Thursday, February 18, 2010

bila xx + xy (vii)..

love is in the air

Episode yang lepas, Yusri telah pon meluahkan isi hatinya terhadap Ariena namun hasratnya itu tidak kesampaian kerana Ariena menolak niat murni Yusri. Namun mereka semakin akrab berkawan mungkin kerana mereka saling berterus-terang. Irfan pula senyap menyepi kerana merasakan dirinya seperti debu-debu tepi jalan di mata Ariena. Soalnya, die tidak mengetahui bahawa Ariena menunggu panggilan dan sms dari Irfan mengenai notes yang telah di minta Irfan tempoh hari. Namun, Ariena juga berperang dengan perasaan sendiri yang semakin hari semakin kuat untuk mengenali diri Irfan lebih dekat. Die sendiri tidak faham kenapa harus dei merasa begitu. Sudah lama die tidak mempunyai perasaan yang sukar ditafsir itu. Adakah ini satu lorong untuk die lalui untuk jumpa kebahagiaannya selepas Hariez meninggal dunia.jom layan sambungan cerita ini...

ring ding dong ring ding dong de ge ding de ge ding dong ..

bunyi telefon bimbit Irfan memecah kesunyian di satu tengahari yang amat panas terik…

Irfan: hello assalamualaikum.

Ariena: Waalaikumussalam.. Irfan..rin ni..i mean lyssa eh rin..erm..aduih..awak ade dekat mane?

Irfan: awakk..eh awak pakai nombor siape pulak ni? saya ade dekat rumah.. erm..lyssa sehat ? (irfan sungguh gembira mendengar suara Ariena dan terasa ariena comel apabila tersasul tentang panggilan lyssa or rin)

Ariena: ishk..awak..awak nk saye bahasakan diri saya ni ape?Rin or Lyssa..gelak pulak dia..haritu die yang mengada-ngada. saye pakai no nenek saya.buwek. cakap nak notes?? saye sehat alhamdulillah.

Irfan: haha..lyssa k..name rahsie ni..jgn bagi orang lain panggil awak lyssa k..boleh? notes? org tu bz sangat takkan la saya nk kacau..pergi dinner date semalam kan..hohoho..awak free malam ni? jupe malam ni la..sekali ambil notes.. nak?

Ariena: hah? die tu tanya orang cam la die tak pergi..siap jadi cam couple of the year pulak..hahaha..erm..ok..ikot awak la..camtu saye panggil awak jirol la..hahahaha..jirol dan lyssa..oopsss..tskk

Irfan: ha? ape? tak dengar..semula..Jirol n sape?? hahahahhaha

Ariena: MENGADA!

Irfan: hahaha..boleh ke tak malam ni?

Ariena: erm..ok..boleh..dekat mana?

Irfan: tak tau lagi..saya ambil awak dekat rumah?

Ariena: oo u nak ambil Qistina sekali kan..ok2

Irfan: ape kaitan pulak dah dengan Qis?

Ariena: lor..mesti la awak ambik Qis tu yang boleh sampai area saya..cmtu ok la..saya tumpang awak je la..takpon awak ambil notes je dari saya..saya boleh makan dekat rumah je.

Irfan: lyssa.. i wanna have a dinner with you and only you. ok? Qistina ni mane pulak boleh timbul pasal dia.why pulak jirol kena ambil die lyss??

Ariena: mana saya tahu..bukan die your GF ke?

Irfan: ikot la if awak pikir camtu..then awak dengan Yus couple jugak la kan?

Ariena: no..

Irfan: so am i.setel. be ready at 8 ok.

Ariena: ooookkk

Malam itu Irfan ambil Ariena di rumah, mereka hanya berkata hye kemudian membisu seribu bahasa sehingga…

Irfan: kita makan jauh skit k.

Ariena: u r the one driving..org follow je.

Irfan: haha..jirol nak tanya lyssa something boleh?

Ariena: tanya la..

Irfan: Lyssa and Yus tak ada apa-apa hubungan special kan?

Ariena: yup tak ada apa-apa..he just a good friend of mine.

Irfan: ok.

Ariena: tanya orang..erm..jirol pulak macam mana (muka blushing)

Irfan: jirol single but im falling for someone.

Ariena: qis?

Irfan: hah? (pandang Ariena lalu ketawa)..Jirol dah agak sure Lyssa fikir camtu. not her la.. someone yang ade senyuman paling manis dekat UKMB..but for me the sweetest in my life.

Ariena: ha? ececeyh..

Irfan: ape ececeyh?? its you la.

Ariena: what? (terkejut )

Irfan: why? tak percaya?

Ariena: erm..tak tau nak cakap apa.

Irfan: sorry if im being to straight forward..but..tak tahan r if asyik ade salah paham.. i dun want you to think that im with someone else when i actually trying to get close to you. i dun ask for anything i just want a chance so that we can get to know each other.

Ariena: bukan..orang..erm..terkejut je. ok je..if nak kenal..but..why?

Irfan: lyssa tak suka sebab jirol muda pada lyssa?

Ariena:patut lyssa yang tanye camtu..kite beza umur 2 thn kan. i think u better off with someone your age or younger.

Irfan: hhahaha..if that the case.. tiada masalah la kan? Coz i dun have a problem with age or anything..

Ariena: hahaha..mula2 ye la cakap camtu..hahaha.ok we will see.

Irfan: so miss ariena alyssa bt ahmad iskandar hari ni first sesi kenal2 kita k. now nak bawak cik lyssa pergi makan dinner yang best.=)

Ariena: haha..ok.. u r the driver..hahaha

malam itu berlalu dengan cukup bahagia bagi kedua-dua mereka..bermula sudah kisah mereka..adakah mereka akan gagah melalui segala cabaran untuk sampai ke destinasi yang mereka inginkan.? tungguuu…hua hua hua~ 

 

 

2 comments:

isha said...

best a'r
nnt dh tamat
terbitkan dlm bntk buku la
sng skit nak bace

ELYANA YAZMIN =) said...

hermm..agak2 if buat dlm bentuk e-book..ade ke ek yang mahu? cess..terase saye masih baru ni dalam mengarang ni..BM lingkup..layakkah menerbitkan buku? xpe..kite tgk ape tuhan nak kurnia rezeki kt kita nanti.ngee..insyaAllah if ade masa n kesempatan..akan try belajar untuk buat dlm bentuk e-book.ki3x.thanks =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...