Thursday, December 23, 2010

layout baru sempena tahun baru?

Capture inilah wajah blogku =)

Ok hari ini aku telah berjaya meng-edit blog aku yang sering aku tinggalkan ini.

Almaklumlah, sayang anak tangan2kan, sayang bini suami tinggal-tinggalkan...bukan begitu? Hehhe..

Kiranya blog rexienerra’s ni sering aku tinggal-tinggalkan dek kerana sayang yang teramat sangat la ;p..

Poodahhhh!

Ok sudah, berbalik kepada tajuk asal,

Sudah lama kiranya aku ingin membuat layout baru dan header segala bagai ni, tetapi terlalu sibuk sangat jadual aku sehari-harian.. tapi kali ini, sementara aku ada cuti yang masih berbaki lagi beberapa hari ini setelah sibuk di lab untuk mulakan projek atau research final year ku sewaktu cuti sebelumnya itu aku ambil lah beberapa jam untuk membelai blog aku ni.. hahahahaha..

Sedang aku tengah mencari idea, tiba-tiba aku terbukak blog member.. terkejut aku dengan perubahan blog beliau..perghhh...bagus betul..rajin betul budak ilhamliyana ni.. so aku pun usher la blog dia, tengok-tengok dia siap share lagi link-link blog yang dia rujuk for tutorial..

Alhamdulillah, berguna yang amat sangat la.. tetapi soalnya aku tidak kreatif..dan malas benar mahu fikr sangat design header...so aku pun cam try la ala-ala si ilham punye header..i mean the konsep..

Tak reti aku nak wat secantik header dia..hahahaha ;p

Anyway berbekalkan tutorial yang ilham share linknya itu, berjaya la aku membuat header, body layout, dan footer untuk blog rexienerra ni...hahahha ..

Aku ingat malas nak pakai layout baru ni, since dia takde setting readmore..

Aku tak suke entri aku meleleh dalam blog aku..suke biar duk tersorok..kemas skit..

Layout lama aku, memang dah siap setting dah..so senang je keje aku..

Tapi kali ni, bila buat layout baru sure tak dapat dah setting readmore..

Dalam pada aku tengah on the way nak upload balik template lama, tiba-tiba encik google tunjuk satu link interesting untuk aku pasang function readmore automatic..

Aku malas nak cuba,sebab dulu berpuluh aku cuba tak dapat buat... tapi entah kenape tergerak hati nak cuba la for last time sebelum ubah balik gi layout lama..

WAHHHHHHH

Jadi beb!

Hahaahaaaa...

Ape lagi.. readmore dah boleh, aku sambung lak wat hiddenshoutmix..

So Alhamdulillah setakat ni aku Berjaya buat banyak la dekat blog aku ni dalam masa beberapa jam sahaja..

Tanpa tutorial dekat blog-blog yang sangat baik hati share tu sure aku tak malas nak fikir...hahaha

Tapi ucapan terima kasih aku nak berikan dekat ilhamliyana sebab dia buat aku rasa nak tukar gak layout aku tak kira apa jua ...muahahahha ;p;p

p/s:

nanti ada masa aku buat mende lain...aku bz gila sebenarnya ni, xx + xy aku tak sambung-sambung lagi...huwaaaaa!

4 comments:

Sasa Al-Sharif said...

wah dia excited la tu. ok la, etlis usaha dari tangan sendiri kan

Sasa Al-Sharif said...

ouh lagi satu hal, shoutbox tu panjang sangat la. aku tak nampak area untuk letak nama, url blog dan mesej. agaknya dah tersembunyi di bawah sekali maklum la skrin laptop aku kecik aja

elyana yazmin said...

hahha ok2..akan diperbaiki..aku nye scrin besar sgt..sbb tu aku buat besar;p
hahahaha
thanks weyh..
aku akan take note and edit =)

AcanCapik said...

putih bersih... i like. hehe... rasa nak tuka layout gak la. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...