Sunday, April 7, 2013

Oh Wanita..

Oh La La La.. Setiap Masa U La La La La.. ter-KRU plak

apply-make-upSource: Google Image

Aku rasa kulit aku makin gelap la..

Aku rasa aku makin gemuk la..

Itew ase itew tak tantek laa … (ueeewww)

Oh wanita.. ini keluhan biasa kot kita dengar saban (skema) hari, tak terkecuali aku kahkahkah..

Tapi tapi tapi.. aku jenis tak disiplin and aku merungut tapi tindakan takde sebab lantak la but as girls of course (no matter how boyish looking you are deep down you’ll still care about yourself)

It is just the matter of how far you are willing to go in order to get the so-called perfect look and figure.

Anyway i do have concerns about my look.. of course mahu tak nya.. there is this one day..

I was walking into a hall or to be exact more like a seminar room and suddenly two of my friends point out..

“Eh elyana you makin gelap” and the other one cakap “eh elyana you makin gemuk”

Trust me i was like.. shit i need to get something done and get my look right! LOL but takde la sampai take to the heart nak merajuk-rajuk bagai or terus taknak makan seminggu or rendam diri sendiri dalam klorok..

Kadang-kadang aku main2 balik dengan cakap “ takpe nanti aku balik aku mandi klorok, putih la aku” kahkahkah.. ZzzZzz

My main point is (selalu je tak cakap stret to the point) ada sesetengah tu extreme sangat nak jaga penampilan and usually if ada org tegur sure cakap bukan nak jga kecantikan its more to kesihatan..Yes 50percent or less its true untuk kesihatan but trust me it will never more than 50percent about kesihatan unless you lead a real healthy lifestyle macam makan sayur and buahan banyak, exercise selalu and eat moderately.

Most of people nak fast efek, alah kalau aku pon asal aku pakai mask tu hari ni, esok if takda kesan ketara sure aku kata takmau pakai.

Sape dalam dunia ni takmau cantik kan? Plus bila artis kegemeran or artis famous amos pakai lagi la berebut2 orang nak pakai..

Bak kata orang ikhtiar and usaha itu bagus..

But let me be clear.. how eager i am to get myself a product to give me a perfect radiant look and slim meletop i will always put a doubt into my thoughts which so far help me in blocking off my keinginan untuk cuba produk—produk yang tgh laris sekarang. Eh c’mon la aku tengok tempted jugak but nehi.. and i hope i stick to my thought. Bukan ape, aku ni dah lah makan tak beragak-agak.. itu pon dah boleh wat masalah kesihatan, kalau tambah lagi mende lain Allahualam la kan..

But hey aku bukan nak cakap produk tu tak selamat ke ape ke, i have no rights to say it sebab takde bukti. Let just say from my basic understanding and knowledge pasal apa jadi dalam badan lepas kita makan ubat it got me thinking.. aku punya hati ni ok ke? buah pinggang aku?

To all those yang tengah consume any kind of pills, i would suggest korang buat la medical check up time to time. We never know how the pills yang korang consume efek dekat dalam badan korang.

Mungkin produk tu dah di study keberkesanan untuk mencerahkan muka atau melansingkan badan but it can never be surely tested untuk toksik unless dah bertahun-tahun mende tu dalam pasaran.

So my friendly advise would be get yourself checked up time to time just to be on the safe side.

Safety first!

Nak cantik tak salah but be cautious jugak .

Cheers!

p/s: anyway if mende tu cepat sangat berkesan aku cepat doubt eh ok ke utk health? if lambat rase cam membazir beli.. masalah tau jadi perempuan, fikir banyak sangat.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...