Sunday, March 21, 2010

update yang nak tak nak..

semenjak dua menjak ni, ade sesuatu bermain kt fikiran aku..hohoho..

sempat lagi nk pk soal lain sedangkan bz nak mampos sekarang..

blog aku ni pon kesian betul aku tgk ..bersawang dah ha..haih2..

if blog ni bernyawa mesti die bilang “tuan aku ni, bile prob baru nak cari aku”..

hohoho...aduii..ape la.. seriously, aku berserabut la..

ade kawan aku kate,

“ko ni pelik la el, ape mende yang ko nak pk, bile ko ade minat someone ko pk complicated, bile ko tak minat org tu, orang tu minat ko pon ko serabut pk..bile la ko nak pk untuk diri sendiri.”

Tu kate kawan aku yang satu, yang lain ade lak yang cakap camni;

“el, tak baikla ko camni, orang suke n usaha ape lah salahnye ko try”

Ade sorang lagi,

“alah el, ko relaks dulu k..ko try je kwn ngan semua n pilih la srg”

Pendapat diorang ni bercanggah2..

Pendapat aku camne lak??

Aku mmg tak suke memberi harapan, ade orang kate..

Jual mahal betul elyana yazmin ni, sombong betul, lansung takmo bagi peluang la..ape la..

Korang tau ke pe dah jadi kt aku??? Korang tau ke nape aku leyh jadi tawar hati kat semua laki..

Sape kate aku takmo cuba? Sape kate aku takleyh bukak balik pintu hati aku..

Memang lah tak mustahil..tapinye aku tak suke la if buat orang tertunggu2 mende yang tak pasti..

Sebab mununggu orang yg hati die masih tak tetap n tak tau ape die nak ialah satu penyeksaan..

Kalau akhirnya aku pilih ko takpela..tapi if tak?? Sakit tahu enggak itu perasaan..

Aku kesian kt korang and takmau korang rasa ape yang pernah aku rasa, n sebab korang antara kawan aku la aku cakap terus terang..

“AKU MEMANG XMO ADE APE2 DENGAN SESAPE & TAK MAHU JANJI APE2 DENGAN SESIAPA”

Tolong la paham..

Bukan aku takmau cuba, mmg tengah cuba nak pulihkan balik diri aku..tapinye tolong r jangan pressure aku..

Memang betul ade antara kawan aku cakap,

“Ko jgn pk banyak la, hargai ape yang ade depan mata sebelum dia hilang”

Sape kate aku tak hargai..memang aku hargai..Sebab aku hargai la, aku takmo bg diri aku yg tengah ngengong kt orang. Hargai tak semestinya menerima.. tulus ikhlas..memang terima kasih sgt2 kepade semua yang amek berat kt aku..TAPI..

Sila lah cari orang lain aje sbb aku buat mase skrg masih mencari diri aku.. dan tidak ade sedikit pon rasa nak cari pakwe or berpacaran.. AKU BZ yang amat..

Aku pon nak mintak maaf if ade yang terasa dengan ape aku ckp sebab terlampau direct..

Biarlah korang nk benci aku skrg dari benci aku kemudian hari sbb tak decide sape yang aku suke..

Aku malas la smpai terpakse bagi ayat camni..

“if nak lebih pade kawan, ko takkn dapat..if nak kawan SAHAJA..aku on bila2 masa ”

Kejam ooo..aku pon takmo hlg kawan..

Tapi tkpe la if itu yang terbaik... aku redha je..

KAk diya yang aku kenal kt area umah aku ni cakap;

“jangan la jadi jahat el, usah terima apa2..kasihan..malah usah berkawan terus..jika boleh bilang terus ko sudah punya pacar dan lupakan sahajar pacar lamamu”

Start pade ayat ni, aku cam pk balik ape dah jadi kt aku sebelum ni, n tak pasal2 sedih gila..sbb dah bape bulan ni aku cam tak pk ttg hal yg berlaku kt aku tiba2 ingatan tu datang balik.. zasss hujan disitu~

Sedih tu tak terkira tau tak.. aku takmo la mende aku rase ni jadi kt orang lain..siksa..mmg siksa..

Bila harapan ko bina tinggi menggunung tak tercapai..

Jadi jgn la letak hrpn dekat aku..sbbkan..aku tak mampu nk tlg korang if korang terpakse lalui ape aku rasa..

aku tak tau la bile aku akan mula mencari..

aku tak tau bila hati aku akan ade yg dapat capai balik..

aku tak tau sape yang akan dapat capai hati aku..

TAPI SEKARANG TIADA

Aku takde perasaan nk makan megi cintan..

Aku tak suke sape2..

Aku tak rase nk bukak balik pintu hati aku kt orang..

TAPI..

Ade certain tak phm gak..

Cakap aku masih sayang dak tu..

Aku sama sekali tidak sayang..

Cume ape yang dah jadi, entahlah..

Bukan aku serik..mungkin ade sikit..

Tapi bile aku tidak mahu cuba untuk bukak pintu hati aku untuk orang lain..

Bukan sebab aku serik..

Tapi sebab aku FIKIR ..

AKU FIKIR, AKU TAKMO KORANG JADI CAM AKU!

Aku tau satu hari nt aku akan buke balik pintu hati aku (kalo tak cne aku nak KAWEN!! Ahahhaa)

Tolongla hargai hidup korang selagi masih ade..

Jgn la jadi tawar hati awal2..

Aku mula ok je dengan keadaan aku..yang tawar hati n xde rase nak cintan..

Tapi bila ade yang tanya and cam tak paham..aku pening la..

Ade certain setuju care aku, ckp terus terang..ade lak kate tak cukup dgn terus terang..sbb org tu akan berharap..aku perlu tak berkawan lansung patutnya..ade yang kate ko kawan je semua..nt pilih yang terbaik..

So ???

MANA SATU NI???

Aku dari dulu sampai sekarang, prinsip aku..

If aku takmo n tak leyh..aku terus terang ckp.. n aku berkawan je if org tu sudi lagi nk berkawan..if takmo takpe..aku redha je.. n aku bagi mase la untuk orang tu ready balik nk kawan ngan aku.. n aku mmg takkn kontek..

Entahlah aku tak reti dah nak wat pe..

Berkawan pon salah..tak berkawan pon salah..

Camtu haih.. ENTAHLAHHHHH!!!!!

Stress~

3 comments:

AcanCapik said...

bizi2 pun sempat lagi berceloteh panjang ye... ish3x...

] peiju aquilani[ said...

sabaa laa ek??
if ade jodoh,
adelaaa....
dunt stress2 kaey?? XD

Tendou Sani said...

ni ka maksud hg padan muka? he...aku pon pk gak suma tuh...tp sapa aku nak pk terok2...kita suma manusia biasa el...nak puas ati suma org mmg xleh...sbb tu kita jgn lupa kita masih ada Yang Boleh Diharap bila-bila masa...kita jgn rsa kita dah tau suma bnda...mmg betul kita da experience...ilmu...tp masih belum tara mna pon...banyak ag yg kita x taw...aku rsa hg dah wat yg terbaik la 2...x salah hg pk sal org...tp cuba lebey byk pk pasal Dia...insyaAllah..."kalau kita jga hubungan kita dgn Dia, Dia akan jaga hubungan kita sesama manusia" thank el...entri hg ni mmg mengingatkan dan menyedarkan...pasti da org yg mendapat manfaat...so, hg patut gembira sal hg dah tulun org...walaupun hg rsa dri hg cam menyusahkan org...heeee...peace~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...