Tuesday, December 7, 2010

cuti yang amat bermakna =)

hahahha..ok2..aku nak update sikit..nak share sebenarnya, aku tengah cuti semester sekarang, tapinya aku stayback kat USM ni untuk buat research as my final year project. Actually ni subjek elektif, dari 160 orang ada la dalam 10 orang kot amek elektif ni, masing-masing ada topik masing-masing untuk dikaji..huhu.. most of them banyak pakai SPSS since diorang buat survey, tapi aku base on lab work…cam ala-ala saintis kot..korang ingat senang ke? banyak perkara yang mempengaruhi eksperimen..kalau eksperimen dekat lab selama ni takpela nak tipu-tipu edit-edit result since alaa nak hantar dekat lecturer je pun..setakat nak dapat markah course work hahaha..kantoi sudah ;p

Oklah aku nak cerita panjang-panjang pun aku bz, tapinya gatal gak nak share dekat blog aku yang semakin bersawang..kesian blog ni habis madu sepah dibuang, nak makan madu cari balik blog ni..hahaha ;p

anyway, overall AKU TAK MENYESAL LANSUNG SPENT TIME CUTI AKU DENGAN BERADA DI LAB!

mula-mula dulu ye rasa gak berat hati, ye la orang lain seronok cuti , tengok harry potter la, meronggeng bersama rakan-rakan la..macam-macam la.. tapinya bila first day aku jejak kaki dekat lab prof yuen tu..mak aih.. aku dah tak ingat nak cuti, stay back sampai 1,2 pagi pun aku still tak rasa cam nyesal, malas or apa-apa.. sebenarnya sebelum ni aku sangat la malas nak buat kerja-kerja lab ni,,biasanya aku prepare report je..tapi aku rasa aku tau kenapa aku malas..sebab aku tak paham hahahahha.. tapi ni lab ni, kita rangka..kita buat so sure-sure la paham kan..nama pun nak buat research..

research aku pasal satu ubat ni nama clopidogrel, keh2..kalau dekat lab untuk subjek2 farmasi..boleh je nak tipu-tipu bukan nak publish pun report lab bodo2 aku tu, tapi yang ini sure mahu publish dekat website yang publish journal-journal so tak boleh la nak main-main. lagipun research ni pasal ubat ni penting untuk orang sakit jantung. tak mahu aku tanggung dosa bagi maklumat salah pastu boleh libat nyawa orang ni.. jadinya dekat sini timbul kesedaran betapa pentingnya kita jujur dan tidak selfish ;p

eceyh!..dah-dah..ni la antara aktiviti aku dekat lab, tak boleh nak tangkap gambar banyak sangat..sebab aku sibuk nak buat kerja..ni pun aku amek sebab nanti kene masuk dalam presentation..ades..


 

 


 

sekian sudah gambar-gambar di lab, patut aku ambik gambar time test sample darah dekat general hospital penang hari tu.. besT! hehehe

p/s: nak cerita panjang tapi masa tak mengizinkan and lagipun kalau aku cerita karang cam sukar je nak difahami oleh orang lain..cam korang cerita pasal C++ kat aku la..satu haram pun aku tak paham ;p

 

 

4 comments:

Sasa Al-Sharif said...

ko buat apa tu? serius sangat picit benda tu. sampai nak terkeluar muscle ku tgk

Anonymous said...

Hei blog yang sangat bagus! Man .. Indah .. Amazing .. Saya akan bookmark blog anda dan mengambil feed juga ...

elyana yazmin said...

sasa
hahahahhaha..tu tanda orang tough tu..keh3x.. aku ngah pipet atau cane nak ckp..amek something dengan amount yang sgt kecik untuk transfer dekat tempat lain ;p

anon
hahaaha..thanks if betul..tapi takde amazing mana la ;p

anis said...

salam sis..
saya anis from kolej mara seremban..
saya nk tumpang tnya jap bley??
kat USM ada UV spectrometer kan?
sis pernah dngr x pasal flavanol in chocolate??
i'm doing a research on that flavanol compound n i want to do experiment at USM..sis pernah guna UV spectrometer x?bley x gi tahu cane nak guna..TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...