..sedih jugak i tak dapat gadis idaman i sorang ni. hahha.but i guess its not my luck. friends k?

Ariena: hehe..thanks yus. u r such a good friend. =)

Yusri: well..u tak nak bagitau i ke sape laki malang tu? hahahhha

Ariena: ooo u kenekan i ye..malang ea..hahha.ngade. biar lah dulu yus. I tak sure ape yang i rasa lagi. one day u will know i guess.=)

Yusri: hmm ok then! im fine with it.hahaha

Suasana sepi menyebulungi mereka secara tiba-tiba apabila dua-dua terdiam membisu. Kesejukan malam itu menyebabkan Ariena mula meletakkan tangan di pipi nya. Yusri dengan penuh gentleman meletakkan kot menyelimuti Ariena. Dalam hati Yusri, dia tahu hatinya tidak akan mudah melupakan Ariena. Die berbisik di dalam hati bahawa die berdoa agar Ariena itu lah jodohnya nanti.

Yusri: dah lewat..jom i hantar you balik. thanks for tonite ya, coz sudi kuar jadi partner i. I wish you goodlark with you new feeling. i really think you should move on Rin.

Ariena: thanx yus.

Biarpun, malam itu bukanlah seindah seperti yang diharapkan oleh Yusri, namun dia merasa lega sekurang-kurangnya Ariena mula menceritakan isi hatinya. Bagi yusri, itu sudah cukup membahagiakannya kerana sekurang-kurangnya dengan berterus terang mengenai perasaannya itu die merasa lega dan hubungannya dengan Ariena mula rapat sebagai kawan. Ariena pula bersyukur kerana die tidak hilang seorang kawan yang sgt baik dengannya selama ini. Bagi Ariena walaupun kadangkala Yusri begitu menjengkelkan namun, ternyata Yusri sangat mengambil berat dan bertoleransi….

Namun, adakah itu sudah cukup untuk menyelesaikan masalah di hati Ariena?Bbagaimana pula dengan Irfan? Adakah Ariena akan memulakan langkah terlebih dahulu? Apakah reaksi Irfan jika die mengetahui mengenai confession yang dibuat oleh Yusri? adakah Irfan akan menurunkan ego dan mendekati Ariena? Atau adakah faktor umur dan ego akan menyukarkan proses pengenalan antara Irfan dan Ariena.

Tunggukan episode akan datang di blog rexienerra, pada hari jumaat ini dalam kisah “Bila XX + XY..”

P/S:

untuk sesiapa yang baru ingin mengikuti cerita ini..di bawah adalah link2 episode2 yang lepas. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...