Sunday, October 24, 2010

Bila xx + xy (episode 14)


Pejam celik sudah tiba masanya untuk Yusri berangkat ke Ireland menjalani pogram student exchange di sana. Selama tempoh persedian sebelum kesana dia telah banyak menghabiskan masa bersama Sofiya. Kehadiran Sofiya menemaninya sedikit sebanyak membuatnya bersemangat kembali. Yusri merasa berat hati untuk ke Ireland. Namun, dia sendiri tidak pasti mengapa. Apa yang dia tahu, kalaulah Sofiya boleh turut serta dengannya ke Ireland.

Di Kuala Lumpur International Airport,

Yusri: ma, pa Yusri mintak ampun banyak kalau Yus ada salah silap ye. Nanti dah sampai Yus akan call mama ngan papa.

Mama Yus: ok sayang. Jaga diri elok-elok ye. Makan minum jaga tau. Passport semua jaga.

Papa Yus: ishk awak ni, budak tu dah besar. Pandai la dia. Sudah. Tu, kawan tunggu tu.

Yusri: Sofiya, thanks a lot for all this time.. hmm… (sedih)

Sofiya: hmm.. don’t mention it. Takde ape pon. I had great times ape pun.

Yusri: Sofiya…

Sofiya: ye?

Yusri: hmm takde ape la..

Sofiya: berat hati…

Yusri: hah? Samala.. Im sure gonna miss the time we spent together.

Sofiya: yup me too. Yus.. I sebenarnye (haih susahnye..hmm)

Yusri: cakaplah fiya.. nanti tak jupe I lame tau ..

Sofiya: jap sini jap.. (jauh dari family yus) sebenarnye.. erm.. before that.. I know you are hurt. I know u cant accept anyone else.. but.. erm.. but is there.. haih takpela..

Yusri: aha.. (confuse)

Sofiya: I rasa erm..macam.. suke..er.. chance..erm..

Yusri: fiya..

Sofiya: would you give me a chance? (tunduk)

Yusri: erm… (keliru)

Sofiya: aduii sory2..u know what forget it.. just u know.. I just wanna see you happy.. ok.. please do be happy.. dun mind about what I just said..

Yusri: hmm ok. Sure I will be happy there. (mula melangkah kearah mak ayahnya untuk salam.)

Sebelum melangkah ke dalam departure hall…

“Fiya, I need you to wait for me till I come back ok. IWMYSM!!!, bye”

Sofiya terkejut lalu membalas:

“thanks yus.bye!!”

Hari itu, Sofiya sangat bahagia. Dia tidak menyangka tidak sia-sia apa yang dia luahkan kepada Yusri. Sebetulnya dia tidak menyangka dia akan cakap semua itu kepada Yus. Mungkin kerana hati nya terlalu berat hati sehingga die tidak dapat mengawal dirinya untuk bertahan dari terus berterus-terang dengan Yusri. Namun, dengan apa yang Yus minta dia lakukan tadi sudah cukup membuatkan dia terbang di awanan.Semuga Yusri juga menunggunya sepertia dia menunggu Yus.

Di hostel;



Ariena: Serius ni ? im so proud of you..wahhh berani betul.. rin harap sangat sofiya dengan yus akan bersama tau.. both of you suke mengusik antara satu sama lain.. sesuai sangat la tu.

Sofiya: you tak kesah rin?

Ariena: ishk..kenape lak aku nak kisah. Aku happy tau and one more thing.. remember? Zahirul Irfan is the king in my heart.

Sofiya: prince kot..since die muda.

Ariena: hoi..jahat la kau ni.

Sofiya: gurau je la.. majuk la tu.. patut Irfan suke.. comel je bile kau merajuk..

Ariena: mane ade. Hah ko tunggu la Yus balik nanti aku gtau die macam mane ko punye happy hari ni sampai terlompat-lompat..hahaha..
(sambil baling bantal dekat sofiya)

Sofiya: kau jangannn...

Ariena: aku seronok cuti hari tu.,ko tau.. bla3x..

Mereka terus tertawa dan bergurau sesama sendiri. Mereka berdua sangat gembira kerana kini mereka temui pasangan masing-masing..

Namun sedang asyik mereka bergurau dan tertawa, Ariena tidak perasan telefon bimbitnya sedang berbunyi...

Di bilik Irfan, Irfan sudah semakin rasa marah, sudah berpuluh kali dia menelefon Ariena, tapi satu pun panggilannya tidak berjawab.

Irfan: eee mane die ni....arghhhh... (membaling handphonenya ke dinding)

PANG!!

Henfon Irfan berkecai ...

....bersambung....


 


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...