Saturday, January 23, 2010

bila xx + xy II…

Dalam episod bila xx + xy yang lepas, Irfan seorang pelajar baru jurusan sains perubatan, di Universiti Kalau Mahu Belajar (UKMB) dah pon berdaftar, Tapi pade hari pendaftaran die bertemu la pulak dengan si senyuman manis, Ariena. Namun, tanpa disangka2 Ariena merupakan senior si Irfan ni… ikuti la kesah seterusnya….

Sehari selepas majlis suai kenal pelajar2 baru..dalam bilik yang agak berselerak ..

Ammar: Oi fan! jom maen bola wei. Gile bosan aku duduk sini. terperuk je dalam rumah. xde life r beb. jom r,  ko ingt Fizi dak EE? Die ajak maen. (nak ajak dak batch, haram la nak maen, ngadap buku 24 jam).

Irfan: ingat je. hmm jom la. jap .asar jap.
on the way gi padang…

Irfan: Am.. ko agak2 ariena tu umur die bpe ye? die dah 3rd year kan?

Ammar: kalo ikot agak2 aku.. aku agak dak form 5 x pon matrik hahahaha. apesal? nk ushar? ushar je la dulu tgk cne. baek pon baek.

Irfan: gile ko. Senior wei, segan r aku. lagipon cam r die lyn aku.

Ammar: bro! pakai taktik bro. ni ape guna jejake hensem lagi bergaye sebelah ko ni?? hahahahhaha (sambil menumbuk bahu Irfan) ko tak nak aku amek.ngahahha. ;p
di  tepi padang, sedang2 org duk men bola..

sofiya: Rin, dak hari tu junior kita kan? blh thn gak die tu. Mane ko kenal die?

ariena : x kenal la. just terlanggar.=) ( mmg hensem pon, baek pulak tu)

Sofiya: Aku tgk junior2 kite kali ni cam lebih dinamik skit. tak cam yg sblm tu.pasif je semua. aku rase batch kte mesti ngam ngn batch baru ni nt. sepesen je aku tgk. dak yg langgar ko ritu pon aku tgk ade gaye2 si yusri.

Ariena: Gaye yus? eee..x same la. yus tu poyo ko tau. bajet hensem. Dak irfan tu xde la poyo or bajet. aku x stuju r.

Sofiya: wah2 puji junior nmpk. hahha.yus dgr ni berasap r die. aku dgr dinner kali ni die ajak ko pg as die punye partner kan? ko ngn die tak?

Ariena: xde la bukan puji..just.hmm biarlah. dinner? haih entahlah. aku tak tau lg.aku nk pegi ngn sape. yus tu.. beria sgt la. (kan best irfan ajak aku..hmm tapi tak mungkin la..mesti die ajak dak batch die.hmm)

Yusri: hye rin.=)  hye softlan! amacam aku men? hebat tak? rin.. i ingat nak ajak u keluar dinner la malam ni. boleh? btw apesal u slalu lab partner dgn i ye? sayang jugak u kt i kan. (smbil bg killer smile)

Ariena: xpela.time kasih je. i masak je kt umah. (meluat tul hisyh)

Yusri mencebik..

Sofiya: ape softlan2. ko ni yus mmg nk kene la. dah la ajak rin je mkn aku tak ajak..gi jauh skit duduk.busuk r haih. wei tu junior kite kan? (juih mulut ke arah Irfan n Ammar)

Yusri: Am! sini jap. (jerit smbil angkt tgn dekat ammar) . korang tau tak due org tu junior fac kite. ssh nak cari dak sekepale ngn aku dr fac kite. Bola mmg best!

Diorang semua berkumpul la kt tepi padang tu, Ariena, sofieya, Yusri, Ammar n Irfan. Mase ni, Irfan & Ariena same2 tukar2 senyuman. yang tuhan je tau, ape yg ade dalm hati diorang berdue ni dan erti disebalik senyuman mereka.Selepas mereka berkenalan serba sedikit semua pon melangkah balik ke hostel masing2.
Malam tu.. Rin buke lappy dan mule menaip journalnya dlm sebuah private blog.

4 January 2010..
Petang tadi rin jupe lagi dgn Irfan. Rin suke tgk die . bile tgk die, Rin rase tenang sgt. Tapi, rin tau, Rin tak ptt pk sgt soal die. tapi nape la asek nak pk sal die. kenape kami tak satu batch ye?hmm yusri.. entahlah..dah due thn kenal tapi still x dpt nk ade rase lebih pade kwn dekat die.. Die ok je, cume,, rin rase tak serasi lansung. kalau kawan best la. haih. ape ni. dah la,. png je pk semua ni. lagipon soal Irfan should stop here. He is a junior, no way die akan pdg rin selain dr seorang senior. hurm..bye2 journally..jupe lagi esok.nite.
p/s: banyak pulak esaimen sem ni. sTUDY! chayok~

Dekat rumah 1st year…Irfan baring2 atas katil n golek2 nak tido tapi mate die tak nk lelap.. smbil otak mengelamun …

apesal lak ngn aku ni, tido la fan!.Rin ni btol2 wat aku tak tentu arah la.haih. nak ikot ke tak si ammar nye kepale ni? hmm mintak notes ngn rin. aishk..segan plak rase. aduii. tapi aku xnk la die anggap aku budak kecik. ape yg ko pk rumit2 sgt ni fan! bukan ko tak pernah ckp ngn die.. take it slow. dpt kenal ngn rapat pon jadi la.just as long dpt kenal die lagi bkn stakat pade name. hurm rin...nak pgl akak ke pgl rin je.haih . . . .
 …to be continued….
P/s: if dpt smbutan aku akan smngt nak smbng cte ni n wat lagi dramatik..tpi tak dpt smbutan nt ending kesah mereka pon laju la.hahahhaha..ki3x..hoho sile la kumen2 pe yg patut, ko krg ade idea2 or ade pengalaman yg cam ala2 dlm cite rekaan ni ke. ape2 la krg nk suarakan.weeeheee~~
Technorati Tags:

3 comments:

Ilham Liyana said...

weh bleh tahan gak cte ank. haha rasa cm dialoq2 novel pun ada. kekeke. tapi jiwang siakkk! hahahaha. sambung2! :P

Tendou Sani said...

citer ni ag syok dr europe memory tu...hahhaaha

elyana said...

hehehe..time kaseh =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...