Sunday, January 31, 2010

bila xx + xy (V)…

Dalam episode lepas of bila xx + xy (IV), Ariena dan Irfan saling berbalas SMS. Irfan yang ke SEVEN E untuk membeli topup dan kemudian texting Ariena sangat di cemburui oleh Qistina. Irfan dan ariena seolah-olah berada di dunia mereka sendiri. Malam itu, mereka tido dengan nyenyak di temani mimpi2 indah. adakah malam indah itu akan kekal menemani mereka..Harus berapa banyak konflik sehingga mereka mampu bersama mengecapi bahagia?? marilah kita ikuti kisah selanjutnye dalam siri bila xx + xy.. (>.<)y..

Keesokan paginye, di bilik Ariena….

Sarah: Rin, malam tadi pasai pa hang tersengih2 sorang2 tengah tido?? takot cek hang tau bila tibe2 hang ketawa bisik2. (mencuit ariena yang sedang menyikat rambut)

Ariena: hah??Ketawa pe? (muke pelik + terkezut)

Sarah: hang ni mengigau semalam siap senyum2 dalam tido. awat hang di ulik rasa gembira ka? sape la yg duk msg hang malam tadi smpai tak leyh tido di buatnya. (usik sarah)

Ariena: ishk yeke? (malu, muke merah2, smbil pegang pipi)

Sofiya: alah sarah, orang tgh mabuk cinta. sape lagi kalau tak yusri.kan depa nak pi dinner same2 esok. Tu die duk mimpikan yus la tu..haha..(gelak sofiya yang bru dtg smbil mengelap rambutnya yang basah)

Ariena: Hiysh..kesitu pulak..pndai2 je ko ni la.mana ade..aku mimpikan amitab bachan tau.hahha (hurmm…irfannn….)

****************

Pagi itu di warung mak yam corner, Irfan sedang makan dengan rakan2 nya tatkala ariena melangkah masuk ke warung bersama sofiya dan sarah. Tiada siapa yang perasan bahawa mereka, ariena dan irfan saling membalas senyuman yang hanya mereka tahu sejauh mana makna si sebalik senyuman mereka… tiba2….

Qistina: Hye qis here.. Morning Irfan.. morning uolss…muah..muah,,muah..sayang korang.

Ammar: Good morning Qis. Lawanye Qis hari ni. (smbil menguis kaki irfan)

Qistina: Ohh my goosshh! thanks ammar.iiiirfannnnn…what do you think? U ske?

Irfan: hmm..=) (senyum tapi mata tak habis2 ke arah ariena, hope ariena tak slh phm)

****************

Sofiya: ihsk.gedik semacam je minah tu.

Ariena: haha..biarlah die..boys pon ske lyn jenis camtu. die kan cantek. mybe die mmg macam tu.

TENET .TENET.TENET..

ZAHIRUL IRFAN

erm..minom je ke? cantik baju hari ni.

Alyssa =) (senyuman manis @ariena)

haah.minom je.dah mkn roti skit kt umah td. erm..haha..baju mak beli fan. wah2 masuk2 dah dpt gf cantik ye.bertuah btol.

ZAHIRUL IRFAN

hmm..lyssa..fan..erm.. xpela..lyssa pon ape kurangnye. ade BF sehebat Yusri kan..

tibe2… 

Yusri: Morning ..hye rin ..hye SOFTLAN! hahha,sarah..ni  nak gtau..kelas pukul 9-10 batal hari ni. yus ingat nak ajak rin pegi lab, tgk result. camne?

Ariena: hye..eh..ok2..kejap2..beh kan air jap (x perasan nk balas msg irfan)

conflict

*****************

malam itu…

TENET..TENET..TENET..

ZAHIRUL iRFAN

ade orang tu, x reply pon msg kite =(

Alyssa =)

eh2 Sowi2..sowi k awak..rin  lyssa, lupe sgt2..sbb kelam kabut tadi..sory ye. erm btw Yusri bukan boifren saye la. die kawan sekelas je.

ZAHIRUL iRFAN

erm..xpela..tak kesah pon..ni msg just nk tanye sal notes.haha

Alyssa =)

oh.ok.bile nak?

ZAHIRUL iRFAN

erm malam esok boleh? boleh gi makan.tu pon if takde sape marah la rin kuar .

Alyssa =)

malam esok tak leyh la Irfan. ade dinner.

ZAHIRUL iRFAN

erm.ikot la.boleh je.ok la saye nk tido dah. Rin jgn tido lewat2 pulak. thanks

Alyssa =)

erm..ok nite2

>>>malam tu, both pon tak tido nyenyak..macam2 bermain dlm fikiran mereka..mereka sebenarnye merasa satu rase jeles dan cemburu, mereka ingin rapat, ingin seperti orang2 lain, namu batas umur, batch dan macam2 lagi menyekat mereka dari bergaul mesra. Yusri dan Qistina juga merupkan tembok besar bagi mereka.Konflik semakin menebal, adakah sayang yang ada di hati mereka mampu memecahkan semua tembok2 itu? sama2 kita nantikan episode seterusnya~

p/s:

tsk..korang agak2..korang nk smpai bape episode cite ni?? if ade pape nk komen n pendapat..sila la bgtau.

 

5 comments:

Tendou Sani said...

wat cam cita korea la...16 episod! :|
eekeke

touyakaruma said...

Last sekali Irfan mati Yusri bunuh ... hahaha ikuts suka ku jer wat ending.

kenapa tak buat macam stail novel terus ?

hisham said...

salam,,,nape x dibukukn je...hehe

Aelfi said...

jangan bagi ada ending laahh..biar panjang2...112 episod ke.ok gak.hehehe..

Faarihin said...

bila nak sambung lagi ni.. nak baca lagi.. hohoho.. (^__^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...