Wednesday, November 24, 2010

tired but ok.

DSC_0049

gambar: pergh ni ter-grad awal ;p, padahal pinjam akak senior punye untuk buat gila ;p 

well nothing much, arrived dekat Penang pukul 5.30 pagi tadi. Kinda pelik la, since hari tu aku balik kul 10pm smpai 7.30am. ni aku balik pukul 9pm sampai pukul 5.30am.. dulu-dulu pun macam ni gak smpainya dalam 5.30 pagi..cume heran lah..tak silap aku dah 3 kali la smpai kul 7 lebih..hmm..pelik2 bas ni..ok malas nak mengarot dekat hal bas tu..depends on driver la kot. anyway, penat dowh travelling ni. hahaha.. tak dapat nak tido sangat since kesejukan tahap dewa, mahu taknya dah lah aircond konsortium memang sejuk ditambah lah pulak dengan hari hujan.. memang macam dekat over the sea lah aku cakap sejuk nye yaw..haih..apepun naseb sampai tu tak mati kesejukan..kahkahkah..

kul 9 dah ready nak pergi lab, so kemas kini data semua, lengkapkan ilmu ape yang patut dekat dada untuk bertemu professor idola aku iaitu prof yuen dengan akak postgrad yang seriusly banyak bantu aku iaitu kak yanti..ngeh3x. so basically aku akan adopt research kak yanti tengah buat, well untuk level master komfem-konfem la dia punya lagi detail, so aku punye level ni stakat amek satu part dari research dia je. Ingat nak buat research memang totally independent tapinya akibat kekangan masa dan banyak procedure so aku akan bantu kak yanti la pendek katenye. Prof yuen kata untuk research exercise ni nak expose kita dekat research untuk degree level, dah masuk master nanti baru la gila detail. trust me to do research dekat area-area clinical, technology bukanlah satu perkara yang mudah.kalau nak compare dengan social administration. Social admin developed questionnaire tapi bila bab-bab clinical, tech ngan mende2 ade logy dekat blakang contoh pharmacology, pathophysiology .. pergh leceh.. banyak lab..ngee..

oh aku bukan budak lab, tidak dilahirkan untuk menjadi saintis pun. tapi kalau jadi mmg miracle la ;p hehhe ;p nak cerite panjang pasal ni.tapi tengok la nanti kalau ada masa terluang.. ngeh ;p

dalam 3 minggu ni sure bz gila.. agak tak terkejar tapi takpe slow2 kayuh.. ;p

susah-susah dahulu , senang-senang kemudian ye anak-anak ;p

p/s:

lepas ni aku akan ada dekat lab dari kul 9am or 10 am hinggalah 6pm. kalau time kene buat analysis rasanya lebih lewat pada 6pm menurut kak yanti ;p

oh ya, sabtu ahad pun ada lab ngahaha ;p ok gak, duk sorang2 dekat usm buat ape hujung minggu, ade kereta lain cerita an..so basically mengisi masa lapang dengan faedah berganda la ni ;p

..continue..

Friday, November 19, 2010

i had a bad day.

clip_image001

“Sometimes the system goes on the blink..

And the whole thing turns out wrong..

You might not make it back and you know..

That you could be well oh that strong and I'm not wrong, ahhh...

So where is the passion when you need it the most ?

Oh, you and I, you kick up the leaves and the magic is lost..”

that was just some verse in the song ‘Bad Day by Danial Powter.

Kind off having a bad day today, I’m damn tired though. Maybe coz i just arrived; Kuantan this morning around 7.20am. Its a long journey from Penang from 10pm last night. Well its semester break now for a month but it wont be just a holiday.hmm..

But above of such a lousy, lame and unbearable day which i would consider a very very bad day, I’m glad that i manage to finish reading up some research articles for my research project. (basically doing some literature review to plan my research for final year which going to start soon which is next week). This going to caused me hell lots of work but i don’t mind. I need this for my future. I’m so going to make this work out.Of course there’s a price to pay but it for the better, i mean for the future ;p

“susah-susah dahulu, senang-senang kemudian”

Next semester going to be so damn hectic. I’m starting to feel the heat now. With National Pharmacy Sports Carnival is coming up this January lots of work need to be done for the preparation. My research project, some personal issues that need to be think of which kind off bothering me lately. I thought i wont get distracted by it. I feel bad but i keep asking why should i need to think about it at such critical moments in my life. well that’s life all about. We plan but God know better about the plan.

oowh yeah..when i say ‘personal stuffs’ ..please don’t think it has something to do with lovey dovey stuffs. Lots of people keep thinking ‘personal’ means love. ooh c’mon, there are more to life than just being in love. At this rate i don’t think I’m gonna think about it just yet. Well to be frank,it would be nice to have someone but it wont be fair cause i will be damn bz which will make me becoming more selfish and i don’t want that to happen.Being stuck up with lots of things. I thought it would be just fine…

I’m kind off tired of planning things but it just wont go the way i want it. Always got something that need me to change the plan. Owh Its tiring just thinking about it. Its not that i don’t want to change my plan according to the situation, but there’s another part of my life that needs me to stick to the plan what ever it is in the way. Don’t mean to be selfish but … arghhh see? i’m so stressed up with this whole thing. I feel really bad..i do.. but emm haih.. nevermind..not enough to just that, today was a CRAP! i just wanna lock my self shut in a far far away land… sigh..

I was suppose to fix my schedule for blogging (i told you i want to upgrade it and continue xx + xy), Research, NPSC2011, study, ICT-USM, IPSA and holiday and i already set it up perfectly but now i just don't know whether i can cope with everything. No more holidays i guess and i’m broke anyway. haih.

I plan it so perfectly which i know i can manage it accordingly but when things that is not suppose to be happening, just seems to happen, i just feel so bad, tired, so pissed off with the whole thing especially myself and i am very very frustrated.

Oh shit. I’m dragging the matter..oh.. I just.. hmm..yeah.. IT IS A BAD DAY!

p/s:

I thought i can do things peacefully but hell no. My life just wont give me a break.Its just crazy how some things never work out.Well its going to work out, its not like I’m going to give up. Its just i need think and work more than I’s supposed to.

Got to go.

saya akan cari masa untuk update, not in the mood to karang xx + xy 18..huhu..

..continue..

Sunday, November 14, 2010

great teacher onizuka (GTO).

exam1

Sebenarnya tiada kaitan pun apa aku nak luah dekat sini dengan tajuk.. kahkahkah ;p

Sebenarnya aku ada lagi dua paper, esok (isnin) dan hari keesokannya (selasa).. Esok, paper 3 kredit.. selasa pulak paper 4 kredit..hadui2..bagaimana ni sih..esok aku ada paper..tapinyee…. arghhhhhhhhhhhh… malas gila nak study ni.. adoi3x.. Sepatutnya mood cuti ni tidak boleh sama sekali ada buat masa yang sangat genting ini.. subjek selasa tu 4 KREDIT ……. berat aku cakap kau..nota tebal cam apa je..and itu je la satu2nya subjek aku tak sentuh-sentuh lagi dan aku memang tak tau sempat tak nak habis dalam masa satu hari untuk study nak-nak dengan mood aku yang dah kearah cuti-cutian..haih..unbelievable (T__T)..

subjek esok, actually berjaya aku habis study sebelum start exam hari tu..tapikan..tapikan.. AKU TAK INGAT APA-APA PON yang aku dah study tu.. aduii ayomaaa.. nak kene ulang balik satu persatu ni..ya Allah..sangat malas kot.. haiyo.. bagaimana ini..bagaimana..

ok sudah el.stop it!

pergi study sekarang..

oh sebenarnya aku baru lepas habis tengok GTO..kahkahkah..sgt malas weii..patut ada masa hujung minggu study ni tak..cam bese la..name pon elyana yazmin kan.. bile aku gi bilik sebelah cakap …wehh apesal aku malas gile ni.. nak tau diorang jawab ape???

“bila masa yang kau rajin?”

kahkahkaha..FINE!

bila lah aku nak jadi serajin budak-budak F4? kehkehkeh ;p

..continue..

Friday, November 12, 2010

pencinta kucing bukan pencinta wanita oleh irwansyah.

cat

Pada tanggal 11 november 2010, aku telah menyaksikan satu perkara yang sangatlah membuatkan aku ter-wah-wah dekat dalam kereta. Sebelum aku cerita apa perkara yang aku nak cerita, izinkan aku cerita pasal situasi traffic dekat Penang terlebih dahulu. Traffic dekat Penang ini sememangnya sangat sibuk nak-nak kalau dah dekat timing orang balik kerja or pergi kerja or budak balik sekolah dan weekend. Ape ingat Kay-L je bz? ha hokey, pemandu pulak paham-pahamlah banyak ragam, antaranya…

  1. bajet otai.
  2. bajet best.
  3. kurang kesabaran oh mungkin tiada kesabaran lebih tepat.
  4. Kurang aplikasi dalam pembelajaran, bukan kurang ajar, sebab dah pergi kelas memandu ambil lesenkan.
  5. Gila hon, orang lain gila harta dia gila hon, pelik aku. ishk.
  6. Gila kelajuan , nak kejar apa aku tak tahu, padahal lampu traffic merah dekat depan..relaks le.haisyh.

dah, malas aku nak senarai, korang pun sure paham je kan and pernah alami, actually aku pun kadang ada buat, kahkahkah, tapi aku tak berani hon ..serius,,aku tak pernah hon lagi setakat pengalaman aku memandu kereta. bawak laju dan kadang marah tu pernah la, tapi takde la bajet otai, bajet best or kurang ajar lagi kan.kahkahkah.

Ok kembali ke pangkal jalan cerita ;p

So, ceritanya bermula bila aku, rumet dan rakanku on the way nak cari carwash dan kami baru balik study + lepak dekat Jco Donut..perghhh study tu..gile hebat aku.kahkahkah. Traffic light dekat depan merah, so STOP la kan, takkan nak terjah, tapi line agak panjang la since time orang balik kerja. Sekitar 6.30 petang la jugak. Mase dekat-dekat nak stop tu, aku nampak seekor anak kucing hitam putih –super-duper-cute macam tengah sesat dekat atas jalan raya tu. Jantung aku berdebar-debar jugaklah takutnya kucing tu kena langgar. Tapi tak tau nak buat apa kan, so duk perati je la dengan rakan-rakan aku, nak turun ambil, tiada siapa berani. Try jugaklah kami jerit halau kucing tu, tapi kucing tu agak di depan jugaklah pada kami. aduii… kami doa je la kan..

Tiba-tiba, ada satu kereta berhenti EMERGENCY secara mengejut dekat lane sebelah! alamakkk!!!!!Hazard light terpasang. huisyh kenapakan? rosak? langgar?

eh2 terlanggar kucing tadi ke? hehehe takdelah, nyaris-nyaris je, owner kereta putih tu turun carik kucing tu, tapi kusing tu pergi nyorok atas tayar pulak dah, masa tu lampu merah lagi, so takde hal la, tapi bila line baru je bertukar hijau, which line panjang., tapi orang yang belakang kereta putih tu duk hon-hon macam orang gila. sabar la sat tak boleh ka? tak nampak ke abang tu tengah tolong kucing tu, hiyshh geram betul aku masa tu.

Kami dalam kereta buka tingkap cakap dekat abang tu, takpe bang perlahan-lahan, jangan layan orang belakang. keh3x. Akhirnya kucing tu blah jugak dari kereta tu. Alhamdulillah, selamat nyawa kucing tu, tapi aku risau jugak, still dekat tepi jalan, kalau dia cross balik jalan tu memang dah ajal kau la kucing..ishk.

Ape pun, abang tu memang ak tabik spring la! bagus betul kot, kalau orang lain sure dah tak hirau dan langgar je kucing tu, nak-nak pemandu-pemandu tengin yang asyik duk hon-hon tu. Aku pun harap, lepas ni pun aku berani macam abang tu jugak ;p

Apepun, aku harap lebih ramai rakyat malaysia seperti itu. kahkahkah, cakap macam perdana menteri pulak aku rasa..  ;p

ok chow, aku ada due paper esok. cam tengin jep..arghhhh!! wish me luck bebeh =)

..continue..

Monday, November 8, 2010

final exam sudah tiba.

malas nak cerita banyak..

aku tengah kelam kabut nak cover syllybus nak study.. ;p

tu le awal2 tak study elok2..;p

nah tengok la jadual exam aku yang gila syaitooonnnn!!! hahaha

exam 

oklah..ni ucapan aku untuk semua budak2 yang tengah exam dan akan exam:

“KITA REMPUH SAJA TEMBOK ITU!!!” ;P

GOODLUCK SEMUA =)

yang dah habis exam: tak payah nak happy sangat la.. karang kuar result masing kecut perut jugak kan?? keh3x..

p/s: gambar itu hanya hiasan..aku takdelah serajen itu..itu gambar time kwn aku mintak jadi model student stress study untuk artikel mascom die..keh3x ;p

..continue..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...