Saturday, October 23, 2010

revolusi facebook

Dahulu aku pernah mencaci tidak suka menggunakan fesbuk kerana kerumitan untuk menggunakannya, namun kini aku sangat kagum dengan facebook ni. Semakin lama semakin canggih applikasinya. Kini ada ruangan chatting hanya dengan mengcreate group.. sila lihat contoh dibawah:

chat group

Facebook tahniah kerana anda berjaya mengekalkan tempat pertama untuk lama sosial di hati saya. group chatting terbaru ni sangat la laju.. harap kekal laju ya facebook.. aplikasi chatting sangat mudah dengan hanya perlu menekan ‘ENTER’ untuk bersembang…menarik juga applikasi terbaru ni..seperti semua dalam satu.. baru sahaja aku mahu bosan dengan facebook tapi tanpa disangka beliau masih mampu memikat hati wanita ku..ceh yekkk ayat..hahahha.. makanya tidak jadi untuk aku menceraikan beliau.. sekurangnya fesbuk ada daya saing dengan laman-laman sosial yang semakin rancak di jaringan internet kini..tahniah fesbuk teruskan usaha.. ;p

oh fesbuk, tanpa mu, tidur tak kenyang, makan tak basah, mandi tak lena..

ada seorang rakan ku pernah menegur,

“chet lambat gila, orang patut henfon lagi laju pada FB, ko FB lagi laju pada henfon…

tidakkah anda nampak fesbuk betapa setianya daku padamu jika kamu mampu memikat aku untuk kekal disisimu, kini tidak terliur pun aku akan i phone 4 yang sedang rancak di pasaran… ok lebih2 pulakkan aku..

ape pun fesbuk ni betul2 virus jugak la.. bangun tido terus fesbuk, sebelum pergi kuliah pun fesbuk, tengah makan pun fesbuk, tengok movie pun fesbuk, mengadu pun fesbuk, semua2 la..

pendek kate kalau dahulu : dog is a man’s bestfriend tapi (bukan untuk orang islam ok)..

kini:

“facebook had become today man’s bestfriend”

hah sudahlah pasal fesbuk.. dekat blog pun nak fesbuk kan? ye tak? ok chow chin chow..

p/s:

bos: kenapa awak tak datang kerja semalam? sakit? mc mana?

pekerja: bos, saya dah post kan dekat FACEBOOK semalam.. saya siap upload and share lagi surat MC tu.

salah siapa? teknologi? pekerja yang terlalu up-to-date? or bos –tak –up-to-date?

hahahhahaha just for fun ;p

 

4 comments:

minn said...

:PPP
haha.fesbuk==>virus

errr.

ces.baru prasan. igtkn kne pkai google acount@buat blog baru bleh tulis komen.

klu taw awal komen as anonymous pn da jadi da..

ELYANA YAZMIN =) said...

hahha.. minn..sapekah anda?

minn said...

hmm..
old fren kamoo~
XD

AcanCapik said...

kat facebook bleh promote blog. huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...