Monday, February 1, 2010

aku stress (-___-“)) tapi cool~

 

“why the heck that there are so many assignments need to be done, but i cant finish them up just because i need to wait for that damn experiment results, or first draft being approved or the topics that are related with the assignments to be taught before i can finalize my damn assignments.I hate doing things halfway.haih”……

Hah! aku nak wat kerja..tapi sme separuh jalan je leyh wat..tengin ke tak tengin namenye?? aaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa malassssssssss laaaaa cniiiiiiiiii….

Aku pulak jenis  semangat esaimen aku tiptop siap.. sem ni alahaiii…arghh..tgk last2 aku bgn tido aku wat mende!??? blog ye rakan2..ishk!

meh2 cni nak senarai skit kerja aku:

Endocrine & Metabolism

subjek ni OK la kot study.. tapi! aku dah siap lukis gambar semua..ingat nak buat la..tapi aku nye lukisan HISTOLOGY (lukisan sel2 kecik2 yg dpat lihat bwh microscope tu)  dekat faris, so nak buat pon tak syiok! sbb bahan aku tak cukup..soooo alamattnyee..KIV dulu. rasenye part2 len setel kot. oh! oh! nak tau aku kene lukis ape?? lukis gmbar sistem peranakan TIKUS jantan & betina! ades..pastu gmbr2 cell yang kecik2 tu..rabun mate aku pdg microscope lame2..ishk~ naseb lab report first aku submit..lepas satu seksaan ;p

Physical Pharmacy II

hoh! ni topik subjek tgl topic Rheology jeh.. ces..gile laju die ajar..xpa2..study blakang kire..sbb aku bukan study awal2 pon..tapinyeeee DAMN! report! stakat ni aku dah due kali lab untuk subjek ni..

  • LAB first

-kami kaji sal stability of emulsion.korang tau kan ubat demam sme tu, yg jenis pekat2..time korang mkn kocik2 dulu..ha..hang ingt sng ke nk wat satu2 emulsion ni?? susah hang tau..tak pasal2 overdose korang if tak shake dulu emulsion tu..alah sng cite cam SCOTT emulsion r.. Ok2 lab report ni suppose siap la kan..tapinye..result die lepas 2 minggu baru dapat..and 3 hari lepas due minggu tu kene submit..tapi kau tahu lecturer aku cerewet bebenor lahnyeee.. takpe2..its okay..cool bebeh! soalnye.. haih..aku dah wat dah report tu, tapi sbb die kate procedure, intro jgn ikot lab manual tak pasal2 aku kene tulis balik report..dari patut siap awal..jadi lambat..mslh ni sme org ade..

  • LAB second

hoh! blom beh report first hari ni dah second lab! tengin! ni seminggu lak kene tunggu result..leceh tahu enggak..aku dah wat intro, dah wat procedure sme2 tu..tapi still report aku tak lengkap..sbb ape??? sbb result tu..leceh la..keje men sekerat2 jalan ni..korang byg r wat jalan raye sekerat jalan, pastu esok luse smbg balik? tak sakit hati ke? kompem huduh! sbb dah tak same mood n excited nk wat report tu..(-__-“))

Organic Chemistry II & Phytochemistry

ok subjek ni sal Organic2 la, n sal structure2 molecule2 dlm tumbuhan..ni lagi satu subjek ade LAb!! wei! bpe byk lab da! hahahha.budak makmal sungguh..ni lagi satu ade deu report! mengong!

  • Report first

ni sal ape ntah..tak hengat dah aku..if sebut pon cma la ade org nk stuju n phm ngn aku..hek3x..nanti orang tanye aku balik..pekejadah elll ko cakap ni..x phmmm akuu!! hek3x..xpela..skip2.hek3x.report ni, part2 mule2 introduction, procedure sme, result sme ok la,,tapi part excersie tu ade tgl satu..tapi walauapepon..lecturer akus rh submit gak..ok2..fine..korang nak tau kenape takyh submit lagi yg satu part tu?? sbbnyeee lecturer tu x ajar lagi part tu.so cane laaa kami nk wat..NMR ni ssh..NMR ni cam kajian sal struktur molecule kimia..dr graf kite dapat tafsir molecule tu bpe cabang..what?? woooottt??? wooot?? x phmm..hahaha..x reti la den nak explen..nt la..aku cite satu2..dlm entry len..tgh laju je nk taip ni..hahaha..ok fine report ni siap tapi ade satu part aku kene hntr kendian..now yang aku tak suke. dikire keje ni tak siap la kan??? cne la nt if aku terlupe laaa nk wat n submit..tak ke naye aku dibuatnye?? hahahaha annnoyyyyinnggg gileeeeeeeeeeee!!! argh!

  • Report second

ni minggu lepas lab ni. tadi ptg curik2 mase gi jadikkan powder tu jadi bentuk kristal lak.. tak siap lagi result tu sbb kene tunggu esok untuk amek melting point bahan yang kami isolate tu..ishk2..soo tergendala satu report! DAMn

TITAS

ni paper tamadun islam.hoh! ni kelas kul 8 esok weii..ade satu esaimen ni kene submit sal satu artikel by end of this month! soalnye tajuk pon x dpt lagi..sbbnye partner aku 3rd year..soo  nyeee..bile aku nk jupe die?? nk discuss.hope esok aku dpt ketemu beliau.. so that nt aku leyh wt drafting ape nk wat..hoh..aku rase 3rd sebuk cam aku gak..kaw2..dengan IPSA nye hal lagi..sian diorng..hurm..~

Pharmacognosy

ni subjek Lecturer USM yang ajar.Ok aku baru dpt tajuk! kami akan wat sal MISAI KUCING!hek3x..ok2..fine ni salah aku la sbb tak mule lagi..aku laaa yang malas n tak berminat nk wat..hurm..ades..ni kene wat research tau..bace artikel2 sains ni ya allah kalah ubat tido~ hahahahahhahha

Pharmacoinformatic

suppose wat web design..baru submit first draft kat lecturer..so entah bile baru dpt wt web btol2..die perlu cek same ade ok tak bhn kami nk masuk dlm web..website sal ubat..kang salah bg maklumat.mati lak orang! hahahahahha..ni antare part aku yg kire setel..so tgl web design jep.

Veterinary

hoh! ni subjek sal binatang..xde esaimen..tapi aku ade kuiz 12/2 ni..hohohohoho..tengin!

IPSA

IPSA ni persatuan farmasi kolej aku..ok yang ni special kes skit.. aku takdela ade keje sgt pon..keje aku sng je la nk compare ngn keje pengarah2 projek2 yang akan IPSA buat..tapiii..aku kene make sure keje rakan2 aku berjalan n sme on time..n bagi ucapan kot..tpi if projek tak berjalan..first skali nmpk buruk aku.. kire aku kene make sure keje mereka berjalan n bagus..tapinyee prob! aku x reti la..seyes..aku tak yakin sgt..aku lak cam risau..ape la..el tkde keje ..nak pening ape?? waaaa aku png snrnye..pening memikirkan pandangan orang… aku nk tlg, tapi pengarah projek dah lantik, aku nk tlg ape?? AJK sme dah ade..seyes nk tlg..tapi aku tak tau nk arah diri aku wat pe.. aku kesian gak tgk kwn2 aku kesini kesane nk makesure projek tu berjalan..haih..aku?? ape weiii?? stkat sign Proposal?? ades.. keje aku dlm IPSA agaknye merisaukan projek2 yang ade di bawah seliaan ketua-ketua projek..hmmm..ape aku bebel ni..xpela..tiada siapa paham..namun aku tau mereka terutama batch aku sgt laaa smgt sem ni.. thanks korang! sbb support IPSA indirectly korang dikire support aku la..hurm..waaaaaa nages2.. aku satu lagi, herm..x reti la nk masuk cmpur keje pengarah2 projek..sbb..projek tu hasil kerja mereka, buah fikiran mereka..aku hormati..aku takot if aku berie2 aku sibuk, cam..alahaii sebuk laa ko ell..or if aku wat tak tau lnsung..el keje ape?? goyang kaki?? Kesimpulan..kerja aku di IPSA adelah merasa runsing akan aktiviti yang bakal di lakukan (T___T”))..korang terutamanye pengarah2 projek..if nk mtk tlg cakap k =) aku disini..halu2..hahaha..thanks sbb jemput aku masuk meeting korang..tapikan..mtk aku wat something k..aku pon seyes tak tau nk tlg korang cne..sbb projek tu bukan hasil fikiran aku..tak tau nk wat cne. hehehehhe..ngeee.. THANKS kat AJK IPSA,,korang AJK yang bagus dan rajen2 =) hik3x..if IPSA mantap sem ni..sbb korang la AJK2 IPSA and dak2 yang ambil port dlm aktiviti IPSA..thanks! i love you guys!! hik3x~

P/S:

aku ade planner..tapi cne nk siap ikot time..if mende kerja separuh jalan wat aku cam..xde semangat nk wat esaimen.. aku ske perasaan ini!

bile siap kerja tu! wahhh aku merdeka..setel selesai..tammat..

alah cam perasaan bile dpt jawan n setelkan soalan addmath la..

perasaan puas hati yang buat ko rase sembangat nak wat kerja len pulak..sbb korang suksess! hek3x~

bantulah akuu..nasihatilahh akuu..wuuuuu….

11 comments:

Tendou Sani said...

please3, kamu jangan nakal...! tu je la nasehat aku...huhu

t0astedbreaD said...

kpd tendou sani..pe kaitan kah nsht mu ituhhh?haishh..hehe

kpd elyana89..talarat bc..pjg sgt..tp tau ksmipulanny..saaaaaaaaaangaaaaaaaaaaaaatttttttttttt byk keje yg nk kne dsiapkn..kn?kn?kn?..haha..

deusXmachina® said...

Selamat berassignment
erk888

AcanCapik said...

hidup ni mmg cmni, kdg bz, kdg lpang... wat satu2 ea... good luck!
=)

Mario said...

mak aiii...stress tp panjang nyer dia tulis....dah... g bt assignment... ekeke

haziq said...

meow! waa~ serious best blog ko elle.
nyway, ganbatte la blaja ea. sbjek ko cm lg ssh dri ak jew. tu psl ak amek engneerng. huhu.

syaira said...

wauu,hebatnyer,,,,sy ada gak simpan cita2 nk amek farmasi....(^___^)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

uish.

ape pun. banyakkan bersabarrr dalam menghadapi subjk2 killer camtu, ngee

ariff said...

stress. memang stress

touyakaruma said...

Takpa yang penting siapkan cover assignment dulu

ELYANA YAZMIN =) said...

thanks semuanya! kerja itu masih ade yg tak dapat di setelkan..whuuuu~ hahaa..tapi try untuk cool =) peace (>.<")Y

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...