Tuesday, October 30, 2012

TheFaceShop; 6th Anniversary Promotion

561655_480189202015910_1693546240_n

Amaran kepada jejaka, entry ni macam tidak sesuai untuk korang unless kalau korang ni metroseksual la cam Awal Ashaari or Kim Hyun Joong. Kalau yang perempuan and tambah-tambah lagi yang minat Korea comfirm tau TheFaceShop ni. Kalau nak tau lebih lanjut check out their website ok. Click je sini.

Actually aku bukan la peminat thefaceshop or peminat korea yang fanatik. Zaman aku tengok cerita korea dah lama berakhir, zaman tahun dua degree dulu. Sekarang aku layan cite matsalleh jep.. eh out of topik pulak aku ni.Anyway sekarang TheFaceShop tengah buat sale sampai 4hb November 2012 bersempena 6th anniversary diorang. So bagi aku bila 6 tahun dalam market with good review maybe this product ok la kot kan? kan? kan?. ahahahha

Aku actually tak pernah masuk thefaceshop sampai la kira-kira sebulan yang lepas thefaceshop wat sale. Aku tengah blur and a bit stress tak tahu kenapa masa tu. Mungkin sasau sebab dah habis blaja and i was bored, makanya aku jalan-jalan tunggu sepupu aku nak tengok movie and aku termasuk thefaceshop ni. TERMASUK ok dan bukan sengaja masuk.

So i was wondering around the shop, smart gak kedai ni. Tiba-tiba salesgirl ni maca gila peramah cam cari ape siap masa masuk cakap anneyosayong? betul ke aku eja ni. perghh korea habis. Teringat dekat Mc Donald Sungai : “Welcome to Mc Donald!!!” kahkahkah

550659_4881336835114_1855484516_n

Aku cakap la aku sengaja tengok-tengok and the salesgirl cakap takpe tengok la, sekarang ada promotion tau. So aku cam pompuan lain la kan.. what!?? sales? kahkahkah.. sape tak suke barang mahal jadi murah. Cuba habaq mai! ahahaha

So masa tu aku terpedaya dan sangat tengin setelah di pujuk rayu oleh salesgirl (ok bohong sangat la sampai pujuk rayu) untuk beli beberapa mende la. Konon tengah sales kan, jadi rambang mata jap. Yang aku heran pakai ke aku mende-mende alah ni? pencuci muka semua aku ade dah, so ape aku nak beli ni?

Mase tu tangan tengah gatal nak membeli tidak tahu mengapa lately ada je perkara aku nak beli selain makanan. Hormone ke-perempuanan aku tengah tinggi agaknya wakakaka so semua symptom-symptom suke perkara-perkara girly ni membuak-buak. Actually dulu aku ada je rasa nak semua ni tapi aku jenis malas and tak berani pakai cam leceh je. Akibat bosan sangat la kot dah masa tu jadi semua mende nak try.

Last-last aku beli ini…

2012-09-02 23.34.31Herb Day Cleansing Wipes

Salesgirl: Adek pakai make-up tak?

Aku: Tak pakai pon, compact powder je la.

Salesgirl:

Make-up la tu, actually dik, kalau pakai powder je pon kita kene removes tau, sebab nanti dia akan block pores and jadi blackhead. Kalau pakai wipes ni ok la. Balik dari kelas ke ape sebelum mandi adik remove dulu apa-apa dekat muka dengan wipes ni. Refreshing tau.

Aku: oh yeah? boleh la try. (aku tengah blur and just nak membeli)

Next item…

2012-09-10 10.26.14White-Mud Nose Pack

So basically sebab dia kata boleh jadi blackhead aku pun gedik tanya ade tak mende nosepack tu. Ni aku belajar dari kawan aku masa dekat matrik cewah tapi time tu beli Biore :p Dia pun tunjuk few range line of product untuk black/white head. Aku ingat nak amek New Zealand Volcanic Clay Strips tapi mahal plus ada 7 sheets je, so konon-konon jimat aku amek la yang ini sebab dia cream so boleh pakai more than 7 times and murah la compare to New Zealand Volcanic Clay Strips tu. Kalau nak tengok review pasal New Zealand Volcanic Clay Strips click je sini. Not bad actually just konon nak jimat je time ni :p Actuall aku takde masalah black/white head. White kadang-kadang je la and jarang sgt :p kan kate dah aku saje nak habis duit T_T

So itu masa last month la, baru-baru ni plak aku duk survey tinted sunscreen. Puncanya aku ushar dekat blog HanisZalikha die buat review pasal satu product korea and its online product called Hansaegee. Lepas tu aku pun click la website hansaegee and tengok wow ramai orang malaysia buat review product ni termasuklah si Fatin Liyana . Dekat page Fatin Liyana ni la aku tengok dia review pasal sunscreen tinted ni. Aku cam wow akhirnya jumpa yang murah sikit. Clarins punya RM158 kot pengsan den. Yang Hansaegee ni plak higher SPF lepas tu 60mL RM89.90. Tapi aku ni ada rasa sangsi sikit dengan produk baru and online. Aku akan review gila-gila before beli. Paranoid kan?

So ushar punya ushar, one day baru-baru ni aku jalan dekat thefaceshop and nampak tinted sunscreen harga sama ngan Hansaegee.. RM89.90 but only 50 mL tapi guess what? sebab 6th year anniversary diorang ni aku dapat 20% diskaun and ada offer untuk jadi members for free sebab above RM60. Awesome kan? tapi aku tak beli terus.. as usual paranoid kahkahkah

photo

Lastly aku beli gak two days later after fikir pros and cons and compare dengan product lain. This product is called Natural Sun AQ Power Long-lasting Sun Cream SPF45 PA+++ . It is like sunscreen but its tinted and can act as foundation/ make-up based. But aku tak pakai make-up nape aku nak? Entahlah. Basically aku tengah nak pakai sunscreen sekarang takmau bagi lagi gelap (kahkahkah nak wat cane ehem2 cerah mana boleh, tapi aku takmau whitening effect so better aku lindung je la from sun) Sunblock tak boleh pakai hari-hari and i need sunscreen but i dont like wearing sunscree/sunblock coz your faces jadi putih/kelabu and sangat la oily kadang tu. So that is when aku mula ushar and survey tinted sunscreen.

So far aku dah pakai 2 hari and i love it. Very light and blend dengan kulit. Apart from that my face tak become oily and smooth je rasa. So overall ofcourse la aku love product ni and aku akan stick to it kot. Besides after this since dah jadi member for free dpt 5 percent discount LOL.

Ok la tu je aku nak cite and punye la mula jatuh hati dekat thefaceshop ni aku pon join contest dia. Korang nak masuk tak? tak payah la.. dah tutup dah pon contest tu 28hb hari tu kahkahkah.. booo buwek~

K bye..

kahkahkah

p/s: unbelievable aku buat entry gini gaye.. seriously terencat rasa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...