Saturday, October 23, 2010

Bunyi Tembakan Di USM ?

Semenjak masuk ke USM main campus Pulau Pinang ni, kami telah ditempatkan di Kompleks Kediaman Luar USM ni. Bilik memang superb.. hostel memang superb.. namun ada lah yang tak ok.. tapi tidak mengapa.. normal la kan mana ada perkara yang perfect.

Namun, bunyi tembakan yang aku dengar mengganggu jiwa aku yang kecil lagi halus ini.. eh ye ke? hahahha..

Bunyi tembakan tu sangat kuat, berdas-das pula tembakan dilepaskan..

oh aku sungguh takut, superman! selamatkan daku please3x..

Ok STOP! sangat gedik di situ.. tengok! tengah aku taip ni pun masih ade tembak2..

aku nak kate tembak menembak tak boleh.. sebab bonda merangkak cikgu BM dan Ketua Felo di Sekolah Menengah Sains Sultan Haji Ahmad Shah ‘kesayangan’ (merujuk kepada sekolah) aku cakap, phrase tembak-menembak ni hanya untuk perkara yang berbalas.. ok kalau aku tak silap la..lame dah tinggal BM…

anyway.. mungkin la datang gile dan hilang sabar aku kejadian tembak menembak bakal berlaku.. tapi dun worry..setakat ni tembakan je baru..ke harus aku letak tembak-tembakan.. eh..tembakan-tembakan kot.. ape2 la.. nape aku concern dengan BM aku ni.. oh mungkin next sem aku kene amek BM sebagai subjek universiti..

practice makes perfect!

Ahha! tidak la..aku bergurau..takde makne aku nak gi tembak orang.. aku ni kan wanita yang lagi sopan, beradap, lemah lembut, penuh kesabaran dan ayu raudhah… hahaha .. bukan itu saja..angkat riffle M16 mase kadet polis dulu pun tak larat….tapi aku gagahkan angkat and tembak jugak.. macho dan hensem aku perlu control kot… hahahaha.. ape pun serius M16 berat..aku nak tembak tu..sakit bahu.. dah la kelonsong peluru yang budak sebelah aku yang sedang sama-sama meniarap dengan aku dekat lapang sasar @ shooting range tu kena dekat aku.. panas gileeee!!….so korang agak-agak aku mampu ke nak tembak semua budak2 yang menembak dekat lapang sasar yang entah dekat mane namun dekat ngan area hostel aku ni… mungkin mampu kalau aku kene schizophrenia..lalalala.

Aku ade jugak terhendap-hendap dekat tingkap bilik aku ni, mane la lapang sasar ni, kenapa bunyi dia kuat sangat dekat je rase, lepas tu aku ada jugak wonder kan,.. budak-budak dekat blok lain tak dengar ke ea? aku pun tak pasti la..diorang macam takde kesah pon.. mungkin telinga aku macam superman kot.. ok boleh lah lepas ni aku isi borang jadi superhero pastu buat sengal macam dalam cite KICK ASS..sape tak tengok lagi movie KICK ASS silalah ke pawagam berdekatan untuk memastikan korang paham ape aku cuba cakap.. oh ada orang tak ni???.. pembaca-baca blog aku dah merajuk sebab lama aku tak update nak-nak pengikut cerita xx+ xy.. jangan marah.. nanti kena jual.. gaya aku cakap macam lah banyak sangat yang baca..ye dokkk?? hahaha tapi ada lah jugak kan.. at least better than nothing kan =)

optimistic kan aku… orite aku dah melalut.. biasa lah tu..macam tak kenal aku lagikan… sangat annoying lak dengan diri sendiri.. hmm

jap..pe aku nak cite tadi.. ishk..neuron lemah betul.. Ha!

Untuk ringkaskan cerita.. ada lapang sasar aku rasa dekat area hostel aku ni, lepas tu since hostel aku lah paling tinggi antara blok hostel lain since duk jauh nun di atas bukit and nak-nak pulak bilik aku mengadap sisi depan area shooting range (yang aku tak nmpk pun) tapi mengadap la..bukan la depan betul2 depan ..tapi area lapang sasar tu mmg sisi depan la..cam side mirror kete or motor la.. ahhh meh bilik aku lah tengok.. kenapa aku beria nak terang sgt ni? entahlah…hahahahha.. nini kate pemikiran aku complex..

aku dah naek lemah kepala lutut dah dengan bunyi tembakan ni.. ia sangatlah menggangu aku nak study!..ok itu tipu! aku tak study pon..n if ak study pon telinga aku sumbat dengan earphone plus aku study malam.. jap! come to think of it kan..mase aku study untuk kuiz satu pagi tu..walaupun aku sumbat earphone siap volume max..aku still dengar bunyi tembakan tu..aduii.. tapi tak kisah sgt bab tu.. yang aku kesah.. bunyi tembakan tu dah jadi cam alarm clock dan ganggu aku yang seperti bayi tengah tido and bila ia menyebabkan aku tengok drama or movie sehingga sakit belakang sebab perlu pusingkan sikit badan agar telinga aku dekat dengan speaker dekat laptop ni.. dem! aku sangat lah tak stress…

sooooo………

moral of the story: janganlah nak beli rumah dekat dengan area lapang sasar! dem annoying kot!

p/s: oh bakal suami sila take note ye..

 

4 comments:

minn said...

bkal suami..lol
nk buat read more isi page break la kn??

ELYANA YAZMIN =) said...

entahlah minn.. orang pon tak pasti..
dah lame gak ni tak edit mengedit blog..
dulu stop kaji pasal read more sbb jupe template yang sgt lah sesuai ngan ape orang mahu..ki3x..
anyway kalau tau ajar le skit ;p

Sasa Al-Sharif said...

post editor blogger yg baru ni ada menu utk potong ayat mcm fungsi read more tu. yg icon ala2 kertas kena toreh tu.. nmpk mcm mata gergaji. buat la ujian :)

ELYANA YAZMIN =) said...

yeke? terima kaseh sasa..akan patik eksperimenkan nya sekarang =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...