Thursday, January 28, 2010

Aku Di Bius Cinta..

ha! pantang ek korang.. nampak je tajuk CINTA lajuuuuu je kannn..ki3x.. Ha! cinta2 ni..ishkk..complicated laa nak ckp..Cinta konsep manusia tak kekal lame r..unless kita cinta tu lahir dr rase tanggungjawab.. Tanggungjawab pade ape? ??? agama la jawapannye! ki3x..ok! aku malas nk kupas soal ni mendalam..kang pjg aku membebel! hik3x..padahal ade mende jadi ni..if tak nak melalut lagi..(ni aku nk story dlm entri  esok..ape yang jadi tgh2 aku nak taip entry hari ni..hek3x ) …

thing-called-love

OK2 berbalik pade tajuk!Actually “aku dibius cinta” ni tajuk ceramah kt kolej-yang-tak-bpe-nak-nampak-cam-kolej aku malam ni,.. Tapi sebelum tu, petang tadi IPSA, MPP Island College Technology, PERKOM, & kelab USAHAWAN punye AJK ade lah bergotong royong wat bubur asyura..hek3x..aku pon tlg2 kacau bubur tu skit2..nak tgk gambar? oh aku tak reti bergambar..so blog aku tak byk gambar..ki3x..actually bubur tu start masak kul 2.00 ptg, tapi aku pi kul 4 lebeyh..ha! sebab ape? sebab aku ade kelas r.. Actually, se bersalah gak, sian dak2 management, mascom, IT sbb diorng blh dtg awal nak tlg (ok tak semua student kos ni dtg, tapi alek2 dak farmasi sorang pon tak tunjuk muke) …ihsk2..bukan kami tak mau tolong.! tapi kami kelas pagi smpai petang..ishik2..sabtu pon ade kelas..=( sian kami..ki3x..mane la kami nak terkejar.. by the time aku datang, tinggal nak kacau smpai pekat, n distribute kt lecturer.. walaaweeeee…aku dah r tak kenal lecturer2 kos len, even lecturer farmasi pon tak semua aku kenal..huk3..dasat2..hahahahaha..api nak wat cne..dah mmg tugas aku sbagai wakil IPSA, dengan muke blur aku gi hantar kt lecturer..aku tk tau la aku bg kt org btol ke tak..mase tu aku ditemani kak aida, x silap aku die MPP kot..hahahaha tgk dasat tak dasat aku, adeyh!  aku bukan lah student yg bagus dimane pegi jupe lecturer, siap gurau manje..eh mesra..silap2.hahaha..tapi entah kenape aku still di beri tugas yg cukup besar ini! haih (-_-“).. seyesly, aku tak kenal lecturer, sem lepas pon bape kali je r nmpk muke aku gi kelas (sbb tu result jatuh) hahahahha..pok sudah la kau el!..ki3x..acara hari ni ade sbb snrnye kenape dak farmasi @ IPSA join, sbb diorang nak rapatkan r hubungan dak farmasi n dak kos len.. selame ni farmasi ni cam ALIEN je hahahhaha..mahu tak nye, kami gi kelas, dak len bpe kerat je start kelas, kami duk dlm kelas, time tu r kolej mule dipenuhi, tpi by the time kami beh kelas, org len dah lame balekkkk hahahha..time mkn pon, kadang, tgl sisa ja kt kami kt kedai skru depan tu..ishk2..sedeyh2..hahaha tapi tak pa..aiman tak kisah..ki3x =) so, shorting the story la kan.. malam tu ade ceramah..hohoho..ceramah mlm ni gile best r.! ki3x ..tajuk ceramah, “aku di bius cinta”, tapi takde sal cinta..ni lebih kepade nasihat bese, supaye kami ni ade input selane blaja n jadi students kt kolej..ki3x.. kalo korang dgr kompem korang gelak sakan..hahaha.. tapi aku nk cite tak pndai..sbb intonasi ustaz tu kelakar..n lawak nye byk sgt..smpai tak tau nk cite mane satu..hihihi.

mybe yang ni aku leyh share kot buat hari ini, mybe nt aku cite lagi..ki3x..

Uztaz tu duk cite la, firaun mati, mumia die if tgk rambut kaler perang, oren2..hahha..jadi if korang jupe kwn korang kaler rmbut..korang pgl die mr firaun..yang aku nak tergelak besar, belakang aku ade budak rambut mmg perang r,budak laki tu, if di geng2 aku dikenali sebagai JAIHO,  name die gtu..sbb kami tak tau name die, kos die pon tak tau..tapi menurut sember2 dr mirul (david archuleta), fatz (adek aku),  tiqa (mami) hahaha name budak tu akim! ki3x.. tapi seyes rambut die mmg beh perang r..ki3x..mase ustaz tu sebut, hahahha tunduk habeh die..mslhnye die tinggi..pastu menundukk..haih..mmg lawak la..duduk belakang aku sure r aku gelak beh2..hahaha nk tmbh lawak, krystal housemate aku ni..die ckp r kt budak tu cam nak ejek r..haha..tbe2 pas sal rmbut..ustaz tu pulak sebut sal tomboy hahahahha..terkena terus die ..ki3x..krys ni lawak r..hahaha..tapi takpa,. krystal ni chinese pon pegi ceramah agama pa! ki3x..hahahha aduii.. ok! fine ! TAK LAWAK aku cite..hahaha..takpela.. hek3x.. hrp ad ela yg phm..hahahaha..n gelak..ki3x..

actually, aku nak tulis elok2 entry ni, tapi sbb bru je satu perenggan tibe2,

ANNUR: KRYSSSS!!!!!! mai sini sat! (die jerit)

EL: alamak sudah, jadi lagi skali ke??? (bisik aku dlm hati)

KRYSTAL : apa???

EL, KRYSTAL, ANNUR : ha! kita mmg nak mamposs daaa!

jeng3x???? apekah?? hahahha tunggu r cite die esok..siap gmbr lagi wokeyh! hahha

sbb hal ni r aku penat tak lrt nk wat entry..hahahaha

cis..

ok! aku perlu tido da ni! tsk! smlm tak update blog..sedeyh2..,hahaha~

P/S:

>>>ain, nini, krys, annur, safuan, ilham, ajis, n sape2 yg tmn aku pi KACAU BUBUR ASYURA time kaseh yeh..if tak tadi mmg aku blur2 la ngn org aku tak kenai! korang mmg kwn2 yg supportive la! aku cayangggg! korang! ki3x..

>>>Fatz, Superhero (adek buluh), Kyun, Tiqa, Mirul(walau dah pindah UITM melake) aku nak ucapkan time kaseh laaa sbb korang la yg first2 dak kos len yang berani tego aku! ki3x..korang mmg best!  buat kan hidup aku di kolej lebih happening dr biasa! ki3x..

KEsimpulan! terima kaseh semua rakan2 n adek2 ku..korang mmg terbaek! hahahah~

in advance time kaseh pade org yg bace entry2 aku n klik nuff aku..sbbkan..walaupon tak sebanyak readers yg kt blog2 cam ariffshah(ariffnye blog) or JomPHP (blog senior aku n abgnye) atau  ADUKATARUNA (blog yg sedang hangat diisukan) tapi dgn ade nye korang yg sikit ni pon, dah wat hidup aku cukup hepy..hahaha ..n korang! u make my day la! cewahhh..hehehhe..sankiu2!!!!! cheers bebeh!!!! ki3x~ 

 

4 comments:

Ilham Liyana said...

haha aku gi lepak jenguk jeh.. dok tgk ank ngn sapuan kacau2! kekekeke.

ekinsan_pai said...

wah3x... besh2..kita kena ingt heroen, mofoen,dan......aku pn x ingt...

wawaa shah said...

muahahahaa..ofis aku ramai chinese rmbot perang...
nak aku blanje maen ski..turunla kl~~ =P

Tendou Sani said...

meh aku tlg gelak...HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHEKKEKEKKEKEKEKKEKEKEKKAKAKAKAKKAKKAKAKAKAKAKKAKAKAKAKKKAKAKKMIAIAIAMAMAIIAHAGAHAhjSJBSihyvscvhscb dscgvdgcvdvc....eh2...clap2...termengarut plak...ekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...