Friday, January 29, 2010

Bila xx + xy (IV)…

Episode yang lepas, Irfan dan Ariena sudah mula bertegur sapa, namun akibat ego dalam diri masing-masing timbul banyak salah faham, dimana mereka sendiri masih tidak sedar, bahawa mereka sama-sama mempunyai perasaan terhadap satu sama lain. Yusri, seorang pelajar tahun tiga, jurusan Sains Perubatan di UKMB juga tidak melepaskan peluang untuk memiliki Ariena. Irfan memendam rasa dan mula merasa cemburu terhadap yusri yang mampu mendekati Ariena. Ariena pula semakin tidak pasti adakah perasaan yang die punya untuk Irfan wajar diteruskan kerna dia merasa dirinya tidak layak bersama Irfan. Pelawaan Yusri untuk membawa Ariena ke dinner tahunan fakulti telah di terima oleh Ariena . Namun adakah Ariena bersetuju kerana geram akan Irfan? atau die mula memberi Yusri peluang yang telah setahun lebih cuba memenangi hatinya. Mari kita ikuti kisah mereka…

Padang bola…

Fizi: FAN!!! (menyepak bola kearah Irfan)

………..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Satu Padang: GOAL!!!!!!!

PRIT..PRITTTT..PRITTTTTTTTTT (wisel coach)

Ammar:  Cantek bro!

Irfan: haha, Fizi r bagus timing baek punya! haha

Fizi: Bagus la ko! chow lu.awek aku tunggu da. Esok kita bikin gegar lagi !

Ammar & Irfan : hahha no hal bro!

Ammar dan Irfan melangkah menuju hujung padang di mana Qistina sedang menunggu..

Qistina: Hye Irfan.. tahniah..tak sia2 I tengok U main hari ni. Thanks sebab bagi i datang tgk..U free malam ni? I nak U temankan I makan. PLeaseeee (sambil wat muke manje)

Ammar: Aii Qis sayang ajak irfan je ke. I macam mane??

Irfan: hurm.. padang ni tempat orang ramai, U boleh datang bila2 masa je. Tengok la dulu, I tak janji k.

Qistina: Alaaaa U ni… majuk la cmni..(smbil menarik2 lengan baju Irfan dan buat muke manje)

Irfan: OK la..I teman U malam ni. Ammar ikot sekali k.

Qistina: I tunggu U taw..hehe. Muaahhxx

Qistina pun berlalu dengan kereta Swift pink nye..

Irfan: aku rimas la dak tu..aduii..slack btol.

Ammar: aii cantek tu baii..fofular.hahahha.tapi nak buat bini takde la..tergedik2.hahaha

Irfan: sumpah x larat layan.haih. Ko la punye keje ni. jangan die pk aku ajak sudah.

Ammar: Ni! aku nk tanye kenape ko setuju tadi nak dinner mlm ni??. Aku ckp ko bagi die tgk pon, sbb aku tak lrt bai nk lyn manje die karang laen jadi nye nati...(muke nakal)

Irfan: Hahahahha..ye tak ye jugak. tak boleyh nak kate NO! hahaha

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Malam tu, di Restoran Jom Makan penuh dengan students yang betandang untuk makan malam. Irfan dan Ammar sudah 30 minit berada disitu menunggu Qistina.. tibe2 bau perfume semakin menghampiri mereka…

Qistina: hye uols.. (smbil angkat tangan cam puteri melambai) Sorry tau Qis lambat. isyik2

Ammar: takpe2 (perghh cam nak gi majlis tari menari minah ni bisik ammar dalam hati)

Irfan: =). I nak gi SEVEN E jap. (smbil bangun), U order la makan dulu.

Qistian buat muke nak ikot..tapi Irfan laju je pergi..

Irfan pon melangkah laju pergi ke Seven-Eleven di yang terletak diseberang jalan…

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

TENET..TENET..TENET.. bunyi henset Ariena di atas katil..

ZAHIRUL IRFAN =)

Hye.. erm.. ape kabar?

Rin: Irfan…..( slow2 senyum terukir dibibirnya, senyuman yang sgt bermakna dan ikhlas)

Malam itu mereka SMS antara satu sama lain.Qistina tidak puas hati Irfan tidak menumpukan perhatian terhadapnya. Ammar kebosanan. Tapi malam bagi Irfan dan Ariena seolah tidak mahu ada penghujung..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

love is in the air

SENYUMAN MANIS :

Hye ..saya baik je. Irfan?

ZAHIRUL IRFAN:

Baguslah.. bile Rin sihat mesti tersenyumkan. hehe.. Irfan sehat je.

SENYUMAN MANIS:

Haha..Mestila senyum, tapi takkan senyum tetibe.nanti orang ingat kite gile pulak. ERm..tengah buat ape?

ZAHIRUL IRFAN:

haha. tak kesa pon if Rin selalu senyum.tengah tunggu order makan rin.  Rin pulak? dah makan?

SENYUMAN MANIS:

hmm??Rin dah makan petang tadi. ni tengah bace2 majalah.kejap lagi nk study. Name sebenar irfan ape ek?

ZAHIRUL IRFAN:

Ahmad Zahirul Irfan bin Dato’ Zahirul Hisyam. Rin?

SENYUMAN MANIS:

Ariena Alyssa Bt Ahmad Iskandar =)

ZAHIRUL IRFAN:

sedapnye name ..erm..semua org panggil rin ek. xleyh pgl lain sket ke? hahha

SENYUMAN MANIS:

erM..  boleh? tapi dengan syarat..jeng3x

ZAHIRUL IRFAN:

ape die lyssa? ;p

SENYUMAN MANIS:

kene belanje COKLAT.hahha..

mereka terus ber-SMS smpai kul 12 tgh malam. Terukir kebahagiaan di wajah mereka malam itu..

Adakah senyuman itu akan terus terukir di wajah mereka? Apekah reaksi Qistina? Bagaimana Pula dengan Yusri?sama2 kita nantikan episod bila xx + xy yang seterusnya..

 

8 comments:

isha said...

tajuk citer tak boleh bla
but citer best jgk

Aidi-Safuan said...

erk.nape bunyik henset "tenet.tenet.tenet" ? huhu

etomyam said...

wah..saspeng jugak ni...

Armyrule said...

pritt...wisel coach ke wisel referee...huhuhuhu...btw, nice story...

Tendou Sani said...

hahaha...aku x taw sal pe aku nak tergelak je bla baca blog hang...hahaha ;P

ayumiyoshida said...

hahaha..kelakar r ko ni el..

ELYANA YAZMIN =) said...

@isha
men hentam je tajuk cite.hahaha

@aidisafuan
hahha..sbb die tak bunyi tonot tonot..ki3x

@etomyam
haha saspeng ke? ki3x..mai r ikot cite ni.haha~

@armyrule
coach la kot..sbb tgh training je ;p

@sani n nurul
wei2..korang ni gelak2 ek kt aku..hahha aku tau dah korang mesti gelak..korang tgk aku cerie2 kt kolej gile2..sekali update cite jiwng..btoi tak?? hahaha..tengin~

Syafuan said...

sebab palaotak L tgh jiwang karat ferum activeX skang neh...
booo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...