Sunday, February 28, 2010

2 BBQ party in a week..

huarghh..dalam minggu ni, dua BBQ aku pergi..well if nak ikot if dalam thn 2010 dah 3 kot BBQ party aku pergi..ki3x..kuat betul Budak-budak Kolej aku buat BBQ party..ki3x.. yang first BBQ party aku pergi ialah BBQ dekat rumah Syahrul a.k.a pakwe kak eyka..ki3x.. tapi aku dah tak hengat bile.. but this next two BBQ party adalah dalam minggu ni..the third one baru je semalam berlansung.. x caye ke dalam minggu same?? meh ushar tarikh die..hahahha..

20hb Februari 2010- Birthday party Wanie

Ok meh nak story sket pasal first BBQ party. BBQ ni aku tak banyak terlibat dalam organizing.. ACtually BBQ party ini di conduct oleh didie a.k.a Pakwe si wanie.. diorang due orang ni..baru first sem dekat ICT (kolej aku)..Diorang amek kos MASCOM tak silap..eh yeke korang??? haha..entah tak sure..tapi ni lingkungan membe luar farmasi r.. asek2 tengok aku dengan dak2 farmasi je kan (x caye gi ushar belog theyanasensei yang selalu mengulas aktiviti geng2 farmasi aku)..x berkembang dunia aku mcm ni..so mereka (kwn2 kos lain) ni adalah revolusi tahun 2010 aku..muahahahha.. party ni dibuat dekat rumah family wanie.. kire didie ni dah cam di approve oleh family wanie la kot..haha.. antara yang hadir ialah budak2 rumah didie iaitu, shaik abu zar, khairul azhar (kyun), fatz, adi, wan, dan yan. Aku bawak, ilhamliyana author theyanasensei tu ngan ninie cokolat celup .. celup2x.. haha..lepas tu ade family wanie, wanie sendiri, ermm …sape lagi ekh..hahaha.. adelah lagi dak2 lain..oh2..si syuhada ngn Qayyum..actually aku sebelum gi BBQ tu dah merayap ke QUEENSBAY mall ngn abu, Qayyum ngan Syu..ki3x.. dapat si mizushima hiro bobo pada hari itu…

*wink*..bahagia =)..

terima kasih banyak2 ek shaik muhamad abu zar ..ki3x.=).. eh2..ni aku nak cite ape sebenarnye nii?? hah?? ok2..berbalik..dalam kul 10 kot bru aku gerak ke rumah wanie.. smpai2 tgk didie tgh bakar2..kawan rumah dia entah mane entah..sian didie bakar sowang..pastu baru lah nmpk batang hidung orang lain.. ki3x..so adelah mereka tlg2 SIKIT..muahahha.. jadi makan2, cucuk kan udang cam sate untuk dibakar, upacara potong2 kek, sembang-sembang (oh time tu MAN U tgh lawan dengan EVERTON x silap) erm.maaf MAN U anda kalah..ok2 aku takmo ulas banyakk sebabnye..BBQ first aku happy (SEBAB MAN U KALAH n CHELSEA TGL MAN U DENGAN 4 MATA)..

orite pas beh BBQ tu kemas r..alah tgk gmbr r senang..ki3x..meh ushar gambar..lalalla~

 

 

27hb February 2010- BBQ bersama Kak Diya DAzreEn HomeStay.

ni BBQ second..BBQ ni dirancang oleh Kak diya dan ain pada asalnya..sebab kebetulan aku n ninie ade kat tempat kejadian..makanya..kami pun turut sama rancang..tapi seriusly, ain ngn kak diya je yang btol2 merancangnya.. MEREKA HEBAT MEMASAK..aku maseh junior..hahahaha…sifu aku due org tu if kt BALIK PULAU NI selain si syafuan atau penulis belog megane’sday ..ok2..mende ni dah rancang sebelum cuti chinese new year lagi sebenarnya.. kami kutip 5 hengget sorang.. pastu len kak diya topup..baik bukan beliau..

meh nak intro sket kak diya ni, die actually akak sebelah umah U (rumah ain, nini n ilham alah theyanasensei tu la).. ok..sebelah rumah U ni, actually sebuah Homestay which is known as DAZREEN HOMESTAY..kak diya ni keje kt situ la..beliau berwarganegara indonesia, anak sedara beliau EKY..seorang model diindonesia..blogger theyanasensei pernah kontek dengan itu EKY..ececeyh..ngorat tanter nya dulu yah..wahahha..kami boleh berkawan dengan kak diya ni, sbbnya kak diya ni duk sorang2 ..snyi weh..makanya kawan2 cute miut dan gantang seperti kami ni diperlukan.. ecceceyhh..memandai je aku..hak3..orite..aku rase tu je kot..banyak kami belajar dari kak diya ni..AIN PALING BANYAK BELAJAR SEKALI.. ekeekke..ain2.. belajar ape ntah die..ngehehhe..

ok masuk balik bab2 BBQ, aku di kol oleh itu mak tiri (AIN) untuk kerumah beliau dengan membawa blender pada kui 2 tengahari kot..eh..yeke..entah..x perasan kui bpe..tapinye aku pegi la membawa barang2 aku ke rumah u..uih..aku sure ninie malas hantar aku balik, makanya aku bawak la sekali dengan berus gigi dan baju2 serta brg2 cam nak tido kt rumah u..oh aku bawak itu bobo juga..tidak boleh renggang ma..itu peneman aku tidur tiap2 malam..ngee.. serius aku sayang itu hiro bobo.. lallaala..ok2..sudah2… baeklah..aku tlg2 kupas bawang n kunyit semua..ape ntah lagi., ain ngn kak diya membacuh..lepas tu ..ala2 mak suruh anak teruna beliau pegi pasar, aku n ninie pon merempit dengan motor ninie (LAGENDA KOT) entah..hahaha..pegi ke taman manggis untuk ke kedai runcit beli JINTAN PUTIH..selame ni aku duk tau jintan manis..tak sangke jintan putih ade..pastu yang pelik.name putih tapi kale hitam coklat..haih..pening2.. yang malu itu, abang-hensem-pekerja-kedai itu lebih tau..hahaha..malu2 ..tapi ninie yang tanye..aku buat muka macho gi cari mende lain..hahahaha.jahat aku..kene cover macho weyh depan abg itu..muakakkaa..eh2..ape ingt laki je leyh ushar pompuan..suke hati aku la..buwekk..lalalalla..ushar je pon..saje2..bukan aku mahu beliau pon~

ok balik je..setel la sudah ain n kak diya membancuh itu bahan2 nak perap ayam, udang n ikan. kerang juga ade..tapi kami tak perap..ki3x..best2..belom bakar aku dah cam..alahaii sodapnyaa.. lepas penat..masing2 pon ape lagi..terbabommm tidooo..hahahha..bangun2 dah kui 6.30..hah..mule r masing2 terkial2 nak solat la, mandi la, cari tempat bakar..hahaha..ain r semangat..AIN DISiNI aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih.. ohhh sat2 aku lupa ain kini dah ade belog..hahaha blog mrblaq&mrs whyte  ,,hahha..gi r terjah2 belog die bagi support..hahaha.. ain keep up the good work..ain ni pndai masak, jahit dan cam2 r..boleh wat bini..ki3x..tabek spring kt die weyhh..hahaha..ain aku cadang ko wat tutorial menjahit r ain..aku nk ikot..hahha..orite SUDAH..nanti semua nk gi ngorat ain..xbuleyh2..hahaha..JELES konon..wakakka… cam bese la start bakar pastu, makan2 borak2 semua..ha setel la sudah BBQ..

ingt tak kt atas aku cakap yg mase BBQ tu everton vs Man u kan..n aku bahagia man u kalah..tapinye…kali ni..aku harus bersedih..sebab..mase tgh BBQ second ni game chelsea lawan manchester city weyhhhh..aduii kalah   2-4 lak tu ngn manchester city..mungkin pkwe aku no-20 tu sape ni..peter cech injured kot..pastu ballack ngn beleti kene kad merahh..naseb BF aku no-21 lampard jaringkan gol kedua mase minit –90..haih2..kalo tak.4-1 lagi malu..hadui222.. CHELSEA please make me KEEP SMILLING ..huuu.. sedeyh2..

ha ushar la gmbar kt bawah ni..aku maleh amek gmbr byk2 sbb duk sibuk makan n bakar..hahaha.. aku tak tau ilham nak ulas ke tak..if die ulas..ha ushar la belog die ..kui3x~

 

 

p/s: huh..pjgnye entry ni..wahhaha.. jadi ini antara sebab nape aku tak leyh mengupdate belog everyday..sbb ade saje aktiviti..hidup perlu seimbang ma.. belajar, enjoy, blogging, facebooking, ermm..cam2 r..byk sgt aktiviti..mase itu emas dowh..hahaha peace (^_^)Y

3 comments:

joegrimjow said...

hi wanie
heee
;)

seyes entry panjang
huhu

jom meneka dan menang
jom jom
;)

Ilham Liyana said...

entri kali ni aku agak femes. haha.
tatau nak nak buat ke idak entri nih.
haih malas nak menaip. grrr. T_T

Zoul said...

seronoknya BBQ.. dh lama aku tak berkesempatan...hu hu hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...